Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό

   Από την άποψη της πολιτικής επικαιρότητας, δεν θα σταθώ φυσικά, στην επίσκεψη του απερχόμενου, ήδη τέως, προέδρου των ΗΠΑ, η οποία έχει νόημα, μόνον ως διαφημιστική-τουριστική προβολή της χώρας (κάποιοι θα σκεφτούν, αφού πήγε ο Ομπάμα, ας πάμε και εμείς).
 Θα μιλήσω, έστω και καθυστερημένα, για τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος άργησε πολύ, γιατί το κόμμα, στην Ελλάδα, μπαίνει πάντα, πάνω από την πατρίδα...
 Σε γενικές γραμμές, κινήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση και έφυγαν μερικά από τα μεγαλύτερα "βαρίδια" της κυβέρνησης, όπως οι Δρίτσας και Φίλης, ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι παρέμειναν δύο άλλα, οι Παππάς και Σκουρλέτης (ο τελευταίος μάλιστα σε σημαντικό Υπουργείο) !
 Πριν μερικές μέρες, αποκαλύφθηκε μεγάλο σκάνδαλο, όταν ο ίδιος ο Άρης Δαβαράκης (κρίση ειλικρίνειας ή κάτι άλλο ;) είπε ότι έπαιρνε 1000 ευρώ το μήνα (και 500 ένας συνεργάτης του), από τον Παππά, για να κάνει προπαγάνδα υπέρ του, μέσα από site και η είδηση αυτή "έπαιξε" μόνον στον Σκάι, ενώ μόνον ένας βουλευτής (του ΠΑΣΟΚ) φιλοτιμήθηκε να κάνει σχετική ερώτηση...
 Ο λόγος, που δεν ασχολήθηκαν τα άλλα ΜΜΕ, με τα "έργα και τις ημέρες" εκείνου, που υποτίθεται ...ότι θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να εξυγιάνει τα μέσα ενημέρωσης, ίσως έχει να κάνει με το γεγονός, ότι οι "μισθωτοί" κονδυλοφόροι είναι πολλοί και κανέναν δε βολεύει το άνοιγμα της σχετικής συζήτησης.
 Από την άποψη των προσώπων, στην νέα κυβέρνηση, μόνον δύο ακόμα, σύντομα, σχόλια : πρώτον, ότι η επιλογή Παπαδημητρίου, είναι πολύ κατώτερη των καιρών και των περιστάσεων και δεύτερον, η αναβάθμιση του Βερναρδάκη, είναι μάλλον ανεξήγητη, σε εμάς τους κοινούς θνητούς (το να είσαι "καλός Δ.Υ", δεν σημαίνει ότι κάνεις και καλή ή αποτελεσματική δουλειά).
 Σαν γενικότερο σχόλιο, είναι λογικό, η εναλλαγή των προσώπων, στα Υπουργεία, να οδηγεί στο λεγόμενο "φτου και από την αρχή", μόλις ο προηγούμενος κάτοχος της καρέκλας, αρχίζει να μαθαίνει τη δουλειά, αντικαθίσταται από άλλον, που ξεκινά από το μηδέν και όλα πάνε πίσω!
  Βέβαια, εδώ υπάρχουν και οι προσωπικές ευθύνες του προηγούμενου καρεκλοκένταυρου, ο οποίος δεν προώθησε πιο γρήγορα τα σχέδιά του, με άλλα λόγια "έμεινε στα σχέδια", που έκανε ...στα διαλείμματα των επισκέψεών του, στις ακριβές μπουτίκ της Αθήνας, όπως η Τζάκρη.
  Η συγκεκριμένη Υπουργός, είχε κάποιες καλές και προοδευτικές ιδέες, όπως π.χ για την επανεκκίνηση εργοστασίων, που σήμερα σαπίζουν και απαξιώνονται, ενώ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, προς όφελος της Οικονομίας και της Απασχόλησης, αλλά μάλλον θα μείνουν "ιδέες", όπως φαίνεται...
  Η απρόσμενη και θετική αύξηση του ΑΕΠ, στο τρίτο τρίμηνο, κατά 1,5%, σίγουρα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, ωστόσο οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις κλπ, πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα, από ό,τι μέχρι σήμερα.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το ζήτημα των αναγκαίων -ευνοϊκών- ρυθμίσεων των δανείων και των πάσης φύσεως οφειλών των επιχειρήσεων (με μειώσεις επιτοκίων, "κούρεμα" οφειλών και επιμήκυνση δανείων), κάθε μεγέθους, προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα και να τονωθεί και η απασχόληση, μέσω νέων επενδύσεων.
  Τα σχετικά νομοσχέδια, μπαινοβγαίνουν στα συρτάρια, για πολύ καιρό, ενώ εδώ ισχύει και η παροιμία "ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος", με την έννοια πλέον, ότι χρειάζεται ...και η έγκριση των δανειστών, σχεδόν, για όλους τους νέους Νόμους, οπότε, ένας λόγος παραπάνω, για να ετοιμάζονται νωρίτερα και γρηγορότερα !

1 σχόλιο:

  1. Στα παραλειπόμενα-ευτράπελα του ανασχηματισμού, ανήκουν και τα εξής δύο : πρώτον, η παραμονή-έκπληξη στην κυβέρνηση του Πολάκη, του "επαναστάτη του φβ", ο οποίος μάλλον παίζει το ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου", αφού αποπροσανατολίζει τον κόσμο, για να ασχολείται μαζί του και όχι με τα προβλήματα ! Πέρα από το γραφικό της υπόθεσης, θεωρώ ότι, με τα όσα γράφει, επιπέδου 15χρονου και κάτω, δυσφημεί ολόκληρο το Ιατρικό επάγγελμα και απορώ πως ο Ιατρικός Σύλλογος, δεν του έχει τραβήξει ακόμα το αυτάκι...Δεύτερον, η περίπτωση Κατρούγκαλου, ο οποίος θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια, όπως είχαμε προβλέψει, αφού έκανε την πιο "βρώμικη δουλειά" και ενώ υποβαθμίστηκε, είπε και "ευχαριστώ", αποδεικνύοντας, στον αρχηγό του, ότι είναι ένας "καλός στρατιώτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.