Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

στις 7.12 πρέπει να δικαιωθεί ο Γιακουμάκης

   Κάποιοι ίσως νομίζουν ότι δικηγόροι, όπως ο Κούγιας, που είναι προβεβλημένοι, δεν χάνουν Δίκη, αλλά αυτό δεν ισχύει και ελπίζω και εύχομαι ότι θα χάσει και στη "Δίκη του Γιακουμάκη", όπως ονομάζεται, στα Ιωάννινα.
 Βέβαια, για να ακριβολογούμε, τις Δίκες τις κερδίζει ή τις χάνει ο πελάτης και όχι ο εκάστοτε δικηγόρος, που δεν αποφασίζει (οι Δικαστές αποφασίζουν) ενώ καλός συνήγορος, είναι αυτός, που αθωώνει έναν αθώο πελάτη και όχι έναν ένοχο !
 Λόγοι έκτακτης επικαιρότητας, "με αναγκάζουν" σε δεύτερη ανάρτηση, μέσα σε μία ημέρα (πράγμα όχι σύνηθες), καθώς εδώ και λίγες ώρες, έγινε γνωστό, ότι η πρόταση της Εισαγγελέως, είναι απαλλακτική, για τους (τρεις, αν δεν απατώμαι) κατηγορούμενους.
 Η συγκεκριμένη Εισαγγελέας, υφίσταται και μάλλον εύλογα, ένα σχετικό "γλέντι" στο διαδίκτυο, ωστόσο ούτε προσωπικές επιθέσεις θα κάνω, ούτε θα την "λιντσάρω", καθώς φρονώ, καλόπιστα, ότι αυτή είναι η νομική της άποψη και δεν συμβαίνει κάτι άλλο...
 Η γνώμη της, πρέπει μεν να γίνει σεβαστή, από την άλλη δε, πρέπει και να απορριφθεί από το Δικαστήριο, διότι εδώ μιλάμε για ΚΑΡΑΜΠΙΝΆΤΗ περίπτωση παράβασης καθήκοντος !
 Ομολογώ, ότι αρχικά, είχα και ο ίδιος σοβαρές επιφυλάξεις, για το κατά πόσον, μπορεί να στοιχειοθετηθεί η σχετική κατηγορία, ωστόσο κατόπιν ωριμότερης και ορθότερης σκέψης, κατέληξα στο ότι η καταδικαστική απόφαση είναι (και πρέπει να είναι) μονόδρομος.
  Σε (εντελώς) αντίθεση με όσα υποστήριξε η Εισαγγελέας, πληρούνται ΌΛΟΙ οι όροι του συγκεκριμένου εγκλήματος, τόσο αντικειμενικά, όσο και υποκειμενικά !
  Όταν έχεις κάποια "αγρίμια"-"κάφρους", που έχουν κάνει την Σχολή "ό,τι να ναι" και (μεταξύ άλλων) σπάνε πλάκα, κάνοντας μπούλινγκ και τον βίο αβίωτο, στον αείμνηστο Βαγγέλη και ΔΕΝ τους αποβάλεις, ως οφείλεις, τι είναι αυτό ; Υπάρχει καμία αμφιβολία, για τον δόλο, εν προκειμένω ; (!) Από ...αμέλεια, δεν αποβλήθηκαν ή επειδή έπεσε τηλέφωνο, από βουλευτή ;
   Εξάλλου, το προσδοκώμενο όφελος, είτε του δράστη, είτε του τρίτου (των "κάφρων" εν προκειμένω), ΔΕΝ χρειάζεται να είναι οικονομικό, μπορεί να είναι και άλλης φύσεως και η παραμονή στην Σχολή, κάποιων, που δεν έπρεπε να παραμείνουν, ΕΊΝΑΙ παράνομο όφελος (για τους ίδιους) !
   Η διάταξη περί "παράβασης καθήκοντος" θεσπίστηκε για τέτοιες ΑΚΡΙΒΏΣ περιπτώσεις, όπου η εκάστοτε Υπηρεσία, έχει πάψει να υπηρετεί το γενικό καλό και συμφέρον και έχει μεταβληθεί σε "μαγαζάκι", όπου ο κάθε βο(υ)λευτής ή άλλος, μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει, για εξυπηρέτηση ορισμένων-λίγων.
   Τυχόν αθωωτική απόφαση, θα έστελνε το λάθος μήνυμα, ότι η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, λειτουργούσε άψογα και όπως έπρεπε, πράγμα ψευδές και απαράδεκτο, όπως έχει αποδειχθεί προ πολλού.
   Λόγοι νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας, επιβάλλουν την καταδικαστική απόφαση και εύχομαι και ελπίζω, ότι τελικά οι Δικαστές, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα καταδικάσουν και τους τρεις, όπως κατηγορούνται, απορρίπτοντας την εισαγγελική πρόταση !
  Βέβαια και οι όποιες ποινές επιβληθούν, θα είναι "χάδια", μπροστά σε παράνομες και δόλιες συμπεριφορές, σε πλημμελείς πράξεις και άθλιες παραλείψεις, που οδήγησαν, στον θάνατο, έναν τόσο νέο άνθρωπο...Εννοώ, ότι η ψυχή του νεκρού, θα αναπαυθεί μόνον εν μέρει, εφόσον δεν θα μπει (κυριολεκτικά) κανείς στην φυλακή, για τον φόνο (εντός ή εκτός εισαγωγικών, εφόσον και η εξώθηση σε αυτοκτονία είναι μορφή φόνου, αφού ισοδυναμεί με ανθρωποκτονία, με απώλεια μιας ζωής και μάλιστα τόσο νέας).

1 σχόλιο:

  1. Τελικά, όπως είχα ευχηθεί και προβλέψει, ο μόνος χαμένος της υπόθεσης, ήταν ο Αλέξης, δηλαδή ...όχι ο ίδιος, ο εντολέας του, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, έπεσαν ΌΛΕΣ οι ευθύνες στον καταδικασθέντα, τέως Διευθυντή της Σχολής ! Για τους αθωωθέντες πάντως, δεν θα απέκλεια τυχόν έφεση, από κάποιον Εισαγγελέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.