Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

τζαμπατζήδες εναντίον ..."φοροφυγάδων"

     Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, όμως η επανάληψη δεν κάνει κακό, καθώς οι περισσότεροι, ενώ τα ακούν, επιλέγουν, όπως αποδεικνύεται, να τα αγνοούν.
  Αφορμή, αυτή τη φορά, στάθηκε η δήλωση του Υπουργού Πετρόπουλου, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τον σταματούν στον δρόμο και τον συγχαίρουν, για το νέο καθεστώς ασφαλιστικών εισφορών.
 Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός, ότι ο Πετρόπουλος, δέχεται, από σπόντα, τα συγχαρητήρια, επειδή εφαρμόζει ...το Νόμο του Κατρούγκαλου, τα αριστερά χάπατα, αλλά και τα ΜΜΕ, βγήκαν πάλι να ξεσπαθώσουν, με σαχλαμάρες !
 Λένε δηλαδή, ότι το νέο σύστημα, ευνοεί τους φοροφυγάδες, με μια (αριστερή) φασιστική νοοτροπία, είμαστε όλοι φοροφυγάδες, τα χαμηλά εισοδήματα, που δηλώνουν κάποιοι ή έστω και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, για αυτούς τους "μάγκες των πληκτρολογίων" δεν παίζει να ανταποκρίνονται στην σύγχρονη πραγματικότητα, με τίποτα...
 Εκτός από το γεγονός ότι γενικεύσεις τέτοιου είδους, είναι, όπως είπαμε, φασιστικές, όταν κατηγορείς κάποιον για φοροδιαφυγή, θα πρέπει να είσαι σε θέση και να το αποδείξεις, αλλιώς είσαι κοινός ψεύτης και συκοφάντης !
  Ο Νόμος Κατρούγκαλου, έκανε το αυτονόητο, αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες, αφού μόνον αυτό το σύστημα, είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα, το προηγούμενο καθεστώς, όπου ο ζάμπλουτος και ο φτωχός, πλήρωναν τις ΊΔΙΕΣ εισφορές, ήταν το παράνομο...
   Και φυσικά, όσοι θίγονται από το νέο καθεστώς, είναι όσοι είχαν βολευτεί με το προηγούμενο, ευνοϊκό για αυτούς, αλλά αντισυνταγματικό και αποτελούν όντως τη μειοψηφία, εν τούτοις όμως, η δική τους άποψη, προβάλλεται από τα ΜΜΕ, γι' αυτό και τους φάνηκε περίεργη ή παράλογη, η δήλωση Πετρόπουλου.
   Ας έρθουμε τώρα, στην ουσία του τίτλου, για να δούμε, ποιοι κατηγορούν εμάς, για φοροδιαφυγή, ποιοι θεωρούν ...λίγα τα 180 ευρώ το μήνα (αυτό, νομίζω είναι και το μίνιμουμ) και κυρίως ΠΌΣΑ πληρώνουν αυτοί (οι ίδιοι, όχι οι εργοδότες τους).
   Προφανώς μιλάμε για μισθωτούς ή συνταξιούχους, που μετά από επτά χρόνια Μνημονίων, εξακολουθούν (!) να απολαμβάνουν ένα από τα υψηλότερα στην Ε.Ε αφορολόγητα όρια.
   Έτσι λοιπόν, ας δούμε, στην χρεοκοπημένη από το 2010, Ελλάδα του 2017, τι πληρώνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας και τι ένας μισθωτός ή συνταξιούχος, για κάθε 1000 ευρώ, που εισπράττουν :
   Αν υποθέσουμε πως και οι τρεις μένουν σε ιδιόκτητο ακίνητο και δεν πληρώνουν ενοίκιο, ο συνταξιούχος δεν πληρώνει τίποτα (προς Δ.Ο.Υ και ασφαλιστικά ταμεία, εννοείται), ενώ ο μισθωτός, τα έξοδα πήγαινε-έλα στην εργασία του (αν και καμιά φορά, είναι και αυτά πληρωμένα).
   Και δεν πληρώνουν τίποτα, λόγω του υψηλού αφορολογήτου ορίου και των διάφορων φοροαπαλλαγών, που προβλέπονται.
   Ας εξετάσουμε τώρα και την "περίπτωση" του ελεύθερου επαγγελματία : 180 ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές (βάζω το μίνιμουμ), 200 ευρώ το ενοίκιο (βάζω ένα χαμηλό μίσθωμα και χωρίς τα λοιπά έξοδα μετακίνησης, αυτοκινήτου, επικοινωνίας κλπ, που μπορεί να φτάνουν και τα 200 ευρώ το μήνα), 220 ευρώ ο φόρος (με συντελεστή σήμερα 22%, ενώ χωρίς να είμαι λογιστής, νομίζω ότι πρέπει να πληρώσει άλλα τόσα, ως ...προκαταβολή, για την επόμενη χρονιά), άλλα 240 ευρώ ο Φ.Π.Α, σύνολο 840 ευρώ (χωρίς την προκαταβολή) !
    Βέβαια, δεν είναι μόνον αυτά, μην ξεχνάμε το τέλος επιτηδεύματος, των 650 ευρώ, ετησίως, ήτοι πάνω από 50 ευρώ το μήνα, είτε δουλέψεις, είτε όχι, ακόμα και με μηδενικά έσοδα ή ζημιές...
    Το εκκαθαριστικό του ελεύθερου επαγγελματία, ξεκινάει, σήμερα (αλλά και πέρσι και πρόπερσι...)  από τα 650 ευρώ φόρο, ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων, είτε έχει μηδενικά εκκαθαριστικά, είτε παίρνει και επιστροφή φόρου.
    Άρα, το να μην κόψει απόδειξη ο "φοροφυγάς" ελεύθερος επαγγελματίας, σημαίνει ότι απλά γλιτώνει τον άμεσο φόρο του 22% (ή και τον ΦΠΑ) και του μένουν κάποια χρήματα-ψιλά, για να περάσει το μήνα, για να φυτοζωήσει !
   Επομένως, όσα χάπατα, από άγνοια ή επειδή πιθηκίζουν και επαναλαμβάνουν στερεότυπα, μιλάνε για φοροφυγάδες, απλά δεν έχουν αίσθηση και γνώση της πραγματικότητας, που βιώνουμε, επί πολλά χρόνια τώρα, που μας "ξεζουμίζουν" κυριολεκτικά, μας έχουν ταράξει σε παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, μας έχουν καταργήσει το αφορολόγητο, που ισχύει για άλλους (για τέτοια Ισονομία, μιλάμε) και γενικά υφιστάμεθα άδικη, παράνομη και μεροληπτική, εις βάρος μας, μεταχείριση, χωρίς μάλιστα διαμαρτυρίες, κλάματα, σπασίματα Υπουργείων και άλλες γραφικότητες, που κάνουν οι ...αδικημένοι τζαμπατζήδες.
    Και όλα αυτά, επειδή κάποιοι, κάποτε, μας κόλλησαν την ρετσινιά του "φοροφυγά", χωρίς πραγματικά-χειροπιαστά στοιχεία και αποδείξεις !

