Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

πατρίκιοι και πληβείοι

    Τον γνωστό "κανόνα" του (παράνομου) διαχωρισμού των πολιτών, σε μόνιμα ευνοημένους (όσοι μισθοδοτούνται από το δημόσιο ταμείο και μάλιστα σε μόνιμη βάση, διότι ...και οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β', αν όχι γ', κατηγορίας) και μόνιμα αδικημένους (όλοι εμείς οι υπόλοιποι), φαίνεται πως ακολουθεί, πέρα, από τη νομοθετική (κυρίως) και την εκτελεστική ΚΑΙ η δικαστική εξουσία...
  Πριν λίγες μέρες, έγινε γνωστή δικαστική απόφαση, με την οποία επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 11 έως 14 χρόνια, σε γιατρούς του Ε.Σ.Υ, οι οποίοι έπαιρναν μίζες, από προμηθευτές του Νοσοκομείου, για να προτιμούν τα (υπερκοστολογημένα) προϊόντα τους, με τη ζημιά του Δημοσίου, να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.
  Με άλλα λόγια, απέφυγαν τα ισόβια, όπως προβλέπεται σε τόσο μεγάλες περιπτώσεις κατάχρησης (άνω των 150.000 ευρώ), καθώς τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, με μοναδική ευκολία, ενώ παράλληλα, δόθηκε, αν δεν απατώμαι και αναστέλλουσα δύναμη, στην έφεσή τους...
   Η "κορυφαία" λεπτομέρεια της υπόθεσης : ο/η Εισαγγελέας, πρότεινε αθώωση (!), με το απίστευτο (και όμως ελληνικό) "επιχείρημα", ότι το Νοσοκομείο και εντεύθεν το Δημόσιο, δεν έχουν υποστεί ζημία, αφού ο προμηθευτής ...δεν έχει πληρωθεί-εξοφληθεί ακόμα (...και μάλλον ούτε πρόκειται, αφού το Δημόσιο, μπορεί να χρωστάει όσα θέλει και για όσο χρόνο θέλει, χωρίς καμία συνέπεια).
  Την ίδια στιγμή, ένας ψυχικά διαταραγμένος νέος άντρας, που ονομάστηκε από τα ΜΜΕ, ως ο "δράκος του Αμαρουσίου", "έτρωγε" 16 χρόνια κάθειρξης, για απόπειρες βιασμού, κατά συρροή, όταν από τα ίδια ΜΜΕ και τα ρεπορτάζ τους, μάθαμε ότι ...απλά θώπευε τις γυναίκες, πάνω από τα ρούχα τους και ...μόλις εκείνες αντιδρούσαν, το έβαζε στα πόδια, ήτοι, ούτε ιδιαίτερη βία ασκούσε, ούτε πράξη, που να συνιστά απόπειρα βιασμού, φαίνεται πως είχαμε !
  Λίγο παλιότερα, μάθαμε επίσης, ότι μία καθαρίστρια του Δημοσίου, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης, ήτοι σε πάλι μεγαλύτερη ποινή, από τους ως άνω "μορφωμένους" γιατρούς, με τις λευκές ποδιές, που πλούτισαν παράνομα...
  Ποιο ήταν το έγκλημα-κακούργημα, για το οποίο οδηγήθηκε στην φυλακή ; Ότι ...ξεσκάτωνε τις τουαλέτες, της δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς να έχει (έγκυρο) απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή έχοντας πειράξει το βαθμό του ! Με απλά λόγια, ότι ...εργάστηκε στο Δημόσιο, ναι, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει, το γεγονός ότι η Υπηρεσία, αποφάσισε, ...μετά από 10 και 20 χρόνια, να ελέγξει τα στοιχεία πρόσληψης, καμία νομική συνέπεια δεν θα έπρεπε να έχει και όμως, αυτή η φουκαριάρα-μεροκαματιάρα γυναίκα, οδηγήθηκε στην φυλακή, μαζί με πρεζέμπορους, δολοφόνους και βιαστές !
   Το έγκλημα, με τις κακουργηματικές διώξεις, όσων διορίστηκαν και εργάστηκαν, στο Δημόσιο, με μη έγκυρους τίτλους, δυστυχώς συνεχίζεται, η τρέλα αυτή, δεν έχει λάβει ακόμα τέλος, αφού κανείς (καμία Οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) δεν ασχολείται, ούτε εντός, ούτε εκτός της χώρας μας.
   Θα χρειαστεί, όπως φαίνεται, ένα γερό χαστούκι, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, πολύ πιο ηχηρό, από εκείνο, που αφορούσε την υπόθεση της Μανωλάδας και τις "ματωμένες φράουλες", για να επανέλθουν οι δικ(χ)αστές μας, στη Λογική και να δείχνουν αυστηρότητα, στους πραγματικούς καταχραστές του Δημοσίου και όχι σε μεροκαματιάρηδες Δ.Υ (που τους διώκουν, ως απατεώνες, επειδή, λέει, δεν πήγαιναν ...επί 10 και 20 χρόνια, να αποκαλύψουν ότι είχαν διοριστεί, με πλαστό έγγραφο, αντιστρέφοντας έτσι την υποχρέωση της ίδιας της Υπηρεσίας να το κάνει και που το έκανε, μόνον, όταν αποκαλύφθηκε ότι "λεφτά δεν υπάρχουν" και ότι το ελληνικό Δημόσιο χρεοκόπησε).
   Και φυσικά δεν χρεοκόπησε από την καθαρίστρια, που ξεσκάτωνε, χωρίς ....πτυχίο (άλλωστε στην θέση της, θα διορίζονταν κάποια άλλη "πτυχιούχος" χαχα), αλλά από συμπεριφορές, όπως εκείνες των γιατρών (με τις λαμπρές σπουδές και τους μεγάλους "τίτλους")  του αρχικού παραδείγματος, που πλούτισαν παράνομα και έβλαψαν τη δημόσια περιουσία, με τις υπερκοστολογήσεις κλπ.
   Μην ξεχνάμε πόσα και πόσα κοπρόσκυλα-κομματόσκυλα, έχουν διοριστεί, σε θέσεις, όπου δεν κάνουν τίποτα, έχοντας μεν "κανονικά" πτυχία, αλλά είτε μπήκαν με μη νόμιμες (μέσω διαγωνισμών κλπ) διαδικασίες, είτε μπήκαν, χωρίς να υπάρχει σχετική ανάγκη, απλά ...για να πουλήσουν την ψήφο τους (οπότε θα έπρεπε να διώκονται ως καταχραστές και να απειλούνται με ισόβια, τόσο οι ίδιοι, όσο και εκείνοι, που τους διόρισαν) !
   Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και "ζητείται σοβαρότης και στοιχειώδης κοινή λογική" και αν δεν αλλάξει η σχετική νοοτροπία (παντού) και αν δεν μπορούμε (ή ...δεν θέλουμε ;) καν να διακρίνουμε, ποιοι είναι εγκληματίες και ποιοι όχι, κύριοι και κυρίες δικ(χ)αστές, τότε άστα να πάνε (για να μην πω, τίποτα βαρύτερο, μέρες που είναι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.