Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

πως αλλάζουν οι καιροί...

    Ο μπαρμπά Αλέκος ο Φλαμπουράρης, ανήκε στην κατηγορία των κρατικοδίαιτων αριστερών, που έβγαζαν καντήλες στο δέρμα, στο άκουσμα και μόνον της λέξης "ιδιωτικοποίηση".
  Η περίπτωσή του, μάλιστα, είναι ιδιαίτερη, διότι ο ίδιος κατέχει ιδιωτική και μάλιστα ανώνυμη, δηλαδή κεφαλαιουχική, τεχνική εταιρία, που αναλαμβάνει δημόσια έργα (βέβαια, τόσο αυτός, όσο και ο πατέρας του Τσίπρα, νομίζω πως έχουν ή ...φέρεται να έχουν μεταβιβάσει τις μετοχές τους, λόγω ασυμβίβαστου και για να μην "προκαλούν" τους "απλούς", ...μη επιχειρηματίες, αριστερούς).
  Ο ίδιος, λοιπόν, άνθρωπος, που μέχρι το 2015 δεν ήθελε να ακούει καν τη λέξη ιδιωτικοποίηση, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, άνοιγε σαμπάνιες, για να γιορτάσει την ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, στην Fraport !
  Βέβαια, δεν ήταν ο μόνος αριστερός, με δεξιές τσέπες, που κατουρήθηκε από την χαρά του, για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης και ο λόγος ήταν απλός : η επιταγή των 1,23 δις ευρώ, που παρέλαβε το Δημόσιο και κατατέθηκε στα ρημαγμένα κρατικά ταμεία ...αυθημερόν.
  Μπήκε ένα δις και πλέον, στο δημόσιο Ταμείο, μέσα σε μία ημέρα, όταν στο παρελθόν, όλοι θυμόμαστε (και κυρίως ...οι πασοκονεοδημοκράτες), πόσοι μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης, χρειάζονταν, προκειμένου να πάρουμε μία "δόση", αντίστοιχου ύψους, από τους δανειστές !
  Χρειάστηκαν τόσα πολλά χρόνια και ...μία επιταγή 1,23 δις ευρώ, προκειμένου οι σκερβελέδες της Αριστεράς, να συνειδητοποιήσουν ...τα οφέλη των ιδιωτικοποιήσεων και να τους ανοίξει η όρεξη, για περισσότερες.
  Βέβαια, για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη επένδυση, χρειάστηκαν 4 ολόκληρα χρόνια και τόσος είναι ο μέσος, χρονικά, όρος, για να τελειώσει μία (αποφασισμένη) ιδιωτικοποίηση, στην Ελλάδα, ήτοι προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, αφού το ΤΑΙΠΕΔ προσλαμβάνει συμβούλους και ...συμβούλους επί των συμβούλων, δηλαδή άλλους, για να κάνουν τη δουλειά του...
   Ο μόνος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, που παρήγαγε έργο, ήτοι ο Πιτσιόρλας, απομακρύνθηκε-μετακινήθηκε σε υπουργική θέση, όπου είναι εξαφανισμένος και μη χρήσιμος και από τότε, το εν λόγω ταμείο, βολοδέρνει !
   Φυσικά, τα οφέλη των ιδιωτικοποιήσεων, που ανακάλυψαν όψιμα, ακόμα και οι αριστεροί, με τις δεξιές τσέπες, δεν περιορίζονται στα χρήματα-μετρητά, που μπαίνουν άμεσα, στα κρατικά ταμεία (ώστε να κάνουν την περιβόητη "κοινωνική πολιτική" τους, ήτοι να τα μοιράζουν σε "ημετέρους", για ψηφαλάκια).
   Πρώτον και κυριότερο, αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες, που λαμβάνει ο πελάτης-καταναλωτής : έτσι π.χ στα περιφερειακά αυτά αεροδρόμια, θα μπορεί πλέον, κάποιος να πάει ...σε ανθρώπινη τουαλέτα και με την βελτίωση της συνολικής εμπειρίας, θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες, να ξανά έρθουν οι τουρίστες ή να έρθουν και άλλοι.
   Εκτός αυτού, γίνεται λόγος, για 70.000 νέες θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες, με την ανεργία να αποτελεί το Νο1 πρόβλημα της χώρας και φυσικά έτσι, αυξάνονται και τα έσοδα των κρατικών ταμείων, από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές...
   Με πολύ απλά λόγια, μετά την ολοκλήρωση μιας ιδιωτικοποίησης, το Κράτος ξεφορτώνεται κάτι, που του "τραβάει"-ζητάει λεφτά και δημιουργείται κάτι άλλο, το οποίο του δίνει λεφτά, άρα τα οφέλη είναι μεγαλύτερα, από ότι νομίζουν κάποιοι : όταν από το -1 πας στο 1, το όφελός σου, είναι 2 και όχι 1, δηλαδή το 1, που θα παίρνεις, αλλά και το 1 που δεν θα δίνεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.