1 σχόλιο:

  1. Συνεπώς, η απάντηση στο ερώτημα, αν πρέπει να γίνει η σχεδιαζόμενη μείωση (ακόμα και κατάργηση, γιατί όχι) του αφορολογήτου, είναι πως έχει ΉΔΗ ΑΡΓΉΣΕΙ ΠΟΛΎ, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, είναι κάτι, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ΠΟΛΎ καιρό ! Και δεν είναι οξύμωρο μόνον το να έχει μία χώρα, που "κάνει κρα" για λεφτά, αφορολόγητο επιπέδου ...Γερμανίας, αλλά είναι και οι πολλές φοροαπαλλαγές και μάλιστα στα "ρετιρέ" (βουλευτές, δικαστές κλπ), όπου εκεί μιλάμε πλέον για σκάνδαλο. Και θα είναι μεγάλη πολιτική αλητεία, αν και πάλι ψηφίσουν τη μείωση του αφορολόγητου, για τους μισθωτούς των 500 ευρώ, όσοι φορολογούνται για το 1/3 σχεδόν της τεράστιας βουλευτικής αποζημίωσης, αν δηλαδή δεν καταργήσουν ΚΑΙ τα δικά τους και των ομοίων τους προνόμια, αν δεν αποφασίσουν επιτέλους και αυτοί να πληρώσουν, όπως όλος ο κόσμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.