Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η ώρα της ελληνικής ομογένειας !

   Η Ελλάδα έχει περί τα 10 εκατομμύρια κατοίκους, ωστόσο οι Έλληνες ομογενείς, ανά τον πλανήτη, είναι άλλοι τόσοι και κατά τεκμήριο, πετυχημένοι και αρκετοί πλούσιοι, σίγουρα πάντως, οικονομικά πιο εύρωστοι, από εμάς !
 Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι ο Έλληνας, διαπρέπει, όταν βρεθεί σε καθεστώς αξιοκρατίας και σε ένα οργανωμένο κράτος, ήτοι μακριά από την πατρίδα του, όπου επιπλέουν μόνον οι φελλοί και τα σκατά...
 Είναι απογοητευτικό, ότι 4,5 σχεδόν χρόνια, μετά την (επίσημη) χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν έχει υπάρξει κάποια σοβαρή πρωτοβουλία, από τους Έλληνες ομογενείς, για να βοηθήσουν κάπως, τη δοκιμαζόμενη πατρίδα τους !
 Μόνον 2-3, όπως φάνηκε εξαρχής και αποδείχθηκε στη συνέχεια, απατεώνες, έπαιξαν με τον πόνο μας, λέγοντας ότι θα εξαγοράσουν όλο το δημόσιο χρέος, με αέρα (γιατί ως γνωστόν, πιο εύκολα πέφτει θύμα απάτης, κάποιος που περνάει δύσκολα και η αυτοεκτίμησή του, είναι στα τάρταρα)...
 Φυσικά κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει το ο,τιδήποτε, ωστόσο η χώρα μας, έχει μακρά και ιστορική παράδοση, από τους λεγόμενους "εθνικούς ευεργέτες", Έλληνες, που πλούτισαν στο εξωτερικό και εν συνεχεία, έκαναν μεγάλες δωρεές, στην πατρίδα τους, χτίζοντας σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, φτιάχνοντας ιδρύματα και γενικά βοηθώντας, όπως μπορούσαν (ή και περισσότερο από όσο μπορούσαν) την κοινή Πατρίδα !
  Οι αναγνώστες του παρόντος  blog, προέρχονται από την Ελλάδα, κατά 95%, ωστόσο υπάρχουν και αναγνώστες στο εξωτερικό (υποθέτω από ομογενείς) και με την ελάχιστη αυτή επιρροή, που μπορεί να έχει, θα ήθελα να παρακαλέσω τους ομογενείς μας, να δραστηριοποιηθούν, προς την κατεύθυνση της βοήθειας της χειμαζόμενης πατρίδας...(από τη στιγμή μάλιστα, που οι περισσότεροι ξένοι, μας έχουν εγκαταλείψει, όχι τελείως άδικα βέβαια)
  Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, για να βοηθήσει κανείς, όπως ενδεικτικά :
-Να γίνει κάτι σαν έρανος και το ποσόν, που θα συγκεντρωθεί να δοθεί απευθείας, για την ισόποση μείωση του δημόσιου χρέους.
-Να γίνουν δωρεές, για την κατασκευή έργων και υποδομών, σε τοπικό (δηλαδή στις ιδιαίτερες πατρίδες τους) ή και ευρύτερο επίπεδο, ώστε να δουλέψουν άνθρωποι και εταιρίες.
-Άνθρωποι, με ελληνικό αίμα, που είναι είτε επιχειρηματίες, στο εξωτερικό, είτε διαχειριστές κεφαλαίων, να επενδύσουν χρήματα, στην Ελλάδα, είτε δημιουργώντας νέες επιχειρήσεις, είτε παρέχοντας ρευστότητα και κεφάλαια, σε ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις εδώ, με προοπτικές, ώστε να γίνουν επενδύσεις και να μειωθεί η ανεργία ! Η προοπτική βέβαια, να βγάλει κανείς κέρδος, στη χώρα μας, έτσι όπως λειτουργεί το "σύστημα", μοιάζει με όνειρο απατηλό (χωρίς να αποκλείεται βέβαια)...Τουλάχιστον, το ζητούμενο είναι, να μην "μπαίνεις μέσα", να μην υπάρχει ζημία, απλά να κινείται η αγορά και δίνεται απασχόληση, τιμής ένεκεν, προς την Πατρίδα.
  Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει θέληση, θα βρεθεί ο τρόπος, εξάλλου, όπως είπαμε, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει, από τη στιγμή, που δεν συμμετείχε κιόλας στην καταστροφή...
  Όπως και να έχει, ό,τι και να γίνει πάντως, η Κρίση θα τελειώσει, όταν ξεπεραστούν τα ηθικά και πνευματικά της αίτια, πράγμα, που φυσικά δεν έχει γίνει (όταν αυτά διαμορφώθηκαν επί 30 δεκαετίες, δεν μπορούν να εκλείψουν σε ..τρία χρόνια), η ελληνική κοινωνία, εξακολουθεί να νοσεί !
  Και εδώ ίσως, είναι, που έχουμε περισσότερο ανάγκη, τους Έλληνες του εξωτερικού, στο να μεταφέρουν εδώ τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία, που απέκτησαν, στις χώρες, που τους φιλοξενούν.
   

2 σχόλια:

  1. Βέβαια, είναι λιγάκι δύσκολο, να πείσεις κάποιον, να φέρει τα λεφτά του, στην Ελλάδα, όταν οι δικοί μας (κυρίως "αριστεροί") έχουν τα εκατομμύριά τους, σε ξένες τράπεζες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ένα παράδειγμα ομογενούς, από την Αυστραλία, που θέλει να επενδύσει στην πατρίδα του : http://www.capital.gr/News.asp?id=2131380 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.