Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

τα γατάκια του ΣτΕ

      Η ...διακοπή της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ, για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Παππά, χαρακτηρίστηκε "πρωτοφανής" και έτσι είναι, ωστόσο η αρνησιδικία, η καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης και οι άδικες και μεροληπτικές αποφάσεις, μόνον εξαίρεση δεν αποτελούν !
 Αυτό, που καταλαβαίνουμε, τόσο από όσα έγιναν πρόσφατα, όσο και κατά την συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης των καναλιών, είναι ότι, σε υψηλό τουλάχιστον επίπεδο, μεθοδεύεται η κωλοτούμπα, σε σχέση με την ως τώρα Νομολογία, για την αναγκαιότητα συμμετοχής του ΕΣΡ, στη διαδικασία και όχι μόνο...
 Ο "πρόλογος" του Προέδρου του Δικαστηρίου, τότε και τώρα, περί δήθεν ανεπηρέαστης κρίσης, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αποδεικνύεται μάλλον, ότι προς τα εκεί έτεινε και τείνει, στο να επηρεάσει τους λοιπούς Δικαστές, ώστε να μην ακούσουν το 99,9% όσων λένε ότι ο Νόμος είναι αντισυνταγματικός, αλλά να ...υπακούσουν στο 0,01% των συριζαίων, που λένε ότι είναι (σίγουρα, μάλιστα) συνταγματικός.
  Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ορισμένοι δικαστές, που τιμούν τον Όρκο και την Αποστολή τους, αντέδρασαν στην εμμέσως πλην σαφώς, επιχειρούμενη ποδηγέτηση της κρίσης τους και έτσι φτάσαμε στην διακοπή και αναβολή της απόφασης και μάλιστα επ' αόριστον !
  Με άλλα λόγια, όταν είδε η ηγεσία του δικαστηρίου, ότι ο "πρόλογος" και το "μασάζ" δεν έχουν και τόσο αποτέλεσμα και τα κουκιά πιθανόν να μην βγαίνουν, ανέβαλε την απόφαση, με αστεία προσχήματα.
  Φαντάζομαι και θέλω να πιστεύω, ότι οι δικαστές δεν αρνούνται στα κανάλια, που εξαναγκάζονται σε κλείσιμο, το δικαίωμα να έχουν γνώμη και να την εκφράζουν δημόσια, το δικαίωμα να μην πουν "σφάξε με Αγά μου (δηλαδή, Παππά μου) να αγιάσω"...
  Εξάλλου, το ίδιο έκανε και η άλλη πλευρά και μάλιστα στο ανώτατο, πρωθυπουργικό επίπεδο, όταν ο Τσίπρας είπε στη ΔΕΘ, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κριθεί ο Νόμος αντισυνταγματικός !
  Από τη μία λοιπόν, είναι θετικό, πως δεν πέρασε η μεθόδευση της επιβολής της χούντας Παππά, στο τηλεοπτικό τοπίο, από την άλλη, η απόφαση ΠΡΈΠΕΙ οπωσδήποτε να βγει και να βγει άμεσα.
  Το λέω αυτό, διότι και από προσωπική εμπειρία, έχω διαπιστώσει ότι το Δικαστήριο, στο οποίο αναφερόμαστε σήμερα, εφαρμόζει, ολοένα και περισσότερο, την πρακτική "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει".
  Αυτό, είτε γίνεται επίτηδες, είτε όχι (είναι εξίσου άθλιο, σε κάθε περίπτωση), οδηγεί σε αρνησιδικία, τύπου "Πόντιος Πιλάτος" και έχει ως αποτέλεσμα, οι διάδικοι να βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων, τα οποία ανατρέπονται δυσκολότερα, να επέρχεται κάμψη των αντιστάσεων και της διάθεσης αντιδικίας και γενικά να οδηγούμαστε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, όπου οι αποφάσεις, είτε δεν εκδίδονται ποτέ, είτε με μεγάλη καθυστέρηση, όταν τα πραγματικά δεδομένα έχουν αλλάξει.
