Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

πότε θα διαβούμε όλοι, τον Ρουβίκωνα ;

      Ο ...πολιτιστικός σύλλογος (κατά το καταστατικό), που ακούει στο όνομα "Ρουβίκωνας", κατά καιρούς, προκαλεί, με τις "δράσεις" του, διότι συχνά ασκεί βία, φθορές κλπ, σε "επιλεγμένους" σημειολογικά, στόχους και πάντα με γνώμονα την προστασία των πιο αδύναμων και των αδικούμενων.
  Φυσικά, με την άσκηση παράνομης βίας, τις φθορές και γενικά τις έκνομες ενέργειες, κανένας δεν μπορεί να συμφωνεί, από την άλλη όμως, υπάρχει αυτό το "αλλά", ότι ο σκοπός είναι όντως ορθός, απλά με τον τρόπο αυτό, χάνεται ίσως και το δίκαιο του σκοπού !
   Π.χ οι πρόσφατες απειλές, εναντίον γιατρού του Ε.Σ.Υ, που κατηγορήθηκε ότι παίρνει "φακελάκι", για να χειρουργήσει, βρήκαν σύμφωνο και εύλογα, ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης...
   Όταν ο ίδιος ο Υφυπουργός Υγείας, που είναι και ο ίδιος γιατρός και ξέρει τα πράγματα, εκ των έσω και καλά, ομολογεί ότι το 80% των γιατρών του Ε.Σ.Υ παίρνει φακελάκι, ότι δηλαδή το ποσοστό των επίορκων, που έχουν μετατρέψει σε "μαγαζάκι" τους, τα δημόσια Νοσοκομεία, παίρνοντας δις ευρώ, μαύρα και αφορολόγητα, τότε υπάρχει πρόβλημα και είναι γνωστό, σε όλους.
    Όταν επομένως, το ίδιο το Κράτος, ο εργοδότης αυτών των επίορκων ιατρών, δεν κάνει τίποτα και μάλιστα επί δεκαετίες (!), για να σταματήσει η παρανομία, είναι λογικό και επόμενο, κάποια στιγμή, να εμφανίζεται ο "Ρουβίκωνας" και ο κάθε ένας, που αγανακτεί και ορθά, όταν πάει σε ...Δημόσιο Νοσοκομείο και του λένε, ότι για να εγχειριστείς και να μην πεθάνεις, θα πρέπει να πληρώσεις (ενώ τα έχει ήδη πληρώσει, με τους φόρους, εισφορές κλπ).
    Συνεπώς, αυτό που συμβαίνει, είναι ότι κάποιοι, με παράνομο τρόπο, προσπαθούν να διορθώσουν ή να σταματήσουν όσα παράνομα συμβαίνουν στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων (και είναι χιλιάδες αυτά) !
   Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι "οι Ρουβίκωνες", ουσιαστικά, κάνουν υπακοή στο άρθρο 120 του Συντάγματος, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος, αν αυτό, περιλαμβάνει και δικαιολογεί και πράξεις βίας.
   Αυτό, να μας το εξηγήσουν ...οι συνταγματολόγοι, ως πιο ειδικοί και κυρίως αυτοί, όπως ο Πάκης και ο Βενιζέλος, που έχουν υπογράψει πλείστα νομικά έγγραφα, που παραβιάζουν το ισχύον Σύνταγμα, με τρόπο απόλυτο, βάναυσο και καραμπινάτο...
   Ο μεγαλύτερος φόβος της εκάστοτε εξουσίας και όχι μόνον εδώ, αλλά παντού, είναι η λεγόμενη "τρομοκρατία", οι πράξεις βίας, από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες, εναντίον κρατικών υπαλλήλων και στόχων, είναι δε χαρακτηριστικό, πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ΌΛΑ τα κόμματα, ακόμα και με τη μεγαλύτερη έχθρα, ενώνονται και καταδικάζουν τις πράξεις αυτές (με την σκέψη, προφανώς : σήμερα αυτοί, αύριο ίσως εμείς) !
    Για να υπάρχει φόβος, στους πολιτικούς, λέει η Λογική, θα πρέπει κάτι να έχεις κάνει λάθος, να έχεις βλάψει κάποιους, ώστε να θέλουν να σε εκδικηθούν, αν ήσουν σωστός, δεν θα είχες και λόγους να φοβάσαι, να προστατεύεσαι κλπ.
    Σε κάποιες περιπτώσεις, προκαλούν οι ίδιοι οι πολιτικοί, με τα λεγόμενά τους, όπως η πρόσφατη, κυνική, παραδοχή, ότι ορισμένοι υπερφορολογούνται συνειδητά (!), από την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή, που οι βουλευτές, υπουργοί και πολλοί άλλοι, απολαμβάνουν ακόμα αφορολόγητα, απαλλαγές και κυρίως υπέρογκες αμοιβές, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
   Προσωπικά, είμαι εναντίον της Βίας, παρόλο που όλες οι μεγάλες αλλαγές, διαχρονικά και Ιστορικά, δεν έγιναν αναίμακτα, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω, όπως οι περισσότεροι, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει !
   Το τρέχον πολιτικό προσωπικό, που χρεοκόπησε την Ελλάδα και διαχειρίζεται με άθλιο και άδικο τρόπο, τα Μνημόνια, ρίχνοντας τις συνέπειες της χρεοκοπίας, περισσότερο, σε αυτούς, που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου, έχει πλέον αποδειχθεί (αφού δοκιμάστηκαν όλοι) ότι απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ, να καταστήσει την Ελλάδα, μια φυσιολογική, δίκαιη και ανεπτυγμένη χώρα.
    Είναι πλέον η ώρα, να συμβεί, αυτό, που πρέπει να συμβεί, ήτοι "να βγουν μπροστά" νέα, άφθαρτα, πρόσωπα, που θα ξηλώσουν το κατεστημένο συθέμελα, που θα χτίσουν, από την Αρχή, ένα άλλο, σύγχρονο Κράτος, μακριά από τις νοοτροπίες του ραγιαδισμού και της κρατικοδίαιτης συντήρησης, που επικρατούν, ως σήμερα, από την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους.
    Το μεγαλύτερο εμπόδιο, για να συμβεί αυτό, πηγάζει από την ίδια την φύση της υποτιθέμενης "δημοκρατίας", που έχουμε : επειδή οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε εργασίες και βιοτικές μέριμνες, δεν έχουμε το χρόνο και τη διάθεση, να ασχοληθούμε με "τα κοινά" και έτσι ψηφίζουμε κάποιους άλλους, κάποιους ανεπάγγελτους-κρατικοδίαιτους, για να κάνουν αυτή τη δουλειά, χωρίς όμως να είναι κατάλληλοι, για αυτό, αφού δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις και εμπειρίες Ζωής, ώστε να κυβερνήσουν ορθά και δίκαια και έτσι το Κακό διαιωνίζεται.
    Είμαι βέβαιος, ότι αν αναθέταμε σε πετυχημένους, ιδιώτες, μάνατζερς (και όχι φυσικά σε γιαλαντζί, κρατικοδίαιτα τρωκτικά, όπως Στουρνάρας, Παπαδήμος κλπ) την διακυβέρνηση της χώρας, θα έμπαινε τάξη, στα οικονομικά, σε χρόνο ρεκόρ και θα είχαμε σε διάστημα μηνών, αποτελέσματα, που οι άχρηστοι, που μας κυβερνούν, δεν μπορούν να πετύχουν, σε όλη τους την ζωή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.