Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ανεπίδεκτοι μαθήσεως

   Έχουμε ξαναπεί, ότι για τους πολιτικούς μας, ισχύει η πολύ γνωστή αμερικάνικη παροιμία, που λέει ότι δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα, σε γέρικο σκυλί...
 Και μπορεί η ταυτότητα του Τσίπρα, να λέει ότι η βιολογική του ηλικία, είναι μόλις 42 (ή 43 ;), ωστόσο πολιτικά, ο κομματικοποιημένος καταληψίας των μαθητικών του χρόνων, θεωρείται ήδη πολύ "παλιός" !
 Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, δηλαδή όχι η δικιά μας, του συνονόματου, του Νικολάκη του Μακιαβέλλη, από τα βάθη των αιώνων, να λέει πότε ο Ηγεμόνας, γίνεται ευχάριστος, στους υπηκόους του και δε λένε να το καταλάβουν : όχι όταν τους δίνει, αλλά όταν ΔΕΝ τους παίρνει...
 Έτσι και με το περίφημο "επίδομα Τσίπρα", στους χαμηλοσυνταξιούχους, που πάει να τινάξει στον αέρα το κλείσιμο της αξιολόγησης και την περιβόητη ελάφρυνση του χρέους.
 Άσχετα, με το αν συνιστά ή όχι (προφανώς, ναι) μονομερή και απαγορευμένη ενέργεια και αν θα γίνει αποδεκτό, από τους δανειστές, πολιτικά και όχι μόνον, δεν έχει κάποιο όφελος, ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για την Χώρα.
 Αν τα έσοδα, πάνε όντως τόσο καλά, όσο λένε και αν υφίσταται όντως αυτό το πλεόνασμα, που ανακοινώνουν (ισούται με το ποσόν, που ...οφείλει το Κράτος σε ιδιώτες, πάντως), αυτό οφείλεται προφανώς, στην άγρια και ληστρική υπερφορολόγηση, που έχει ως συνέπεια εκατομμύρια Ελλήνων, να ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά και να στερούνται πολύ βασικά αγαθά !
  Συνεπώς, το μόνο λογικό και αποτελεσματικό, αλλά και ψηφοθηρικό μέτρο, θα ήταν η μείωση κάποιων φορολογικών συντελεστών και γενικά η ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του πολίτη, από το Κράτος, η μείωση όσων του παίρνει και όχι η αύξηση όσων του δίνει...
  Το να δώσεις μερικά ψίχουλα, σε νεκρούς (αφού η δήλωση του θανάτου ενός συνταξιούχου επαφίεται στην καλή θέληση των συγγενών του και μόνον αν έχει συγγενείς), σε ζωντανούς-νεκρούς και σε μελλοθάνατους, που βουλιάζουν στα χρέη, μπορεί να μην έχουν καν ρεύμα, φάρμακα κλπ, δεν σώζει καμία κατάσταση.
  Αν, αντί για αυτό, έκοβαν π.χ τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% σε όλους ή μείωναν φορολογικούς συντελεστές (Φ.Π.Α ή στα κέρδη των επιχειρήσεων) και λοιπά χαράτσια και πολύ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ πολιτικό-κομματικό όφελος, θα είχαν και θα ανακούφιζαν και τον κόσμο και θα δημιουργούσαν αλυσιδωτά οφέλη και στην Οικονομία (αύξηση ρευστότητας, τόνωση απασχόλησης κλπ).
  Και όμως, τα "γέρικα σκυλιά" της πολιτικής μας σκηνής, κάνουν ό,τι έχουν μάθει : μοιράζουν φιλοδώρημα-παυσίπονο, από αιματοβαμμένα πλεονάσματα, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και μάλιστα, σε όσους κρίνουν εκείνοι.
   Αυτό έχει ως συνέπεια, το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ήτοι να τους μισήσουν όλοι, αντί να ευχαριστηθούν : οι μεν ωφελούμενοι, επειδή το βλέπουν και ορθά, ως ψίχουλα και κοροϊδία, ενόψει και των νέων περικοπών και αυξήσεων, που έρχονται, από 1.1.2017 (καύσιμα, τσιγάρα, καφέδες κλπ), οι δε υπόλοιποι (λοιποί συνταξιούχοι, άνεργοι κ.ο.κ), επειδή αναρωτιούνται "γιατί αυτοί και όχι εμείς" !
   Φτάνοντας στο "διά ταύτα", θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση εμφανίζει αυτοκτονικές τάσεις, υποτροπιάζοντας σε αριστερές ιδεοληψίες (τύπου "τσοβόλα δώστα όλα"), την ώρα, που κανένας λογικός άνθρωπος, δεν πιστεύει ότι οι άλλοι, θα τα κάνουν καλύτερα και όταν οι σχέσεις με τους δανειστές ήταν απόλυτα ομαλές, μέχρι τώρα.
   Είπαμε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις πέφτουν, όταν αρχίζουν να λένε ότι "δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα", όταν ξεφεύγουν, από τον μοναδικό ορθό δρόμο, που είναι η μείωση των πάσης φύσεως επιβαρύνσεων του πολίτη, από το Κράτος, μέσω της μείωσης των δημόσιων δαπανών (σπατάλης, καλύτερα, μισθολογικής και όχι μόνον) και του περιορισμού του δημόσιου τομέα, στα απολύτως απαραίτητα (αντίθετα π.χ αντί για ιδιωτικοποίηση των χρεοκοπημένων αστικών συγκοινωνιών, ακούμε ότι θα δοθούν και αυξήσεις μισθών...).
   

1 σχόλιο:

  1. Να πούμε, επίσης : 1. ότι αν ο Τσίπρας τολμήσει να ξαναδιχάσει τον κόσμο, με νέο δημοψήφισμα, θα μείνει στην Ιστορία, με το παρατσούκλι "ο μαλάκας" ή "ο καραγκιόζης" και 2. ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα των φόρων που πληρώνουν 47 στους 100 Έλληνες, οι 53 στους 100, δεν πληρώνουν άμεσους φόρους και αυτό προφανώς χρήζει ...επανεξέτασης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.