Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

το ΤΕΡΑΣ της γραφειοκρατίας !

    Η πιο δυσάρεστη εμπειρία, που μπορεί να έχει κάποιος στη χώρα μας, είναι η συναλλαγή με τον κρατικό μηχανισμό, η αντιμετώπιση της εξωφρενικής και εκτεταμένης γραφειοκρατίας, που σου κάνει τα νεύρα σμπαράλια και ουσιαστικά καταπνίγει την ανάπτυξη και την πρόοδο σε αυτόν τον καταραμένο τόπο !
  Στις 8.2.2013, είχα διοριστεί αυτεπάγγελτα και υπερασπιστεί αλλοδαπό κατηγορούμενο, για ναρκωτικά και ένα χρόνο μετά, προσπάθησα να πληρωθώ σήμερα...
  Αφού περίμενα να καθαρογραφεί η απόφαση δέκα και πλέον μήνες (το θέμα της καθαρογραφής των αποφάσεων, είναι μια άλλη, μεγάλη και πικραμμένη ιστορία), έμαθα στις αρχές του 2014, ότι επιτέλους καθαρογράφηκε !
  Στα δικαιολογητικά, που πρέπει να καταθέσεις, για να πληρωθείς, από ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι και η βεβαίωση του/της προέδρου του Δικαστηρίου, ότι άσκησες τα καθήκοντά σου...Δεν αρκεί η απόφαση και τα πρακτικά, που αναφέρουν το όνομά σου (!), ζητάνε και αυτή τη βεβαίωση και εκεί αρχίζει το πανηγύρι, καθώς πρέπει να βρεις το/την δικαστή να σου υπογράψει...
   Μπορεί να είμαι άτυχος, αλλά η συγκεκριμένη πρόεδρος που έψαχνα, ΔΕΝ έχει δικό της γραφείο (σε ένα ολόκληρο 7όροφο Εφετείο Αθηνών, για τέτοια κρατική ξεφτίλα μιλάμε), όπου μπορείς να τη βρεις και να υπογράψει : έπρεπε να πάω σήμερα, που είχε υπηρεσία-έδρα και να τη βρώ, μου είχαν πει (έτσι γενικά).
    Οι αστικές Δίκες στο εφετείο ξεκινάνε στις 11:00 π.μ και για να μην πολυλογώ, πήγα στις 10 το πρωΐ και έφυγα στις 12, χωρίς ΠΟΤΕ να συναντηθώ, εντός του ίδιου κτιρίου (χαχα) με την εν λόγω κυρία, καθώς κανείς δεν μπορούσε να μου πει που θα τη βρω (είτε γραμματέας, είτε συνάδερφός της) και φυσικά, μετά από 1 χρόνο, δεν θα μπορούσα να θυμάμαι και φυσιογνωμικά πως είναι !
     Η γραμματεία μου έλεγε είτε να περιμένω, εκεί όπου είναι η αίθουσα των εφετών, είτε σε κάποια γραφεία, τίποτα συγκεκριμένο, με την ελπίδα ότι ...μπορεί να την πετύχω και όταν τόλμησα να ζητήσω από τη γραμματέα, να την πάρει στο κινητό της, μου είπε πρώτα ότι πρέπει να είναι κάτι επείγον, για να πάρει (αλλοίμονο) και μετά, ότι το δικό της σταθερό δεν παίρνει κινητά...
     Όταν προθυμοποιήθηκα να την πάρω από το δικό μου, τρελάθηκε και άρχισε να λέει "που ακούστηκε αυτό, δικηγόρος να παίρνει δικαστή τηλέφωνο" και άλλα τέτοια τραγελαφικά, μετά πήγε σε ένα άλλο γραφείο, πήρε (ή έκανε ότι πήρε) και μου είπε ότι το έχει κλειστό !
      Με άλλα λόγια, έχασα 2 ώρες από τη ζωή μου, για να πάρω μία γαμημένη και άχρηστη ουσιαστικά υπογραφή (αφού τα πρακτικά της Δίκης, θα έπρεπε λογικά να είναι αρκετά), δεν μπόρεσα σε ένα κτίριο, επί 2 ώρες, να συναντήσω αυτήν, από την οποία ...εξαρτάται, αν θα πληρωθώ, για μία εργασία, που παρείχα, πριν από ένα χρόνο.
