Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

ανοιχτή επιστολή στον ...Σουλτάνο

    Δεν είμαι αφελής ή φαντασμένος, ώστε να πιστεύω ότι ο Ερντογάν είναι αναγνώστης του μπλογκ, ωστόσο, με τη δύναμη του διαδικτύου, είναι πιθανόν αυτά, να φτάσουν στα αυτιά ή στα μάτια του...
  Με την υπόθεση της παράνομης φυλάκισης και συνεχιζόμενης κράτησης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, δεν είχα ξανά ασχοληθεί, μέχρι σήμερα, παρότι το ζήτημα είναι κατεξοχήν νομικό και λιγότερο πολιτικό (άσχετα, αν οι πολιτικοί το αντέστρεψαν αυτό).
  Έκρινα σκόπιμο να "μιλήσω" τώρα, επειδή, "κάηκε" και η τελευταία ελπίδα μεσολάβησης τρίτου, ώστε να απελευθερωθούν, εννοώ τον Πούτιν, ο οποίος δεν επέμεινε, φοβούμενος μην χάσει έναν από τους καλύτερους ...πελάτες του και ο οποίος ήταν και ο μόνος, που θα μπορούσε να πιέσει πραγματικά !
 Οι ...ευχές των Ελλήνων πολιτικών και τα ψηφίσματα της Ε.Ε, προφανώς δεν μπορούν να βοηθήσουν : η ΜΌΝΗ περίπτωση να απελευθερωθούν οι 2 στρατιωτικοί, είναι να καταλάβει Ο ΊΔΙΟΣ ο Ερντογάν, ότι από αυτή την υπόθεση, ΔΕΝ μπορεί να έχει κανένα όφελος, πολιτικό ή άλλο...
  Καταρχάς, είναι ξεκάθαρο ΣΕ ΌΛΟΥΣ, ότι κράτηση είναι άδικη και παράνομη : κρατούνται δίχως να ξέρουν καν, αυτοί ή εμείς, το λόγο, δηλαδή την κατηγορία (!), ενώ δεν έχουν διαπράξει κάποιο σοβαρό κακούργημα, ώστε να δικαιολογείται η προσωρινή τους κράτηση, ΠΡΙΝ δικαστούν !
   Πέρασαν, αν πέρασαν, τα σύνορα, ΚΑΤΆ ΛΆΘΟΣ, κάτι που έχει ξανά συμβεί, όχι μόνον με Έλληνες, αλλά και με Τούρκους στρατιώτες, στον Έβρο και πάντα λυνόταν το ζήτημα, ΧΩΡΊΣ εμπλοκή Δικαστηρίων.
   Ας αφήσουμε όμως το νομικό ζήτημα, που είναι ξεκάθαρο και ας πάμε στο πολιτικό : η παράνομη κράτηση των 2 Ελλήνων, αποσκοπεί, όπως έχει εμμέσως γίνει δεκτό, από την άλλη πλευρά, στο να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, για την έκδοση των 8 Τούρκων !
  Πόσο άδικο και απάνθρωπο είναι όμως, για τους 2, να χρησιμοποιείται η παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους, για τον οποιονδήποτε σκοπό, θεμιτό ή αθέμιτο ;
   Ο Σουλτάνος, δεν πρέπει μόνον να είναι, αλλά και να φαίνεται δίκαιος, στους υπηκόους του και στους τρίτους, όταν αδικεί, δεν κερδίζει σε δημοφιλία, αλλά χάνει...
   Προσωπικά και επειδή scripta manent, είχα ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΣΤΙΓΜΉ, ταχθεί ΥΠΈΡ της έκδοσης των 8 Τούρκων, είχα επισημάνει ΠΌΣΟ λάθος είναι η μη έκδοση και τι προβλήματα θα δημιουργούσε (το ότι έπεσα μέσα σε όλες τις "προφητείες" δεν με κάνει, φυσικά, χαρούμενο), στις διμερείς σχέσεις.
   Όμως ΈΝΑ ΛΆΘΟΣ και μια αδικία των Ελλήνων πολιτικών, δεν μπορεί να διορθωθεί ...με ένα λάθος, από την απέναντι πλευρά !
    Ειδικά, από την στιγμή, που τα μεγέθη και οι περιπτώσεις είναι τελείως διαφορετικά : συμμετοχή σε πραξικόπημα για τους 8, ένα λάθος απλό, στην εκτέλεση της υπηρεσίας, από τους 2.
