Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κενά, παντού κενά !

   Τις προάλλες, όταν γίνονταν τα εγκαίνια της καινούργιας χειρουργικής πτέρυγας, στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", από τον Υπουργό Υγείας, κάποιοι (συριζαίοι, ίσως) οργάνωσαν τη δική τους παράσταση, με συνθήματα, διαμαρτυρίες, ένταση με ΜΑΤ κλπ !
  Όταν ρωτήθηκαν "γιατί διαμαρτύρεστε", η απάντησή τους, ήταν, ότι υπάρχουν κενά, ελλείψεις σε προσωπικό, στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, αλλά και παντού...
  Βέβαια, στα λόγια, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όμως, γιατί δε βγαίνουν οι διαμαρτυρόμενοι και να μας ενημερώσουν και εμάς τους φορολογούμενους, που τους πληρώνουμε, πόσα άτομα προσωπικό έχει κάθε Νοσοκομείο και πόσα χρειάζεται, για να λειτουργήσει !
   Όχι μόνον, γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά σε όλες τις ειδικότητες : τραπεζοκόμους, ηλεκτρολόγους, τεχνικούς, οδηγούς, ...κηπουρούς και ό,τι άλλο μπορεί να έχουν, για να δούμε τελικά, αν υπάρχουν κενά ή μήπως υπάρχουν (και εδώ) υπεράριθμοι, πλεονάζον προσωπικό...
   Αυτό θα μπορούσε να το κάνει και ο ίδιος ο Υπουργός, για να τους ξεφτιλίσει, όμως δεν το κάνουν, γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και πρέπει να ξαναψηφίσει !
   Τα ίδια στην Παιδεία : ο Λοβέρδος (ένας από τους γνησιότερους εκπροσώπους της χρεοκοπημένης ιδεολογίας "ΠΑΣΟΚ"), βγήκε προχθές και μας είπε ότι η χώρα, έχει 120.000 περίπου εκπαιδευτικούς, με ..πανηγυρικό ύφος, σαν να είναι κατόρθωμα (!) και όμως, προσλαμβάνει και άλλους, για να καλύψουν τα "κενά".
   Κενά, που δημιουργήθηκαν, γιατί κάποιοι, ενώ διορίστηκαν, για να διδάξουν, αποφάσισαν ότι είναι καλύτερο, να αποσπαστούν σε βουλευτικά γραφεία ή σε άλλες διοικητικές αργομισθίες, να κάνουν εσαεί διακοπές, εντός και εκτός Ελλάδος κλπ.
    Για κενά-ελλείψεις, όμως, διαμαρτύρονται και οι αστυνομικοί, λες και δεν ξέρουν, ότι 3.500 συνάδερφοί τους, κάνουν τους οδηγούς-σωφέρ και τους υπηρέτες, πιθανών "στόχων" και των οικογενειών τους...
    Την ίδια ώρα, που συμβαίνουν αυτά, 200.000 χιλιάδες Δ.Υ, συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, κάνοντας χρήση "ευνοϊκών" διατάξεων, πρόωρης συνταξιοδότησης, πήραν εφάπαξ και συντάξεις, ίσες με τις αποδοχές τους και τώρα, πολλοί από αυτούς, δουλεύουν κάπου αλλού, συνήθως με "μαύρα" !
    Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, αυτοί που διαμαρτύρονται για κενά και ζητάνε προσλήψεις, θα έπρεπε ίσως να μας πουν, τι κάνουν οι ίδιοι και τι υπηρεσίες προσφέρουν, στο φορολογούμενο, που τους πληρώνει...Για το επίπεδο της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης (την αστυνομία την αφήνω απ' έξω, γιατί κάνει σχετικά καλά τη δουλειά της).
    Λίγο πριν το 15Αυγουστο, θείος μου, στην Εύβοια, έπαθε ανακοπή και τον πήγαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας (παίζει να είναι το χειρότερο στην Ελλάδα, αν όχι στα Βαλκάνια, από ό,τι ακούγεται) : εκεί λοιπόν, του είπαν, ότι δεν μπορούν να κάνουν ΒΑΣΙΚΗ, στοιχειώδη, εξέταση στην καρδιά και έπρεπε να μεταφερθεί, στην Αθήνα (σε μια πόλη, τη Χαλκίδα, με τόσες χιλιάδες κατοίκους..) ! Την ώρα, που ετοιμαζόταν να φύγει (μετά από δύο μέρες νοσηλείας εκεί) απεβίωσε.
    Σε οποιοδήποτε ιδιωτικό Νοσοκομείο, αν είχε πάει, φαντάζομαι ότι θα είχε μπει απευθείας στο χειρουργείο (όπως έγινε με τον Καρατζαφέρη, πρόσφατα), όμως το δημόσιο Νοσοκομείο, πόσο μάλλον σε καλοκαιρινή περίοδο διακοπών, λειτουργεί με όρους ..Δημοσίου : "δε βαριέσαι" και "έχει ο Θεός και αύριο μέρα είναι" !
   Είναι τουλάχιστον προκλητικό, απέναντι στην υγιή κοινωνία, λοιπόν, κάποιοι, που δεν κάνουν καν τη δουλειά, για την οποία πληρώνονται, να μιλάνε για ..ελλείψεις ή να διαμαρτύρονται, για τις απολαβές τους.
    

1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά, αναδεικνύουν τη μεγάλη σημασία του θεσμού της κινητικότητας των Δ.Υ, ώστε όσοι τώρα τα ξύνουν, να μεταφερθούν σε υπηρεσίες, όπου θα δικαιολογούν τα λεφτά, που παίρνουν κάθε μήνα και θα προσφέρουν κάτι στην κοινωνία, ανακουφίζοντας παράλληλα, όσες υπηρεσίες έχουν έλλειψη προσωπικού και τρέχουν και δεν φτάνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.