Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

όταν το timing είναι σημαντικότερο από την "είδηση"

     Ότι ο συριζα θα μοίραζε και φέτος αντικοινωνικό μέρισμα, από την υπερφορολόγηση και την στάση πληρωμών, προς ιδιώτες, ήταν γνωστό, αυτό που δεν περίμενε, ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας, ήταν να τον βγάλουν άρον-άρον, στα κανάλια, να το ανακοινώσει, με "διάγγελμα"...
  Τον είδαμε, σχεδόν χλωμό, να διαβάζει ό,τι του είχαν γράψει, κουνώντας τα χέρια, σαν καραγκιόζης, επειδή δεν είχε κάνει αρκετές πρόβες, ως συνήθως, όπως κάνουν δηλαδή οι καλοί ηθοποιοί, σαν αυτόν !
  Τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα ήταν κανονισμένα, ωστόσο το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, οι δανειστές, δεν έχουν δώσει το οριστικό "Οκ", άλλα δείχνει...
  Το τι μεσολάβησε και έβγαλαν, άρον-άρον, στο γυαλί, τον Τσίπρα, ως μαριονέτα-καραγκιόζη, είναι γνωστό : ελάχιστη ώρα πριν, ο Λοβέρδος, είχε εμφανίσει έγγραφο, όπου ο περιβόητος "μεσάζων" στην αγοραπωλησία βλημάτων, από Σαουδική Αραβία, δεν αναγνωρίζεται καν ως συνομιλητής (!), ενώ ρόλο έπαιξε και η απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή γέρων, στην ψηφοφορία της Κεντροαριστεράς, που ίσως δείχνει ότι τα πρόβατα εγκαταλείπουν τον συριζα και επιστρέφουν στο μαντρί του "νέου" πασοκ !
   Η υπόθεση αυτή, της συναλλαγής ύψους 60 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, μυρίζει έντονα σκάνδαλο και είναι απορίας άξιο, γιατί δεν είχαμε αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα, ως τώρα...
   Συνεπώς, για να αλλάξουν την ατζέντα και να ρίξουν σανό, στα πρόβατα, οι συριζαίοι, έβγαλαν πανικόβλητοι και πανικοβλημένοι, το "διάγγελμα" για το αντικοινωνικό μέρισμα.
   Μέσα στον πανικό και στην προχειρότητα τους, "βάφτισαν" μέρισμα, τα ποσά, που ούτως ή άλλως, βάσει δικαστικής απόφασης, έπρεπε να επιστραφούν σε συνταξιούχους, αλλά και ποσά, που θα δοθούν στην σοβιετική ΔΕΗ, για να μην αυξήσει, λέει, τα ήδη πανάκριβα τιμολόγια (και τα οποία, πολύ πιθανόν, να ζητηθούν πίσω, από την Ε.Ε ως παράνομη κρατική ενίσχυση) !
   Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε εξηγήσει, πολλές φορές, με το να μοιράζεις εφάπαξ ψίχουλα στους υπηκόους, δεν έχεις ΚΑΝΈΝΑ πολιτικό όφελος, μάλλον το αντίθετο (από όσους δεν παίρνουν), όπως θα είχες π.χ με κάποιες μόνιμες φοροελαφρύνσεις.
   Και το κυριότερο, με το να αλλάζεις θέμα, δεν σημαίνει ότι έλυσες και το πρόβλημα : το οποίο, φυσικά, έγκειται στην πιθανότητα, ο κυβερνητικός σου εταίρος, να εμπλέκεται σε σοβαρές, παράνομες, πράξεις, είναι κάτι, που θα το βρίσκεις διαρκώς, μπροστά σου και πρέπει να λυθεί διαπαντός (είτε με εκλογές, είτε με εύρεση άλλου κυβερνητικού εταίρου) !
   Η πρώτη αίσθηση που αφήνουν "τα έργα και οι ημέρες" του Υπουργού Άμυνας, είναι αίσθηση αντίστροφης μέτρησης, για την παρούσα κυβέρνηση...
   Βέβαια, κανένας δεν έχει αυταπάτη, ότι οι εκλογές θα γίνονταν τον Σεπτέμβρη του 2019, το επόμενο έτος, ήταν εξαρχής και  οπωσδήποτε έτος εκλογών, δηλαδή το αργότερο θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2018, μετά την "φιέστα" εξόδου (εδώ γελάμε) από τα Μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.