Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αναφορικά με τις δικηγορικές εκλογές !

    Όπως όλα δείχνουν, οδεύουμε προς αλλαγή σκυτάλης στο δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας, με νέο πρόεδρο τον Β. Αλεξανδρή, σε αντικατάσταση του απερχόμενου Γ. Αδαμόπουλου και αυτό μόνο μία ερμηνεία και ανάγνωση, μπορεί να έχει : ότι δηλαδή ο Αδαμόπουλος ..έχασε την προεδρία και όχι ότι την κέρδισε ο Αλεξανδρής !
  Τα εκλογικά αποτελέσματα στο ΔΣΑ, το μεγαλύτερο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας, δεν προσφέρονται ασφαλώς, για εξαγωγή γενικότερων πολιτικών μηνυμάτων και τάσεων, κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι διαφορετική, με άλλα χαρακτηριστικά και με άλλα κριτήρια ψηφίζουν, οι εκλογείς...
  Θα ήταν τουλάχιστον αφελές, να πιστέψει κάποιος, ότι η νίκη του Αλεξανδρή, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ..νεκρανάσταση αυτού του κόμματος, όχι επειδή κατέβηκε ως "ανεξάρτητος", αλλά επειδή υπερίσχυσε εδώ η λογική του : "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος" !
  Ο απερχόμενος Αδαμόπουλος (το θεωρώ σίγουρο και μπορεί να ..εκτεθώ άσχημα, ελπίζω πως όχι), έχει να υπερηφανεύεται ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με την τρόϊκα, όταν του ζήτησαν συνάντηση, όμως η τρόϊκα τον είχε "επισκεφτεί" (δεν γράφω κάτι πιο βαρύ και πάω στο πειθαρχικό) πολλάκις και η face to face συνάντηση, ήταν το λιγότερο...
   Όταν έχεις καταπιεί όλα τα αντιλαϊκά-μνημονιακά μέτρα, που σιγά σιγά τείνουν να μετατρέψουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική πρόσβαση και προστασία, σε είδος πολυτελείας, για τους έχοντες και κατέχοντες, όταν ανέχεσαι τη φόρο-επιδρομή και την αύξηση των πάσης φύσεως δικαστικών παραβόλων, σε δυσβάσταχτα, για τον πολίτη, επίπεδα, δεν μπορείς να ελπίζεις σε επανεκλογή !
    Στα θετικά του, συγκαταλέγεται η διατήρηση κάποιων ελάχιστων αμοιβών, για τους δικηγόρους, ώστε να μην εξευτελιστεί εντελώς το επάγγελμα, ωστόσο το όποιο όφελος, ακυρώνεται από την κατάργηση του αφορολογήτου και την αύξηση της φορολογητέας ύλης...
    Το πρόβλημα του Αδαμόπουλου, όπως και του προκατόχου του, Παξινού, είναι ότι δεν έχουν σχέση και επαφή με την δικηγορική καθημερινότητα, του ελεύθερου επαγγέλματος, ο Μεσσήνιος και νεοδημοκράτης Αδαμόπουλος, πήγαινε, όπως τόσα και τόσα κομματικά στελέχη, από το ένα Δ.Σ δημόσιου οργανισμού, στο άλλο !
    Από την άλλη βέβαια, ο δήθεν ανεξάρτητος Αλεξανδρής, λες και προέκυψε από παρθενογένεση και δεν είναι υιός πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, διατυμπανίζει ότι είναι μάχιμος και δεν έχει σχέση με πάγιες αντιμισθίες, ωστόσο δυσκολεύομαι να το πιστέψω, γιατί γιος βουλευτή-υπουργού και μάχιμος δικηγόρος, είναι, κατά κανόνα, έννοιες ασύμβατες...
    Το ζητούμενο, εφόσον, τελικά εκλεγεί (όπως όλα δείχνουν), είναι κατά πόσον θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα προβλήματα της δικηγορίας και του ΔΣΑ, όπως ενδεικτικά :
-Το ζήτημα του υπερπληθυσμού των δικηγόρων και της εκκαθάρισης του μητρώου, ώστε να παραμείνουν σε αυτό, όσοι πραγματικά ασχολούνται με το αντικείμενο και όχι βουλευτές, οικοκυρές, όσοι έκαναν πλούσιο γάμο, καλλιτέχνες και ξέρω τι άλλο...
-Το ζήτημα του μερίσματος, που το τελευταίο εξάμηνο, έπεσε στα ..30 ευρώ, από 1000 ευρώ, που ήταν κάποτε το χρόνο (έως το 2010 σχεδόν), έχει πέσει στα 100, με το ζόρι, ενώ η ετήσια συνδρομή, ανέρχεται σε 150 ευρώ, μέσο όρο ! Η μόνη λύση, είναι να προστεθεί στο ποσόν, προς διανομή, μέρος των εσόδων, από τα γραμμάτια των δικαστηρίων (αφού συμβόλαια-μεταβιβάσεις ακινήτων ΔΕΝ γίνονται πλέον) και φυσικά να γίνει εκκαθάριση του μητρώου (αν δεν έχεις κάνει παράσταση σε Δικαστήριο το προηγούμενο έτος, να ΜΗΝ παίρνεις μέρισμα).
-Να υπάρξει επιτέλους λύση στο φλέγον θέμα των απλήρωτων ασφαλιστικών εισφορών, εκεί όπου ο Αδαμόπουλος απέτυχε παταγωδώς, με πίεση για μία πιο δίκαιη και ανθρώπινη ρύθμισή τους !
-Η μείωση των δικαστικών παραβόλων και η θέσπιση ξανά αφορολογήτου ορίου για δικηγόρους και
αλλαγή του εμβλήματος του ΔΣΑ, ώστε να πάψει επιτέλους να θυμίζει ...μασονική στοά !


 

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πάντως, ότι το φλέγον και πρωταρχικό ζήτημα, είναι να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια, ως προς τα οικονομικά του Συλλόγου, να ξέρουμε που πηγαίνουν τα χρήματα που πληρώνουμε, αν γίνεται ορθή και χρηστή διαχείρισή τους και όχι αλόγιστες και μη αναγκαίες δαπάνες-σπατάλες, που οδηγούν στη μείωση των μερισμάτων και των άλλων παροχών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.