Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

κόκκινες γραμμές και ..πράσινα άλογα !

   Δανείζομαι τον επιτυχημένο τίτλο, από το χθεσινό άρθρο της εφημερίδας "Κεφάλαιο" (χωρίς να το έχω διαβάσει), αφού οι δύο αυτές λέξεις "κόκκινες γραμμές", ακούγονται πιο συχνά, από κάθε άλλη και όχι μόνον με τη νέα κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά και με τις προηγούμενες !
   Η μεγάλη πλάκα είναι, πως η προηγούμενη κυβέρνηση, έπεσε ακριβώς, λόγω της ΕΜΜΟΝΗΣ της, σε κάποιες κόκκινες γραμμές, που είχαν βάλει ..κάποιοι, κάπως, κάποτε και θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να τις παραβιάσουν, με συνέπεια να παίρνουν πιο αντιλαϊκά-φορομπηχτικά μέτρα και να γλιστρήσει η εξουσία, από τα χέρια τους, χωρίς να το καταλάβουν.
   Το πάθημα των προηγούμενων, φαίνεται πως δεν έγινε μάθημα, για τους τωρινούς, που επαναλαμβάνουν μονότονα το ίδιο τροπάριο, απλά το εμπλουτίζουν και με ολίγο, από ..εκβιασμό (για εκλογές ή δημοψήφισμα), που όμως θα γυρίσει εναντίον τους (λογικά πρέπει να το ξέρουν) !
    Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση και είσαι ο πιο αδύναμος και αυτός, που έχει μεγαλύτερη ανάγκη, από τον άλλον, δεν πηγαίνεις με κόκκινες, πράσινες και κίτρινες γραμμές, απλά πρέπει να ξέρεις, ΤΙ θέλεις και προσπαθείς να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι : προφανώς, βάζεις και κάποια όρια, στον εαυτό σου, αναφορικά με το έως που, είσαι διατεθειμένος να υποχωρήσεις, αλλά ΔΕΝ το φωνάζεις δημόσια...
    Καταρχάς, οι νέοι υπουργοί κλπ., οφείλουν να ξεχάσουν το ..συνδικαλιστικό παρελθόν τους και τις αριστερές ιδεοληψίες τους, που συνοψίζονται στο ρητό : και την πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, δεν "διαπραγματεύονται" πλέον, ως συνδικαλιστές σε ΔΕΚΟ, όπου πάντα υποχωρούσε η κυβέρνηση, για να μην χάσει τα ψηφαλάκια (!), αλλά εκπροσωπούν πλέον τα συμφέροντα ΟΛΗΣ της χώρας και όχι μόνο των γνωστών κρατικοδίαιτων τρωκτικών (πήραν το 36% από το 60%, του εκλογικού σώματος, ούτε καν δηλαδή όλης της κοινωνίας-νέας γενιάς, κάτω των 18, που πήγε να ψηφίσει, μην το ξεχνάμε αυτό) !
     Μην ξεχνάμε επίσης, ότι συριζα ψήφισαν και πολλοί "αγανακτισμένοι", με τους προηγούμενους, αλλά και οι γνωστοί αναποφάσιστοι, που πάνε, σαν πρόβατα, κάθε φορά, με το πρώτο, στις δημοσκοπήσεις, κόμμα και γενικά άτομα, που ούτε σχέση, με αυτό το κόμμα είχαν ή έχουν, ούτε το ψήφισαν, επειδή επιδοκίμασαν το πρόγραμμά του, το οποίο αφορούσε, τελικά, σε μία (πραγματική) μειοψηφία των ίδιων των ψηφοφόρων του (36%).
     Αν έπρεπε να μπουν κόκκινες γραμμές, αυτές θα έπρεπε να μπουν στο εσωτερικό, παρά στο εξωτερικό, διότι στις πρώτες 100 μέρες, έχουν ήδη διορίσει αδέρφια, ανίψια, παιδιά, γκόμενους, κομματόσκυλα κλπ. σε πλείστες αργομισθίες και συνεχίζουν με φρενήρεις ρυθμούς, να τοποθετούν σε καίριες θέσεις, άτομα, που είχαν ακόμα και κατηγορηθεί για τον τρόπο διοίκησής τους και την αντιμετώπισή τους, προς το δημόσιο χρήμα...
     Κάνουν ήδη, αυτά, δηλαδή, για τα οποία κατηγορούσαν τους προηγούμενους, με συνέπεια να χάνουν το όποιο ηθικό πλεονέκτημα, διότι, δεν μπορείς να βάζεις όρια και κόκκινες γραμμές στους άλλους, όταν δεν μπορείς εσύ ο ίδιος, να βάλεις όρια, στον εαυτό σου, ούτε μπορείς να αλλάξεις τους άλλους, αν δεν αλλάξεις ο ίδιος, πρώτα !
      Για να το θέσω και πιο ωμά και λαϊκά, όπως ο Αλέφαντος (που φυσικά έσπευσαν όλοι να τον κοροϊδέψουν, ως δήθεν γραφικό και τρελό, ξεχνώντας ότι από μικρό και από τρελό, μαθαίνεις την Αλήθεια) : κόκκινες γραμμές, να βάψετε στα σπίτια σας, εδώ εκπροσωπείται μια ολόκληρη χώρα και κυρίως το μέλλον αυτής, τη νέα γενιά (ήδη έχει χαθεί μία, να μην χαθεί και άλλη, προκειμένου να μην πεινάσουν οι ..80ρηδες) και μαγκιές, με ξένα λεφτά, δεν περνάνε (αφού και οι απέναντι έχουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές, για το πόση υπομονή θα κάνουν και πόσα χρήματα ακόμα θα μας δώσουν)...

1 σχόλιο:

  1. Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση και η άλλη πλευρά, ζητάει πράγματα, που για τον α' ή β' λόγο, δεν μπορείς (ή δεν θέλεις, εν προκειμένω) να δεχτείς, τότε, αφενός εξηγείς, με επιχειρήματα, όμως, όχι με ..αόριστες κραυγές, περί "κόκκινων γραμμών", γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και αφετέρου και ταυτόχρονα, προτείνεις άλλες λύσεις, που θα είχαν ευνοϊκή κατάληξη και για τα δύο μέρη, γιατί αν και οι απέναντι, δεν βλέπουν όφελος, στις δικές σου προτάσεις, προφανώς, θα τις απορρίψουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.