Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κερδισμένοι και χαμένοι των εκλογών

     Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ήταν σημαδιακές, για πολλούς λόγους, παρά το περιορισμένο ενδιαφέρον του κόσμου και ανέδειξαν πλήθος νικητών, αλλά και χαμένων (αυτά συνήθως πάνε ζευγάρι, κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει και τούμπαλιν) !
  Πρώτος και μεγάλος νικητής, ήταν φυσικά η τεράστια, μεγαλύτερη, από κάθε φορά, αποχή, με αντίστοιχα χαμένο ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα και όλα τα κόμματα...
  Για τις αιτίες της αποχής, έχει γίνει μία σχετική συζήτηση, αλλά σίγουρα η λειτουργία των διοδίων και τα έξοδα, είναι η τελευταία αιτία, η βασική είναι φυσικά, η απογοήτευση του κόσμου, από το παραμύθι, ότι υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός Μνημονίων, από τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες, όσων υφάρπαξαν την ψήφο των προβάτων, πουλώντας αντιμνημονιακές φανφάρες !
   Και φυσικά, από το γεγονός, ότι η πολιτική της επόμενης κυβέρνησης, ήταν, ίσως για πρώτη φορά, γνωστή ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, από το Μνημόνιο, που ψήφισε, εν μέσω διακοπών, η "πρώτη (και καλά) φορά αριστερά"...
    Επόμενος, μεγάλος νικητής, ο Βασίλης Λεβέντης και όσοι τον ψηφίσαμε, που μπήκε στη Βουλή, 19 χρόνια ακριβώς, μετά από την απόπειρα δολοφονίας, σε βάρος του (21.9.1996), ο μόνος, που αρθρώνει σύγχρονο πολιτικό λόγο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της (υγιούς) κοινωνίας και των νέων, ο μόνος, που λέει δημόσια τη λέξη "τρωκτικά", που είναι η αιτία της χρεοκοπίας και της κακοδαιμονίας της χώρας !
     Στους κερδισμένους, οφείλουμε να κατατάξουμε και την κυρά Φώφη, η οποία κατόρθωσε να πείσει, αρκετά πρόβατα, που απογοητεύτηκαν, από το νέο ΠΑΣΟΚ (δηλ. το συριζα), να επιστρέψουν στο μαντρί.
     Μεγάλος χαμένος των εκλογών και μεγάλη κερδισμένη η πατρίδα (υπάρχει και Θεός, βλέπετε), η δήθεν "Λαϊκή Ενότητα", της οποίας το "Βατερλό", είναι η πιο ευχάριστη είδηση των τελευταίων 10 μηνών !
     Ο Λαφαζάνης, "ζαχάρωνε" το 62% που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και ξέχασε το 80% και πλέον, που θέλει παραμονή στο Ευρώ και μιλούσε για "εθνικό νόμισμα", με συνέπεια να πάρει ό,τι του άξιζε...
     Αυτό, σε συνδυασμό, με το πιο αποτυχημένο προεκλογικό σύνθημα, από καταβολής κόσμου : "το ΟΧΙ θα νικήσει" (γιατί, οι άνθρωποι θέλουν να ακούνε ΝΑΙ), συνετέλεσε, ώστε να απαλλαγούμε από τους δεινόσαυρους, από τα απολιθώματα του (ανύπαρκτου) κομμουνισμού, που ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα, Κούβα και τις ανεκδιήγητες φάτσες τους !
      Η αποκοπή του καρκίνου, του "όγκου" της αριστερής πλατφόρμας, από το συριζα, δε σημαίνει βέβαια, ότι ο τελευταίος "καθάρισε" εντελώς και αυτό μένει να αποδειχθεί.
      Μεγάλη ήττα και παράδοξο, τέλος, είναι και το πως το Ποτάμι, αντί να φουσκώσει έτι περαιτέρω, ξεφούσκωσε άσχημα, τόσο νωρίς, χωρίς να έχει κάνει κάτι διαφορετικό, από όσα υποσχέθηκε, το Γενάρη, χωρίς δηλαδή να απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του, με ανακολουθία κλπ, δεν κατάφερε και να τους κρατήσει !
      Η φημολογούμενη πάντως, συνεργασία τους, με το ΠΑΣΟΚ, μάλλον κακό, θα τους κάνει, παρά καλό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.