Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

το ...όνειρο της συναίνεσης

    Επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα, πριν δύο χρόνια, ο συριζα αρνήθηκε την παροχή συναίνεσης, για την εκλογή ΠτΔ και οδήγησε την χώρα, σε βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία και ενώ το τότε Μνημόνιο, πλησίαζε στη λήξη του...
 Δεν συγκινήθηκε, ούτε από την υπόσχεση, για προκήρυξη εκλογών, λίγους μήνες μετά και η συνέχεια είναι γνωστή : με τις παλαβές αυταπάτες τους, έκλεισαν τις τράπεζες, παραλίγο να καταστρέψουν την χώρα, δίχασαν οικογένειες με το ψεύτικο δημοψήφισμα και τελικά υπέγραψαν ένα νέο, δικό τους, Μνημόνιο.
 Η επιθυμία για την απόκτηση της εξουσίας, που εκπορευόταν και από το περιρρέον κλίμα της κοινωνίας, που είχε βαρεθεί τους προηγούμενους και πίστεψε στα ψέμματα του συριζα, ήταν τόσο ισχυρή, που δεν έβλεπαν, ούτε άκουγαν τίποτα άλλο !
 Τώρα, τα πράγματα έχουν αντιστραφεί, ο συριζα, αργά ή γρήγορα, θα ψάξει ο ίδιος, για συναίνεση, προκειμένου να περάσει νέα μέτρα, θέτοντας το δίλημμα : ή ψηφίζετε και εσείς ή πάμε σε εκλογές...
 Πέρα από την εύλογη τάση εκδίκησης, που τρώγεται πάντα κρύα, οι πιθανότητες να δώσει συναίνεση η ΝΔ, ενώ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και ζητάει εκλογές, από την πρώτη μετεκλογική ημέρα, φαντάζομαι θα συμφωνούμε, ότι είναι ελάχιστες, με βάση και την ιστορική εμπειρία.
  Φαίνεται σαν να είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε "το ίδιο έργο" ξανά : τα χάπατα-ψηφοφόροι να εκλέξουν μία νέα κυβέρνηση, για να ψηφίσει τα μέτρα, που ΘΑ ψήφιζε η προηγούμενη (κάτι σαν την ημέρα της μαρμότας) !
  Εδώ να ανοίξουμε παρένθεση, για να πούμε, ότι πρέπει να είσαι ...πολύ Αριστερός, για να μην βλέπεις ότι χρειάζονται να γίνουν ΠΟΛΛΆ ακόμα, προκειμένου να γίνει η Ελλάς, μία φυσιολογική-κανονική και όχι τριτοκοσμική χώρα (το πως θα ονομαστούν τα νέα μέτρα, δηλαδή "μνημόνιο" ή κάπως αλλιώς, ελάχιστη σημασία έχει).
   Αν νομίζεις ότι θα πας μπροστά με τα "πέτσινα" πλεονάσματα, που βασίζονται σε άγρια, ληστρική και παράνομη υπερφορολόγηση, που έχει γονατίσει τον κόσμο και δημιουργήσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, είσαι γελασμένος !
  Ο μόνος δρόμος, είναι μείωση κρατικής σπατάλης, παντού και σε όλα τα επίπεδα, μείωση φόρων και προσέλκυση επενδύσεων, για δημιουργία θέσεων εργασίας, αφού η ανεργία είναι το Νο1 κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, σήμερα και σε αυτό το δρόμο, είμαστε ακόμα στην αρχή και βαδίζουμε με ρυθμούς πολύ αργούς...
   Η διχόνοια, ως γνωστόν, είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές του Έθνους και οι πολιτικοί μας, αντιμετωπίζουν την κατάληψη της εξουσίας, ως αυτοσκοπό, προκειμένου να μοιράσουν το κρατικό, δηλαδή ξένο, προς αυτούς, χρήμα, στον εαυτό τους και σε "ημετέρους" και όταν η εξουσία γίνεται αυτοσκοπός, ...ο σκοπός πάει περίπατο !
   Η έλλειψη συνεννόησης και συναίνεσης, στα αναγκαία μέτρα, για να βγει η χώρα, από τα σκατά, είναι εξάλλου μία από τις βασικότερες αιτίες, που η χώρα μας, πάει από Μνημόνιο σε Μνημόνιο, ενώ οι άλλες, μπήκαν σε ένα και βγήκαν από αυτό (με ενωμένες, τις πολιτικές τους δυνάμεις).
   Συνεχίζει η εκάστοτε αντιπολίτευση να λαϊκίζει και να δίνει ψευδείς υποσχέσεις στα πρόβατα-ψηφοφόρους, αλλά το πιο περίεργο είναι, ότι οι τελευταίοι συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη, πάνε και αυτοί, από αυταπάτη σε αυταπάτη, δε μαθαίνουν ποτέ, από τα λάθη τους !
   Ίσως λοιπόν, να έχει έρθει -όντως- η ώρα της συναίνεσης, της πολιτικής συνεννόησης, με σκοπό το Καλό της πατρίδας, το γενικό Καλό και όχι του κόμματος και των λίγων...
   Δε μιλάμε για "συναίνεση τύπου 4-2-1", όπως εποχής Σαμαροβενιζέλων και ΔΗΜΑΡ, να μοιράζονται δηλαδή οι κρατικές αργομισθίες, μεταξύ των περισσότερων κομμάτων, αλλά για συμφωνία σε βασικά πράγματα, που πρέπει να γίνουν (σε συνεργασία με τους εταίρους-δανειστές, αφού οι δικοί μας είναι ανίκανοι και άχρηστοι), όσο δυσάρεστα και αντιλαϊκά και αν φαντάζουν, για να βγει η χώρα, από το τέλμα, "ο ασθενής" από την εντατική.
   Ως γνωστόν, καμία θεραπεία δεν είναι ευχάριστη, ειδικά σε σοβαρές ασθένειες και κανένα φάρμακο δεν έχει ωραία γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.