Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

     Αν ήθελε κάποιος να χαρακτηρίσει επιγραμματικά, με έναν τίτλο, το αποτέλεσμα της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, θα έλεγε, εκ πρώτης όψεως "όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία" (το οποίο ισχύει, ακόμα και για όσους τα σκάτωσαν, κατά το κοινώς λεγόμενο), αφού αυτό, ουσιαστικά, ζήτησε ο συριζα, παρόλο που έκανε μεγαλύτερη κωλοτούμπα, από "τα Ζάππεια" του Σαμαρά και έφερε καταστροφή, έκλεισε τις τράπεζες κλπ.
  Αν όμως, δει κανείς, τα πράγματα καλύτερα, καταλήγει σε άλλο, κυρίαρχο και πιο σαφές συμπέρασμα : Οι εκλογές, στην Ελλάδα, κερδίζονται ΜΟΝΟΝ με ψέμα, δημαγωγία και λαϊκισμό !
  Ο Βαγγέλας, κομματόσκυλο από τα λίγα, αλλά με αγνή, κατά βάθος, ψυχή, ακολούθησε την αποτυχημένη συνταγή του "κουρασμένου" το 2009 και προτίμησε να "πει την αλήθεια και να μην υποσχεθεί τίποτα", με τα γνωστά, από χθες, αποτελέσματα...
   Θα αρκούσαν δύο μόνον, ψεύτικες υποσχέσεις, για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές : πρώτον, 13η σύνταξη και δεύτερον 13ος μισθός στο Δημόσιο, έτσι απλά, χωρίς να αραδιάσει το παραμύθι του "προγράμματος Θεσ/νικης" του συριζα, μόνο με αυτά τα δύο τα ψέματα, θα κέρδιζε και με διαφορά !
    Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος, πλέον, για να μην καταλαβαίνει, ότι τις κυβερνήσεις ανεβοκατεβάζουν, στη χώρα μας, οι συνταξιούχοι και οι Δ.Υ (χοντρικά 4 εκατομμύρια, είναι), όσοι γενικά πληρώνονται, βρέξει-χιονίσει, με ή χωρίς Μνημόνια, είτε με χρεοκοπία, είτε χωρίς, από το ΓΛΚ, κάθε μήνα ή δύο φορές το μήνα..
    Κρίνοντας εκ των υστέρων, λοιπόν, ο Βαγγέλας, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το ψέμα και την αθλιότητα του συριζα, με τα ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ, η ηθική τελικά, αποδεικνύεται, ότι ΔΕΝ έχει θέση, στην πολιτική, το ψέμα και η απάτη, πάντα, θα υπερισχύουν !
    Προσωπικά, δεν θα είχα αντίρρηση, προκειμένου να φύγει η χούντα της φασιστοαριστεράς, να σταματήσει το καταστροφικό της έργο, προτού βουλιάξει τελείως η χώρα και να επιστρέψουν το χαμόγελο και η αισιοδοξία, ο Βαγγέλας, να πολεμήσει τον τσίπρα, με απάτη και ψεύτικες υποσχέσεις, να τον νικήσει "στο δικό του γήπεδο", να του κάνει, ό,τι έκανε εκείνος, στον Σαμαρά, το Γενάρη...
    Το μόνο σίγουρο, είναι, ότι και αυτή η κυβέρνηση, ΔΕΝ προορίζεται για μακροημέρευση, τα ψωμιά της είναι λίγα, όσο και να πονάει κάποιους αυτό, το μέγιστο, που της δίνω, είναι οι αρχές του 2016, οπότε θα ξαναπάμε μάλλον σε εκλογές !
    Οι συριζοψεκασμένοι, θα πέσουν, από μόνοι τους, όπως όλες οι κυβερνήσεις, σαν ώριμα (ή σάπια, εν προκειμένω) φρούτα, με δύο πιθανούς τρόπους : είτε, επειδή κάποιοι ..αριστερίζοντες (έχει ακόμα αρκετά τέτοια ναυάγια, στις τάξεις του, ο συριζα, παρά την εκκαθάριση της "αριστερής πλατφόρμας"), θα τσινίσουν και δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα του 3ου Μνημονίου, είτε, επειδή ο κόσμος, θα καταλάβει ..τι ψήφισε, καθώς θα δει, ότι η ζωή του, χειροτερεύει με το 3ο Μνημόνιο, της "πρώτης φορά αριστερά".
    Αν οι εκλογές, γίνονταν, μετά από δύο μήνες, ο συριζα, δεν θα έπαιρνε, ούτε 25%, αφού θα είχαν έρθει τα ραβασάκια του ενφια, οι νέοι φόροι, για τους αγρότες, οι νέες περικοπές συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο κλπ, γιατί αυτά υπέγραψε ο τσίπρας, με τους δανειστές, για όποιον δεν το έχει μάθει (χαχα) !
   Είναι η τρίτη φορά, που ο τσίπρας, εξαπατάει τον κόσμο, δύο φορές με εκλογές και μία, με δημοψήφισμα, μέσα σε εννιά μόλις μήνες και (του πούστη, δηλαδή) κάποια στιγμή ο κόσμος, θα ξυπνήσει, δεν μπορεί, ακόμα και αυτοί οι γραφικοί, που χόρευαν χθες, με τις ώρες, στην πλατεία ..Κλαυθμώνος, θα συνειδητοποιήσουν τι έπαθαν και θα εξαγριωθούν, εναντίον του, τα γέλια (του τσίπρα) θα γίνουν κλάμα, μέσα σε χρόνο ελάχιστο..
    Όλα λοιπόν, δείχνουν ότι η παρένθεση της φασιστοαριστεράς των συριζοψεκασμένων, πήρε μία μικρή παράταση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ίσως "το ποτάμι", θα ξανακυβερνήσουν, με μία μικρή καθυστέρηση.

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με το "φαινόμενο τσίπρας", παρατηρώ το εξής, ότι έχει μία μοναδική ικανότητα, να παρουσιάζει με τόσο πειστικό τρόπο, τα ψέματα, που λέει και αυτό μπορεί να έχει μόνον δύο ερμηνείες : πρώτον και επικρατέστερο, νομίζει και ο ίδιος, ότι εκείνη τη στιγμή, λέει αλήθεια, ότι αυτό, που διαβάζει, αυτό, που του έχουν γράψει ή πει, οι επικοινωνιολόγοι της Κουμουνδούρου, είναι έτσι (ενώ δεν είναι, φυσικά) και δεύτερον, ότι λέει ψέματα, εν γνώσει του, συνειδητά και όχι ασυναίσθητα, λόγω άγνοιας και βλακείας ! Το δεύτερο σενάριο, αν ισχύει, είναι ανατριχιαστικό, γιατί πλέον θα μιλάμε, για άνθρωπο ιδιαίτερα επικίνδυνο, αυτό, που στην καθομιλουμένη, ονομάζουμε "διαβολικό", "σατανικό" κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.