Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Λαϊκή Ενότητα : το συντομότερο ανέκδοτο !

     Ένα αστείο και "άκυρο" κόμμα, όπως εκείνο του Λαφαζάνη, δεν θα μπορούσε, παρά να βρει ένα αστείο και "άκυρο" όνομα !
  Ακόμα και ιστορικά να το δει κανείς, η ενότητα, είναι το τελευταίο, που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό : από τους συνεχείς πολέμους, ανάμεσα στις πόλεις-κράτη, στην Αρχαιότητα, έως το σημερινό ψυχρό εμφύλιο, ανάμεσα στα τρωκτικά του Δημοσίου και τον ιδιωτικό τομέα, μάλλον για διαρκή αντιπαλότητα, μπορεί να γίνει λόγος, παρά για ..ενότητα και ομοψυχία (με εξαίρεση, τις περιπτώσεις αντιμετώπισης ενός κοινού, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, εχθρού).
  Η διαίρεση μάλιστα του ελληνικού λαού, η διχόνοια, είναι ίσως εντονότερη, από τα περισσότερα ξένα κράτη, όπου και εκεί και παντού, είναι φυσιολογικό και επόμενο, να υπάρχουν διαφορές, από τη στιγμή, που οι κοινωνίες, έχουν ταξική διαστρωμάτωση και αντικρουόμενα συμφέροντα !
   Η "ΛΑ.Ε" όμως, είναι ανέκδοτο (και) για άλλους λόγους : ο Λαφαζάνης νομίζει (ή θέλει να νομίζουμε, γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο χαζός) ότι η δεξαμενή των ψηφοφόρων του, βρίσκεται στο 62% όσων ψήφισαν ΟΧΙ, σε ένα παράνομο και άκρως ..διχαστικό δημοψήφισμα (που έσπειρε έχθρα και διχόνοια, ακόμα και μέσα στις οικογένειες).
    Ξεχνάει ή θέλει να ξεχνάει, ότι από αυτούς, το 90% είναι υπέρ του Ευρώ και της παραμονής μας στην Ευρωζώνη, επρόκειτο απλά για ανθρώπους, που παρασύρθηκαν από τους συριζοψεκασμένους και πίστεψαν ότι μπορεί να τα έχουν όλα : και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και ότι 500 εκατ. Ευρωπαίοι, θα υποχωρούσαν στη θέληση 2 εκατ. Ελλήνων και θα συνέχιζαν να τους χρηματοδοτούν, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς να υπάρχει περίπτωση επιστροφής των χρημάτων τους !
    Επομένως, από τη στιγμή, που η "ΛΑ.Ε" έχει ταχθεί ανοιχτά, κατά του ευρώ και της ευρωζώνης και υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, μοιραία το κοινό της ..περιορίζεται σε όσους περιθωριακούς, νομίζουν (εσφαλμένα) ότι με τη δραχμή θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, την ώρα, που η συντριπτική πλειοψηφία θα δυστυχεί..
     Κυρίως όμως, η "ΛΑ.Ε", βασίζεται στο αντιμνημονιακό παραμύθι, το οποίο πουλάει ακόμα εν μέρει και εδώ έγκειται το μεγαλύτερο ΠΑΡΑΔΟΞΟ : ότι εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί όλοι εκείνοι, οι οποίοι χωρίς τα Μνημόνια, με μία άτακτη δηλαδή χρεοκοπία, δεν θα είχαν ούτε μαντήλι να κλάψουν ή μπορεί ακόμα και να πέθαιναν στους δρόμους, από την πείνα, όπως στην Κατοχή !
     Όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι, που πληρώνονται μια ζωή από το ΓΛΚ, χωρίς τα Μνημόνια, θα είχαν ψωμολυσσάξει, από τη στιγμή, που ποτέ δεν απέκτησαν επαγγελματικές γνώσεις και εμπειρίες, για να επιβιώσουν, χωρίς να ανοίγουν την παλάμη στο κράτος-πατερούλη και τα ίδια ισχύουν και για τα τρία βασικά, αντιμνημονιακά κόμματα : ΛΑ.Ε, ΚΚΕ και Χ.Α...(+ το ΕΠΑΜ)
     Επομένως, ψηφίζοντας κανείς "ΛΑ.Ε", ουσιαστικά και αδιαμφισβήτητα, εκ των πραγμάτων δηλαδή, μπαίνει στην ίδια μοίρα και στην ίδια πλευρά, με απαρχαιωμένους κομμουνιστές και φασίστες-δολοφόνους και αυτός είναι ίσως και ο καλύτερος λόγος, για να ΜΗΝ το κάνει !
      Παραφράζοντας, ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα των αναρχικών στους τοίχους, θα λέγαμε ότι : Λαϊκή (αντί για Εθνική) είναι η Ενότητα των δολοφόνων...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.