  Από κοντά βέβαια, ακολουθεί και ένα ακόμα "κόλπο" για την αποφυγή έκδοσης απόφασης, που οδηγεί και πάλι σε Αδικία και είναι η απόρριψη αιτήσεων, για δήθεν τυπικούς λόγους, ώστε να μην υποχρεωθούν οι δικαστές να κρίνουν την ουσία της υπόθεσης, βγάζοντας και πάλι την ουρά τους απ' έξω και μην κάνοντας τη δουλειά τους, που είναι ...να δικάζουν.
  Κοινός παρονομαστής, σε αυτές τις μεθοδεύσεις, είναι ότι πρόκειται για υποθέσεις, ...δυσάρεστες στη Διοίκηση, με άλλα λόγια, το ίδιο το ΣτΕ, με τις συνεχείς αναβολές κλπ, "προσπαθεί" να ...νομιμοποιήσει εγκλήματα και παρανομίες διοικητικών οργάνων, ήτοι το ακριβώς αντίθετο από αυτό το οποίο, υποτίθεται θα έπρεπε να κάνουν οι καλοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί του (ο όρος "δημόσιοι υπάλληλοι" δεν τους αρέσει, όμως οι ίδιοι συμπεριφέρονται ως τέτοιοι και όχι ως δικαστές) !
   Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, μάλιστα, είναι ότι εκτός από τους δεκάδες νομικούς, συνταγματολόγους κλπ, που έχουν επισημάνει κατηγορηματικά την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Παππά, το ίδιο έχουν κάνει και τέως δικαστές-σύμβουλοι της Επικράτειας, απαλλαγμένοι, πλέον από "αγκυλώσεις", "δεσμεύσεις" και λοιπά υπηρεσιακά άγχη.
   Το μόνο σίγουρο είναι, πως αν τα γατάκια του ΣτΕ κάνουν κωλοτούμπα στην έως τώρα Νομολογία τους και κρίνουν συνταγματικό αυτό το Νόμο-έκτρωμα, ουσιαστικά ξεφτιλίζουν τον εαυτό τους, την έννοια της Δικαιοσύνης και το όποιο κύρος, τους είχε απομείνει, κανένας πλέον δεν θα μπορεί να εμπιστευθεί την υπόθεσή του, σε εκείνους και θα μείνουν να δικάζουν μόνον όσες Δίκες, προκαλούν "τα αφεντικά τους"...
   Δεν είναι τυχαίο, πως όσοι έχουν το χρόνο, το χρήμα και τη διάθεση να καταγγέλλουν τις τριτοκοσμικές πρακτικές της ελληνικής "δικαιοσύνης", σε Ευρωπαϊκά Όργανα, δικαιώνονται πάντα και το ελληνικό μόρφωμα-κράτος, καταδικάζεται σε αποζημιώσεις !
   Τέλος, δεν θέλω να πω, όπως στην προηγούμενη ανάρτηση, τι θα συμβεί στις ψυχές των δικ(χ)αστών εκείνων, που ενσυνείδητα ή όχι, αδικούν, αντί να αποδίδουν το Δίκαιο, γιατί μπορεί να είναι ...οπαδοί του Φίλη και να μην πιστεύουν σε τίποτα (όχι ότι αυτό θα τους σώσει).

1 σχόλιο:

  1. Το όποιο κύρος άλλωστε είχε το ΣτΕ, ως δικαιοδοτικό όργανο, που δήθεν προστατεύει τον πολίτη, ενάντια σε αυθαιρεσίες και παρανομίες της Διοίκησης, έχει τρωθεί σημαντικά και κατ'επανάληψη, μέσα στα χρόνια των Μνημονίων, όταν όλες οι περικοπές, τα χαράτσια και οι λοιποί κανιβαλισμοί των κρατικοδίαιτων πολιτικών-κυβερνητών, κρίθηκαν νόμιμα και συνταγματικά, εκτός από εκείνα, που άμεσα ή έμμεσα έθιγαν τους ίδιους τους δικ(χ)αστές...Τόσο προκλητικά και χωρίς προσχήματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.