Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

μόνη διέξοδος οι (διπλές) εκλογές, όχι ο Φίλης

     Ο κομμουνιστής Φίλης, αν και ογκώδης, θεωρώ, ότι δεν μπορεί να κρύψει Τσίπρα και Καμμένο και να τους γλιτώσει από το Ειδικό Δικαστήριο, όπως ίσως νομίζουν ορισμένοι.
 Για την ακρίβεια, αν περάσει η πρόταση του, να ανακληθεί η πώληση των βλημάτων στην Σ. Αραβία, η θέση των υπόπτων (αφού δεν είναι ακόμα επίσημα κατηγορούμενοι), επιβαρύνεται σημαντικά.
 Φοβάμαι ότι το έγκλημα ...είναι ήδη τετελεσμένο και μόνον αν ΔΕΝ ανακληθεί η πώληση, θα μείνει στο στάδιο της απόπειρας, οπότε και οι εμπλεκόμενοι γλιτώνουν την ισόβια κάθειρξη...
 Εκτός, αν την ακυρώσουν και καταφέρουν να πουλήσουν τα βλήματα, αφού τα αδειάσουν, για ...66 εκατομμύρια ευρώ, ως ανθοδοχεία, σουβενίρ και βάζα, στο Μοναστηράκι !
  Ο ανθρωπιστής Φίλης, ξαφνικά, μετά από κάποιους μήνες, ...θυμήθηκε ότι τα βλήματα προορίζονταν για την Υεμένη, όπου υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και τα παιδιά πεθαίνουν, από ασιτία.
  Όπως όλα δείχνουν, η πώληση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, επειδή κάποιοι προσπάθησαν να επιβάλλουν "μεσάζοντα" σε αυτήν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και όλοι, λίγο-πολύ, καταλαβαίνουμε...
   Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τους θεατρινισμούς της Βουλής, τα παραμύθια για "απόρρητα" έγγραφα (σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση) και την προσπάθεια να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα, η Δικαιοσύνη, αν είναι όντως ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη, από την κυβέρνηση, ΟΦΕΊΛΕΙ να διερευνήσει το ζήτημα, άμεσα και σοβαρά, να πάρει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και δη τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Πενταγώνου, για να μαθευτεί η Αλήθεια.
    Εδώ είναι κάπως λεπτό το ζήτημα, διότι οι μάρτυρες στρατιωτικοί, πρέπει να προστατευτούν και να νιώσουν ασφαλείς, στο να καταθέσουν αβίαστα ό,τι γνωρίζουν, χωρίς να φοβούνται τους ανωτέρους τους (στρατιωτικούς και πολιτικούς), στην τακτική ποινική και όχι στην στρατιωτική Δικαιοσύνη (κατά τη γνώμη μου).
   Αν δεν έχω χάσει επεισόδια και ισχύει ακόμα ο Νόμος-ντροπή, περί (μη) ευθύνης Υπουργών, τα εγκλήματα των τελευταίων (και των Πρωθυπουργών) παραγράφονται, αν η Βουλή διαλυθεί 2 φορές, μέχρι την εξέταση της υπόθεσης.
   Συνεπώς, το τελευταίο καταφύγιο των συνεταίρων, είναι να κάνουν εκλογές, να (εύχονται να) μην σχηματιστεί κυβέρνηση και να έχουμε επαναληπτικές (αν και πάλι το ερμηνεύω ορθά, γιατί δεν είμαι συνταγματολόγος) !
   Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ο Σεπτέμβρης του 2018, όπου κανονικά θα γίνονταν οι εκλογές, να είναι ΠΟΛΎ μακριά, η ψαλίδα έως τότε ίσως έχει μεγαλώσει πολύ (με την σκανδαλολογία, εσωκομματική γκρίνια κλπ), οπότε ίσως να έχουμε εξελίξεις ...πολύ πιο σύντομα, ώστε ο συριζα να πάρει πιο αξιοπρεπή ποσοστά, η ΝΔ να μην έχει αυτοδυναμία και να είναι πιο πιθανός ο μη σχηματισμός κυβέρνησης (βέβαια, μετά γίνεται ακόμα πιο δύσκολος, γιατί στις μεθεπόμενες, θα ισχύει η απλή αναλογική, αν δεν κάνω και πάλι λάθος) και οι επαναληπτικές εκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.