Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΠΌΤΕ θα αντιδράσουμε ;

     Πρόσφατα, πήρε το μάτι μου, φευγαλέα, ένα ρεπορτάζ, σε κάποια "μικρή" εφημερίδα, που έλεγε ότι ο Δήμαρχος Πατούλης, χρέωσε το Δήμο του, ήτοι το δημότη και φορολογούμενο, με 90 ευρώ, για "οδοιπορικά", που αφορούσαν ...την απόσταση Ακαδημία-Σύνταγμα και άλλα τόσα, αν δεν κάνω λάθος, για την επιστροφή !
  Με απλά λόγια, ο Δήμαρχος, που παίρνει ένα μεγάλο μισθό, έχει υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οδηγό, ζήτησε και έλαβε, 90 ευρώ, για μια απόσταση, μικρότερη ίσως και από 500 μέτρα, ως "οδοιπορικά" (με ...διαστημόπλοιο την έκανε ;).
  Με αυτά τα χρήματα, που χρέωσε το δημόσιο Ταμείο, θα μπορούσε κάποιος να γυρίσει ΌΛΗ την Ελλάδα με ΚΤΕΛ ή να αγοράσει ένα καλό αεροπορικό εισιτήριο, μετ' επιστροφής, για κάποια Ευρωπαϊκή χώρα !
  Φυσικά, το ρεπορτάζ αυτό, δεν κρίθηκε άξιο αναπαραγωγής, από τα "μεγάλα" ΜΜΕ, κάποιοι προφανώς θεωρούν ότι είναι ...αρκετά ηλίθιοι και κορόιδα, για να πληρώνουν 90 ευρώ, ως οδοιπορικά, σε κρατικό λειτουργό, για την απόσταση Σύνταγμα-Ακαδημία.
  Το θέμα είναι εμείς οι υπόλοιποι, τι κάνουμε ; Έως πότε θα ανεχόμαστε την σπατάλη και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, με ΤΌΣΟ προκλητικούς τρόπους ; Φυσικά, αν ερωτηθεί, θα πει ότι αυτό προβλέπει ...ο Νόμος, πως ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό, αλλά η άποψή του, δεν μας ενδιαφέρει.
  Εμείς, που πληρώνουμε εξοντωτικούς φόρους και παράνομα χαράτσια, επί τόσα χρόνια και δεν βλέπουμε φως στο τούνελ (το γιατί, το εξηγούν περιπτώσεις, όπως αυτή), κάτι πρέπει να κάνουμε, κάπως να αντιδράσουμε πλέον, δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, μια παρωνυχίδα της οποίας, είναι "τα οδοιπορικά Σύνταγμα-Ακαδημία" του Πατούλη.
   Δεν προτρέπω τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να σοδομίσει τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος και να πάρει πίσω ό,τι του έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια (σχεδόν 40), διότι αυτό είναι μάλλον παράνομο (η σχετική προτροπή, εννοώ), αλλά πρέπει, επιβάλλεται πλέον, να αντιδράσουμε ειρηνικά και νόμιμα, έστω !
   Δεν μπορεί να συνεχίζεται η προκλητική σπατάλη, στο Δημόσιο και να μας λένε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ότι οι δαπάνες δεν μπορούν να κοπούν άλλο, άρα ...βάζουμε νέους φόρους, ώστε να συνεχιστεί (η προκλητική σπατάλη και διασπάθιση-κατάχρηση των δημόσιων ταμείων).
   Κοντά σε αυτό, μαθαίνουμε επίσης ότι η ΕΡΤ, με πάνω από 2.000 αργόμισθους και μηδενικές τηλεθεάσεις, θα προσλάβει άλλους 500, αλλά και τις παράνομες μονιμοποιήσεις μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή.
   Τόσο η αρχική περίπτωση, όσο και αυτές οι δύο, είναι προφανώς, σταγόνες στον ωκεανό της εγκληματικής κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, για ίδιον όφελος ("ημών" και των "ημετέρων", δηλαδή) και έτσι ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα : ΤΙ σκατά έλεγχο κάνουν, οι περιβόητοι "ελεγκτές" της τρόικα (ή θεσμών, αν προτιμάτε), όταν έρχονται στην χώρα μας, γιατί δεν τα βλέπουν αυτά (!), αλλά και τι δουλειά κάνουν οι εγχώριοι (υποτίθεται) ελεγκτικοί μηχανισμοί (κεντρικοί, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και περιφερειακοί, σε κάθε υπηρεσία ξεχωριστά) ;
   Και προφανώς, το ποσόν των 90 ευρώ, για την απόσταση Σύνταγμα-Ακαδημία, φαίνεται ...λογικό και νόμιμο, όχι μόνον για τα λοιπά κρατικοδίαιτα τρωκτικά και τους ελεγκτές (της συμφοράς), αλλά και για τους Εισαγγελείς μας, αφού δεν αντιδρούν...
   Εδώ που φτάσαμε και με τις συνεχιζόμενες και σχεδόν καθημερινές προκλήσεις, από περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, που μαζεύεται με αίμα πλέον, πρέπει η (υγιής) κοινωνία να αντιδράσει, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν πάει άλλο, πως το λένε, δεν μπορεί να συνεχίζονται, μετά από 7 χρόνια Μνημονίων, οι πρακτικές, που μας οδήγησαν σε αυτά !
   Πρέπει ΌΛΟΙ όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, από τον ΠτΔ, μέχρι τον τελευταίο Δ.Υ, να αντιληφθούν ότι έχει και η υπομονή τα όριά της, αν δεν αλλάξουν, θα βουλιάξουν (ή θα τους βουλιάξουμε) και να πάψουν να προκαλούν, κάνοντας κηδείες με ξένα κόλλυβα, με διορισμούς συγγενών και φίλων, "οδοιπορικά" και λοιπά "έξοδα", μονιμοποιήσεις συμβασιούχων κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.