Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Όλα τα γουρούνια, την ίδια μούρη έχουν ;

  Πιθανόν, όμως το σίγουρο είναι πως, οι άνθρωποι, είναι διαφορετικοί, όχι μόνο στην όψη, αλλά και κυρίως στην ιδεολογία-πιστεύω, στις Αξίες, τις Αρχές τους, στον τρόπο που ζουν και αντιλαμβάνονται αυτόν τον κόσμο !
  Πάντα, στα ανθρώπινα, θα υπάρχει το "εμείς και οι άλλοι" και είναι πραγματικά απορίας άξιον, ποιοι διακινούν και με ποια κίνητρα, σενάρια συνεργασιών, μεταξύ ετερόκλητων κομμάτων, μιλάνε για εθνική συνεννόηση ξαφνικά, λες και είμαστε σαν ..τα γουρούνια.
   Η Ντόρα μπορεί να θέλει να το παίξει υπεράνω και ενωτική, μπας και βγει Πρόεδρος, κατανοητό, ο Κρεμαστινός όμως, τι όνειρο είδε ; Το ίδιο και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές, ίσως γιατί ελπίζουν να βολευτούν κάπου, σε ένα πιθανό πολιτικό αχταρμά-συνονθύλευμα, αφού και οι ίδιοι πλέον δεν ξέρουν ..που ανήκουν !
   Ευτυχώς, που η Βούλτεψη βγήκε και διέψευσε αυτά τα ευφάνταστα, αρρωστημένα καλύτερα, σενάρια, περί συγκυβέρνησης, μαζί με το συριζα, στη "λογική" του τσίπρα, ότι ακόμα και η συμμαχία με το Διάβολο, είναι καλοδεχούμενη...
   Το ρητό του τίτλου, έχει εφαρμογή μόνον εν μέρει, στο ότι ΚΑΝΕΙΣ, πέραν του συριζα, που έχει πάρει αέρα από τις δημοσκοπήσεις (όσο αξιόπιστες μπορεί να είναι), ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ εκλογές, ούτε τώρα, ούτε το Φλεβάρη : οι εποχές είναι δύσκολες και τα λεφτά και τα προνόμια του βουλευτή, τόσο μεγάλα, που κανείς δεν θέλει να τα χαρίσει, σε άλλους !
    Ήδη, ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές, εμμέσως, πλην σαφώς, άφησαν να εννοηθεί, ότι θα υπερψηφίσουν τον επόμενο υποψήφιο Πρόεδρο, επειδή είναι πιο χαλαροί και αδέσμευτοι, εννοώ ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, επίσης "καίγονται", για να μη γίνουν εκλογές, επειδή, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις, δεν μπαίνουν σε νέα Βουλή, αλλά συγκρατούνται...
    Πέρα, από αυτή τη σύμπνοια, που πηγάζει από τη διακαή επιθυμία διατήρησης της βουλευτικής έδρας, οι πολιτικές διαφορές, είναι τόσο μεγάλες, που τα περί εθνικής κυβέρνησης συνεργασίας όλων, μοιάζουν με κακόγουστο ανέκδοτο !
    Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο μέτωπα, δύο στρατόπεδα, καλώς ή κακώς : από τη μία, οι δυνάμεις, που θέλουν η χώρα να πάει μπροστά και να σταθεί στα πόδια της (νδ, πασοκ και ποτάμι, βασικά)  και από την άλλη, οι δυνάμεις του σκότους, της οπισθοδρόμησης και του πιο χυδαίου λαϊκισμού (συριζα, χ.α, βασικά)...
    Αυτά τα δύο, είναι απέναντι, δεν συναντώνται και δεν μπορούν να συναντηθούν, κάτω από καμία συνθήκη, αν συναντηθούν, θα "σκοτωθούν", θα φάει το ένα το άλλο, έως ότου επικρατήσει, το ένα !
     Το άλλο ανέκδοτο, είναι αυτό που λένε οι συριζαίοι, δηλαδή να μπουν στην κυβέρνηση, αλλά να εφαρμοστεί ...η δικιά τους πολιτική, ήτοι να κερδίσουν, χωρίς καν μάχη, να μπουν από το παράθυρο, χωρίς εκλογές, αφού ξέρουν ότι δεν παίρνουν αυτοδυναμία...
     Τα σενάρια, που διακινούν κάποιοι, για δικούς τους λόγους, περί ευρύτερων-ξεχειλωμένων συνεργασιών, ανάμεσα σε εντελώς ανόμοια και ετερόκλητα πράγματα, είναι ένδειξη ηττοπάθειας και αδυναμίας (σε περίπτωση, που δεν το καταλαβαίνουν).
      Ο Σαμαράς, είπε ότι δεν κουράστηκε, όπως ο άλλος, που παρέδωσε τα κλειδιά στον Τζέφρι και περιμένουμε να τηρήσει το λόγο του, να φτάσει μέχρι το τέρμα (που δεν είναι και τόσο μακριά) !
      Ποια λογική αυτοκτονίας, διακατέχει τα κυβερνητικά στελέχη, που έφαγαν όλο το κάρβουνο, όλα τα σκατά καλύτερα, για να ισιώσει κάπως το πράγμα, για να έρθει τώρα ο Τσιπρανδρέου, να τα βρει όλα έτοιμα και να αναπαυτεί, προσωρινά, στις δάφνες κάποιων άλλων ;;
       Γιατί, οι άνθρωποι, πέρα από ανόμοιοι, έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό, ότι αλλάζουν, μεταβάλλουν ιδεολογίες, σαν τους χαμαιλέοντες : έτσι π.χ μπορεί κάποιος να λέει σήμερα, ότι είναι πασοκ και σε ένα μήνα, να ψηφίζει συριζα, να ακούς όσα έλεγε το 2009 ο τζέφρι και να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια, με όσα λέει σήμερα ο Τσιπρανδρέου !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.