Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ποιος καθυστερεί την αξιολόγηση ;

      Ένα έργο, που παρακολουθούμε, σταθερά και επαναλαμβανόμενα, όλα τα τελευταία επτά χρόνια, είναι και αυτό της δυσκολίας του "κλεισίματος" της εκάστοτε (κυρίως δεύτερης) αξιολόγησης, το μόνο που αλλάζει είναι οι κυβερνήσεις μας, που κάνουν τις διαπραγματεύσεις, με τους δανειστές !
  Μάλιστα, η έως τώρα εμπειρία, δείχνει πως κάτι που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μήνες πριν, τραβάει πολύ εις μάκρος, με συνέπεια να φτάνουμε πάντα "στο αμήν", λίγο πριν το ατύχημα-χρεοκοπία και τότε, είτε να υπογράφεται νέο Μνημόνιο, με σκληρότερους όρους, είτε να πέφτει η κυβέρνηση και να τα υπογράφουν οι επόμενοι (ναι, αυτοί, που ...θα έσκιζαν τα Μνημόνια).
  Η -στερεότυπη- εξήγηση, που δίνουν οι δικοί μας, κάθε φορά, είναι πως φταίνε οι δανειστές και κυρίως το "κακό" ΔΝΤ, που προβάλλουν "νέες και παράλογες απαιτήσεις", που ζητάνε "νέα μέτρα" κλπ.
  Είναι όμως έτσι τελικά ; Διότι, αν ισχύει, η είδηση, που κυκλοφόρησε, ότι δηλαδή ο Τσακαλώτος, πρόσφατα, ομολόγησε ότι έχουμε κάνει μόνον το 30%, όσων είχαμε ΉΔΗ συμφωνήσει, καταλαβαίνουμε πως οι ευθύνες, περνούν στη δική μας πλευρά...
  Αυτό είναι κάτι που επίσης συμβαίνει, σταθερά, σε όλα τα μνημονιακά χρόνια : μετά από (ακόμα και παλαβές, όπως το 2015) διαπραγματεύσεις, υπογράφεται μία συμφωνία, για να μην χρεοκοπήσουμε, παίρνουμε τη "δόση μας", για να μείνουμε ζωντανοί, αλλά ...ξεχνάμε να εκπληρώσουμε, όσα έχουμε υπογράψει, επαναπαυόμαστε και όταν έρθει η ώρα του ελέγχου, πουλάμε τρελίτσα και ρίχνουμε τις ευθύνες, στους άλλους !
   Λέμε "όχι σε νέα μέτρα", όταν δεν έχουμε πάρει ακόμα, αυτά, για τα οποία δεσμευθήκαμε-υπογράψαμε και αυτό είναι πολιτική απατεωνιά και κουτοπονηριά...
   Οι αποκρατικοποιήσεις π.χ, από τις οποίες θα μπορούσε να εισρεύσει φρέσκο χρήμα, έχουν βαλτώσει (και λόγω γραφειοκρατίας, σήμερα μαθαίνουμε ότι ένας και μόνον δημόσιος υπάλληλος, μπλοκάρει μία επένδυση 7 δις στο Ελληνικό, που θα φέρει 1 εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες στην πρωτεύουσα, κάθε χρόνο και την ίδια στιγμή, διαβάζουμε ότι στις χρεοκοπημένες, υπό δημόσιο έλεγχο, συγκοινωνίες της Αθήνας, οι υπάλληλοι πουλάνε εισιτήρια και βάζουν τα λεφτά, στην τσέπη).
   Από την άλλη, η αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και μαύρου χρήματος, εξελίσσεται σε φιάσκο, όπως επίσης και οι έλεγχοι σε λίστες και καταθέσεις στο εξωτερικό, ακόμα και η σημερινή, υποτίθεται αριστερή, κυβέρνηση, αρνείται να τα πάρει, από τους έχοντες και κατέχοντες (κλεμμένα ή μη, αδιάφορο) και να ανακουφίσει τους πιο αδύναμους !
   Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, Η ΟΥΣΊΑ ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ : ότι άλλοι πληρώνουν το μάρμαρο, από τις καθυστερήσεις και την ολιγωρία της εκάστοτε κυβέρνησης, δηλαδή η αγορά, όλοι εμείς, που δεν συντηρούμαστε από το ΓΛΚ.
   Κάθε φορά, που πάνε να ορθοποδήσουν τα πράγματα, να βελτιωθούν και αναπτύσσεται μια πιο αισιόδοξη ψυχολογία στην Αγορά, έρχονται ...οι επαγγελματίες πολιτικοί μας, με το χοντρό και εξασφαλισμένο μηνιάτικο και τα καταστρέφουν όλα, χύνουν το γάλα, που είχε μαζευτεί και φτου και από την αρχή, διότι ακριβώς είναι αποκομμένοι, από την πραγματική κοινωνία-οικονομία και τα προβλήματά της, δεν καταλαβαίνουν την πίεση του χρόνου, απλώνουν τον τραχανά, με γεμάτες τσέπες (οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν), ασχολούνται με το κόμμα, την καρέκλα και ο,τιδήποτε μη σημαντικό, εκτός από το συμφέρον των άλλων, της κοινωνίας, δηλαδή !
   Πριν ένα μόλις μήνα, μιλούσαμε για το νέο έτος και την ανάπτυξη που θα έρθει και τώρα, αρχίσαμε πάλι συζητήσεις, για χρεοκοπίες-grexit, δραχμές, για κούρεμα καταθέσεων και νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με συνέπεια την καταρράκωση της ψυχολογίας, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα, στην Αγορά.
  Αν δεν υπάρξει προσήλωση στο πρόγραμμα και στον στόχο (το λέω, επειδή μαθαίνουμε ότι κάποιοι παρανοϊκοί δικ(χ)αστές, ακυρώνουν τις μνημονιακές περικοπές, δίνουν Δώρα και επιδόματα και γενικά κάνουν κηδείες με ξένα κόλλυβα, παίρνουν τη θέση του εκάστοτε ΥΠ.ΟΙΚ και φωνάζουν "λεφτά υπάρχουν", όπως ο Τζέφρι) και όχι χάσιμο χρόνου, ΠΡΆΞΕΙΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΛΌΓΙΑ, θα συνεχίσουμε, όπως φαίνεται, να βιώνουμε το μαρτύριο της σταγόνας (ή "των δόσεων", καλύτερα) !
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.