Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

μάθημα Δημοκρατίας ; δε νομίζω...

   Έχοντας βαρεθεί να ακούω, όλη μέρα σήμερα, τους ιθαγενείς οσφυοκάμπτες-ραγιάδες, δημοσιογράφους και όχι μόνον, για τα "μαθήματα Δημοκρατίας", που υποτίθεται ότι παρέδωσε ο Ομπάμα, κατά την παραμονή του, στην Αθήνα, δεν άντεξα και γράφω βραδιάτικα, αντί για αύριο...
 Η αρχαιολόγος, που ξενάγησε τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ακρόπολη, τον χαρακτήρισε "γλυκό" και "διαβασμένο" και μπορεί να είναι όντως ..."γλυκούλης", αλλά διαβασμένος, όχι !
 Καταρχάς, εφόσον επισκέφθηκε την λεηλατημένη, από τους κλέφτες Άγγλους, Ακρόπολη, ΌΦΕΙΛΕ να επισημάνει την ανάγκη επιστροφής των ελγίνειων μαρμάρων, από το Βρετανικό Μουσείο, αυτή, θα ήταν η μόνη καλή υπηρεσία, που θα μπορούσε να προσφέρει, αλλά δεν είπε ΤΊΠΟΤΑ, ίσως επειδή ...οι ΗΠΑ, ήταν κάποτε αποικία των Άγγλων.
  Εφόσον για το θέμα του δημόσιου χρέους μας, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, σε αντίθεση με ό,τι ήλπιζαν τα αριστερά χάπατα, από την στιγμή, μάλιστα, που οι ΗΠΑ δεν κατέχουν ελληνικό χρέος, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος, τουλάχιστον, στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά ...περιορίστηκε στο ρόλο του τουρίστα !
  Για τον ΠτΔ, τα έχουμε ξαναπεί, ο άνθρωπος αυτός, έχει μία και μόνη ικανότητα : να λέει τις πιο απίστευτες μπούρδες (για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαριά έκφραση), με το πιο σοβαροφανές ύφος.
  Χθες, θυμίζοντας το θλιβερό "ευχαριστώ τους Αμερικάνους" του Σημίτη, εντός Βουλής, είπε στον Ομπάμα "μη λησμονάτε την χώρα μου", διαστρεβλώνοντας σε βαθμό ιεροσυλίας τον μεγάλο μας ποιητή, που το απευθύνει αυτό, στον νοητό "Ήλιο της Δικαιοσύνης" και στην "δοξαστική Μυρσίνη", ήτοι στον Χριστό και την Παναγία, Πρόσωπα δηλαδή εκατομμύρια φορές, πιο σημαντικά, από ...έναν απερχόμενο Ηγέτη (έστω και "υπερδύναμης").
  Επειδή ο "διαβασμένος" Ομπάμα, αναφέρθηκε στη Δημοκρατία του Περικλή, που γέννησε και την Ακρόπολη, να πούμε και τα εξής : η Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας, δεν έχει καμία σχέση με τις σημερινές, κατ΄όνομα, "Δημοκρατίες" !
  Η Δημοκρατία, στην αρχαία Αθήνα, ήταν άμεση, με την έννοια ότι συμμετείχαν όλοι στην "εκκλησία του Δήμου" (όλοι ...εκτός από τις γυναίκες) και αυτό, διότι συνέτρεχαν δύο προϋποθέσεις : πρώτον, ο μικρός, σχετικά, τότε πληθυσμός και δεύτερον, ότι οι Αθηναίοι πολίτες, είχαν την πολυτέλεια, να φιλοσοφούν, να ρητορεύουν και να πολιτεύονται, ατομικά-προσωπικά, καθώς ...στις δουλειές τους, είχαν τους ΔΟΎΛΟΥΣ, είχαν λύσει δηλαδή το βιοποριστικό τους πρόβλημα έτσι.
  Εξάλλου και τα υπέροχα αυτά Μνημεία Τέχνης της Ακρόπολης κλπ, χτίστηκαν χάρη στην εργασία δούλων και τα έσοδα, φόρους κλπ, που εισέπραττε η Αθήνα, από τις αποικίες και τις άλλες, υποτελείς, πόλεις-κράτη...
   Σήμερα και όχι μόνον σήμερα, όπου επικρατεί φτώχια και δυστυχία, αλλά και γενικά, οι άνθρωποι-πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν το πιεστικό πρόβλημα του βιοπορισμού, δεν μπορούν, δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχοληθούν με την Πολιτική, ατομικά και έτσι στέλνουν, στα κοινοβούλια, με την ψήφο τους, αντιπροσώπους, υποτίθεται, οι οποίοι όμως αποδείχθηκαν (και αποδεικνύονται συνέχεια) λαμόγια, απατεώνες και εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου !
  Άρα τα σημερινά καθεστώτα, εδώ τουλάχιστον, όπου ζω και δεδομένου ότι δεν έχω εμπειρία από ξένα, πόρρω απέχουν, από το να χαρακτηριστούν "δημοκρατικά", το γιατί βέβαια, είναι θέμα ξεχωριστής ανάλυσης και συζήτησης.
  Τα "ωραία λόγια" του Ομπάμ(ι)α, λοιπόν, συγγνώμη, αλλά δε με συγκίνησαν, σαν έκθεση ιδεών, στο Γυμνάσιο, μπορεί να έπαιρνε καλό βαθμό, αλλά ...στον πραγματικό κόσμο, παίρνουν ΜΗΔΈΝ !

1 σχόλιο:

  1. Και φυσικά ο Ομπάμα, πέρα από την γενικόλογη έκθεση ιδεών, περί δημοκρατίας κλπ, δεν είπε ΤΊΠΟΤΑ, για τα εθνικά μας θέματα και ιδίως, για τις σχεδόν καθημερινές, παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, από πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας και γενικά για την τούρκικη προκλητικότητα αμφισβήτησης ακόμα και Συνθηκών, κανόνων του Διεθνούς Δικαίου κ.ο.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.