      Εννοείται ότι μπήκα πολλές φορές στον πειρασμό, να υπογράψω, αντ' αυτής και ας τολμούσε κάποιος να με κατηγορήσει για πλαστογραφία !
      Η εντύπωση, που αποκόμισα σήμερα, από το Εφετείο, είναι ότι οι δικαστές του, όσοι ..δεν έχουν γραφείο τουλάχιστον, έρχονται εκεί 2 με 3 φορές το μήνα, από τις 11 έως τις 11:30, για μισή ώρα και κατά τα λοιπά, "εργάζονται στο σπίτι", όπως μου είπε ο Πρόεδρος Υπηρεσίας, ο οποίος παρεπιπτόντως βρήκε μία κάποια λύση : να αφήσω το χαρτί εκεί και να το υπογράψει, όταν και όποτε ξαναεμφανιστεί η πρόεδρος (και αν το θυμηθούν φαντάζομαι να της το δώσουν) !
      Όταν πάρω την υπογραφή, θα πρέπει να καταθέσω τα χαρτιά στο Εφετείο, να τα στείλουν αυτοί στο Υπουργείο, για να πληρωθώ, μετά από κανά 3μηνο, στην καλύτερη και εφόσον έχω κόψει το παραστατικό εκ των προτέρων (πληρώνοντας πιθανόν ΦΠΑ, που δεν θα έχω ακόμα εισπράξει).
       Σε μία χώρα όχι τριτοκοσμική, δε λέω ανεπτυγμένη, θα είχαν φροντίσει, να πηγαίνεις με τα δικαιολογητικά, στο Ταμείο, του εκάστοτε δικαστηρίου και να πληρώνεσαι, επί τόπου και αυθημερόν!
       Αυτό δυστυχώς είναι το ελληνικό δημόσιο, που θέλει και (τρομάρα του) να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές : αν καθυστερήσεις να το πληρώσεις, έστω και μία μέρα, σου βάζει εξοντωτικά πρόστιμα και σε απειλεί με φυλάκιση, όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει εκείνο, σου βγάζει πρώτα το λάδι και σε πληρώνει, όποτε του καπνίσει και χωρίς καμία συνέπεια...
      Αυτά βέβαια ισχύουν, για εξωτερικούς συνεργάτες, προμηθευτές κλπ, γιατί όσοι είναι από μέσα, όπως αυτοί που με ταλαιπώρησαν χωρίς Λόγο (δηλαδή κοινή λογική) σήμερα (δικαστές και γραμματείς) πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους και σε έχουν γραμμένο !
       Ούτε αυτοί, ούτε όσοι θα ζητήσουν σε λίγες μέρες την ψήφο μας, φρόντισαν να εξαλείψουν κάποιους παραλογισμούς και εμπόδια, από την καθημερινότητά μας, είναι απορροφημένοι στη "μακαριότητα" της μονιμότητας και της αργομισθίας τους.
       Το ότι οι μισθοί τους, καταβάλλονται από τους φόρους και τα χαράτσια, που πληρώνουμε όλοι, ποσώς τους ενδιαφέρει...
        Όσο υφίσταται ένα κράτος παράλογο, δυσκίνητο και εχθρικό (ούτε καν ουδέτερο, δε λέμε φιλικό) προς τον πελάτη-φορολογούμενο, προκοπή δεν πρόκειται να δει αυτός ο τόπος !




2 σχόλια:

  1. Αυτή η κατάσταση δεν τιμάει, ούτε το δικηγόρο-επιστήμονα, να ψάχνει για μη αναγκαίες υπογραφές, σαν ζήτουλας, ούτε τους δικαστές, να τρέχουν οι δικηγόροι από πίσω τους, στους διαδρόμους του δικαστηρίου (αφού δεν έχουν γραφεία και ..εργάζονται στο σπίτι) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άλλο ένα μικρό δείγμα εδώ, για γέλια και για κλάματα, πραγματικά : http://newpost.gr/post/323823/den-yparxei-pro-stamenos-gia-na-toys-plhrwsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.