Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

μόνη μας ελπίδα, η ενεργοποίηση του "κόφτη"

    Αυτό, που για κάποιους φαντάζει ως εφιάλτης, για κάποιους άλλους, φαίνεται σαν να είναι η μοναδική σωτηρία.
  Μιλάμε για τον περιβόητο δημοσιονομικό "κόφτη", στο άκουσμα του οποίου, πολλοί τους κόβεται η ανάσα ή το αίμα και ο οποίος έχει προβλεφθεί να ενεργοποιηθεί, ...μόλις 7 χρόνια, αργότερα, από τότε, που έπρεπε να είχε τεθεί σε εφαρμογή (σε αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, ισχύει το "κάλλιο αργά, παρά ..αργότερα") !
  Μετά από 7 χρόνια Μνημονίων, λοιπόν, οι μισθοί στο Δημόσιο εξακολουθούν να είναι αδικαιολόγητα υψηλοί και σκανδαλωδώς υψηλότεροι, από τους αντίστοιχους, στον ιδιωτικό τομέα.
  Για να μην θεωρηθούμε εμπαθείς και πως τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχουν και ορισμένοι Δ.Υ, που αξίζουν και τιμούν τα λεφτά, που παίρνουν, ωστόσο επίσης ΌΛΟΙ γνωρίζουν, ακόμα και οι ίδιοι, πως ορισμένοι παίρνουν πολύ παραπάνω και άλλοι, δεν θα έπρεπε να παίρνουν τίποτα...
  Ο δημοσιονομικός κόφτης, έχει σχεδιαστεί, για να κλείσει η ψαλίδα και να αμβλυνθεί κάπως η συνεχιζόμενη, επί μακρόν, αδικία, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθεί κιόλας και ήδη έχουν ξεκινήσει "τα όργανα".
   Όπως όλες οι Μνημονιακές κυβερνήσεις, από το 2010 έως σήμερα, έτσι και αυτή, θα ψάξει, λέει, να βρει ισοδύναμα, ώστε να μην μπει ο κόφτης.
   Με άλλα, απλά λόγια, θα συνεχίσει και μάλιστα θα εντείνει, την άγρια, ληστρική, κτηνώδη και απάνθρωπη υπερφορολόγηση, προκειμένου να μην δυσαρεστήσει και χάσει τους πελάτες-ψηφοφόρους (αν και μάλλον τους έχει χάσει ήδη) !
    Θα συνεχίσουν να φορολογούν ανύπαρκτα και τεκμαρτά εισοδήματα, χωράφια με πέτρες, θα βάζουν συνέχεια νέα χαράτσια, επί εξαθλιωμένων και βίαια φτωχοποιημένων φορολογούμενων, που σε πολλές περιπτώσεις, δεν είχαν ούτε την παραμικρή ευθύνη, για την χρεοκοπία της χώρας, για να μην θίξουν αυτούς, που θεωρούν ψηφοφόρους (και το δηλώνουν μάλιστα κυνικά, ότι ξεσκίζουμε όσους δεν μας ψήφισαν).
   Από την αρχή των Μνημονίων, με την επιδοκιμασία ή την ανοχή ("στραβά μάτια") των δανειστών, το ίδιο είναι, έχουν γίνει φοβερά εγκλήματα (που αγγίζουν τα όρια εκείνων, κατά της ανθρωπότητας) : αντί να κόβουν δαπάνες, επιλέγουν να ληστεύουν και να εξαθλιώνουν τους πολίτες (β' κατηγορίας).
   Πρόσφατα ο Μάρδας π.χ δήλωσε ότι οι πρόωρες συντάξεις, έπρεπε να είχαν κοπεί, από το 2010, όχι τώρα...Και τι μας το λες, ρε μεγάλε ; Για να σου πούμε "μπράβο" ; Τότε, που ήσουν ; Γιατί δεν το έλεγες τότε και εσύ και οι άλλοι ;
  Αντί να ληφθούν ριζικά μέτρα, από την αρχή, έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρες συντάξεις, έδωσαν τεράστια εφάπαξ κλπ, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, άρχισε να καταλαβαίνει τι σημαίνει χρεοκοπία και κρίση, μετά το 2012, μέχρι τότε ζούσαν σε άλλον κόσμο, σε αυτόν, όπου το χρεοκοπημένο, αλλά "γενναιόδωρο" ελληνικό κράτος, μοιράζει λεφτά, με το τσουβάλι.
    Με άλλα λόγια, εντός Μνημονίων, δημιουργήθηκαν νέα βάρη και νέα χρέη, σαν να μην έφταναν τα προηγούμενα και κλήθηκαν να τα πληρώσουν αθώοι, αυτού του "αίματος", ως πρόβατα επί σφαγή !
   Αυτός, προφανώς, είναι και ο λόγος, που όλες οι χώρες, πλην Ελλάδας, βγήκαν από τα Μνημόνια, είναι σαφές ότι εδώ κάτι έγινε και γίνεται λάθος, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει και είναι απλή.
   Αν τολμήσει η κυβέρνηση, αυτή ή η επόμενη, να επιλέξει, αντί για ενεργοποίηση του κόφτη (που πρέπει να μπει βαθιά και ...να πονέσει, αλλιώς δεν θα έχει νόημα), τα "ισοδύναμα", νομίζω ότι και ο λαός, αυτοί, που θα κληθούν να πληρώσουν τα ισοδύναμα, πρέπει να δράσουν ανάλογα, επιτέλους, γιατί έχει και η υπομονή τα όριά της...
   Δεν μπορεί τα πάσης φύσεως τρωκτικά, του δημόσιου χρήματος, να ζουν εσαεί στην πλάτη μας, να ρουφάν το αίμα μας, πως θα γίνει ; Κάποια στιγμή, ο κόμπος φτάνει στο χτένι !
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.