Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ζουν ανάμεσά μας...

    Την Τετάρτη, 13.7, έβγαινε σε πλειστηριασμό το γνωστό και ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, λόγω υψηλών χρεών και εκεί συνέβησαν καταστάσεις, που επιβεβαιώνουν ξανά το στίχο "ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς" !
  Μία χούφτα ανθρώπων (εδώ χρειάζεται σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό), που προφανώς έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα (και το πως έχει σίγουρα ενδιαφέρον), για να βρίσκονται εκεί, χωρίς να έχουν δουλειά, παρεμπόδισε τον πλειστηριασμό, με απειλές, συνθήματα και τραμπουκισμούς.
  Δεν θα ασχοληθώ με την εικόνα τους, εμφάνιση, ντύσιμο κλπ, για να μη με πουν "φασίστα", αλλά με τα λόγια και τις πράξεις τους.
  Φώναζαν το σύνθημα "κανένα σπίτι, σε χέρια τραπεζίτη", όταν το "σπίτι", τύχαινε να είναι μεγάλο ξενοδοχείο, με πολλά εκατομμύρια ευρώ χρέη και ιδιοκτήτης προφανώς, κάποιος κεφαλαιοκράτης-καπιταλιστής, όχι κανάς φουκαριάρης του μεροκάματου...
   Επιτέθηκαν φραστικά και σχεδόν χειροδίκησαν, εναντίον του προέδρου των επίσης μεροκαματιάρηδων εργαζομένων της επιχείρησης, απευθύνοντας μάλιστα το ερώτημα : "τι κάνεις εσύ εδώ ;" (το ίδιο γελοίο ερώτημα, που έκαναν και στην έδρα, προσπαθώντας να κατεβάσουν κάτω τους ανθρώπους, δικαστές, γραμματείς κλπ).
   Δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ΟΎΤΕ αυτό, ότι οι εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι, περιμένουν πως και πως, τον πλειστηριασμό, για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος !
   Δεν το καταλαβαίνουν, γιατί προφανώς, ούτε έχουν εργαστεί ποτέ, αλλά και δεν έχουν μείνει και ποτέ απλήρωτοι (σίγουρα, κάποιος που το διαβάσει αυτό, από το εξωτερικό, θα αναρωτιέται πως είναι δυνατόν, αλλά είπαμε, μιλάμε για την Ελλάδα, για το κράτος-χαμαιτυπείο).
   Τελικά, με ποιανού το μέρος ήταν αυτοί ; τι επιδίωκαν ; Είμαι σίγουρος, πως ούτε οι ίδιοι ήξεραν που βρίσκονται και τι κάνουν, ήταν προφανές, ότι έχουν μπερδέψει την βούρτσα, με το ανδρικό μόριο.
    Αν είναι "ρομπέν των δασών" και νοιάζονται για τους φτωχούς και αδικημένους, γιατί επιτέθηκαν στους απλήρωτους εργαζόμενους και γιατί ματαίωσαν τον πλειστηριασμό, μιας επιχείρησης, όχι ενός "σπιτιού", από τον οποίο περίμεναν αυτοί να πληρωθούν ;
   ΟΙ ΜΌΝΟΙ που ήθελαν τη ματαίωση του πλειστηριασμού, είναι οι επίσης κεφαλαιοκράτες-καπιταλιστές, πιθανοί πλειοδότες, που θέλουν να αρπάξουν το ξενοδοχείο, σε όσο γίνεται πιο εξευτελιστική τιμή, αφού η τιμή πρώτης προσφοράς, μειώνεται, μετά από κάθε ματαίωση !
    Άρα, τίνος τα συμφέροντα εξυπηρέτησαν τελικά, αυτοί οι τραγέλαφοι "δον κιχώτες" ;
    Αλγεινή εντύπωση, προκαλεί το γεγονός, ότι έδρασαν ανενόχλητοι, ενώ μιλάμε εδώ για αυτεπάγγελτες εγκληματικές πράξεις, έστω πλημμεληματικού χαρακτήρα, ούτε Αστυνομία υπήρχε (έφτασε με καθυστέρηση, όταν ..εντοπίστηκε), ούτε συλλήψεις έγιναν, ούτε κανένας Εισαγγελέας παρενέβη...(φαντάζομαι θα είναι στις παραλίες).
     Οι συλλήψεις, θα μπορούσαν να γίνουν, με εισαγγελική εντολή και την επόμενη μέρα, αφού, αφενός οι φάτσες τους, έπαιζαν σε όλα τα δελτία ειδήσεων και αφετέρου, υποθέτω, ότι τους ξέρουν όλοι εκεί, στο Ειρηνοδικείο (δεν θα ήταν η πρώτη φορά, που έδιναν την παράστασή τους, από τα λεγόμενα του ρεπορτάζ), αφού πρέπει να είναι θαμώνες, αυτό το χόμπι έχουν βρει και το εξασκούν, εφόσον ο Νόμος δεν επιβάλλεται !
      Σίγουρα, τα "φρικιά" αυτά, δεν είναι τα μόνα, που ζουν ανάμεσά μας (υπάρχουν π.χ αυτοί που πιστεύουν ότι για όλα εδώ, φταίνε ...οι κακοί ξένοι και ένα σωρό άλλοι κατεστραμμένοι), ωστόσο, όταν παραβιάζουν το Νόμο, τόσο προκλητικά, θα πρέπει η Πολιτεία, να τους τραβάει το αυτάκι, να δίνει το παρών, αλλιώς δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει τίποτα, ο καθένας θα μπαίνει και θα διακόπτει δημόσιες δικαστικές διαδικασίες, όποτε του καπνίσει, με το "έτσι θέλω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.