   Μίλησα για Έλληνες "πολιτικούς" και όχι "δικαστές", διότι είναι μεγάλο ΨΈΜΑ και παραμύθι, ότι για τους 8 αρμόδια ήταν η ανεξάρτητη (εδώ γελάμε) ελληνική Δικαιοσύνη : η τελική απόφαση, ανήκε στον Κοντονή, ο οποίος, αντί να κάνει το ορθό και το αυτονόητο, συντάχθηκε με την ανεκδιήγητη απόφαση του Α.Π και με την πλειοψηφία των χάπατων, που πανηγύρισε με αυτήν, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση του !
    Μιλώντας για πολιτικό κόστος, είναι σαφές, ότι πλέον, με όσα έχουν γίνει και αφού Έλληνες πολιτικοί και δικαστές, έχουν χάσει την μπάλα (για να μην πω κάτι βαρύτερο) με την υπόθεση των 8, το σενάριο της ανταλλαγής, πρέπει η άλλη πλευρά να το ξεχάσει.
    Στο σημείο, που φτάσαμε, αν γινόταν ανταλλαγή, θα τους έπαιρνε ο κόσμος με τις πέτρες και δικαιολογημένα, η λύση έπρεπε να είχε δοθεί ΠΟΛΎ νωρίτερα, με πολιτική απόφαση έκδοσης, παρά την αντίθετη "κρίση" των δικαστών, τώρα, φοβάμαι, πως είναι πολύ αργά !
    Το ίδιο όμως, συμβαίνει και με τους 2 : η απελευθέρωση τους, μπορεί να γίνει μόνον με απόφαση του Ερντογάν και όχι της επίσης (προφανώς) μη ανεξάρτητης τουρκικής Δικαιοσύνης...
   Ένα βασικό επιχείρημα, για να το κάνει, είναι το εξής : η συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των 2, δίνει άλλοθι και δίκιο, σε όσους υποστήριζαν, εδώ, ότι στην Τουρκία οι 8 δεν θα τύχαιναν δίκαιης Δίκης, αφού το ίδιο συμβαίνει τώρα με τους 2 δικούς μας !
   Επιπλέον, ο Σουλτάνος οφείλει να κυβερνά, όχι μόνον με μαστίγιο, αλλά και με καρότο, αν δώσει εντολή να γυρίσουν στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους, θα φανεί ο ίδιος γενναιόδωρος και φιλεύσπλαχνος και αυτό θα ενισχύσει την δημόσια Εικόνα του.
     Πολιτική ζημιά, άλλωστε, ενόψει μάλιστα εκλογών, θα πάθει ο Ερντογάν και από τις οικονομικές παρενέργειες της υπόθεσης, ήτοι το μποϊκοτάζ τούρκικων προϊόντων, από Έλληνες, το γεγονός ότι μειώθηκαν τα ταξίδια Ελλήνων στην Τουρκία και οι αγορές τους εκεί, το οποίο μόνον ασήμαντη παράμετρος δεν είναι !
    Τέλος, επειδή ο Ερντογάν (από λόγους σεβασμού, έγραψα την επιστολή σε τρίτο και όχι σε δεύτερο πρόσωπο), ΕΊΝΑΙ άνθρωπος θρήσκος και Πιστός, έστω και σε έναν Θεό, διαφορετικό από τον δικό μας, θέλω να ρωτήσω τον ίδιο, αλλά και όλους τους μουσουλμάνους : επιτρέπει ο Αλλάχ τις αδικίες, όπως αυτή, που υφίστανται οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί, που αν και αθώοι, τιμωρούνται για πράξεις ή παραλείψεις ΆΛΛΩΝ ;

    ΚΑΝΈΝΑΣ Θεός και πουθενά, δεν θα μπορούσε να ανεχθεί την Αδικία, ούτε φυσικά, να την αφήσει ...ατιμώρητη !!

   Αυτό ισχύει, βέβαια ΚΑΙ για τους 8 : αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν, αν είναι ένοχοι, για τα εγκλήματα τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό είναι σίγουρο.
    Το ίδιο διδάσκει και η δική μας θρησκεία, ο Θεός λέει στον αδικούμενο και στον πολεμούμενο : ξέχνα την εκδίκηση, αυτό είναι έργο δικό Μου, κάτσε στην άκρη και απλά παρακολούθα τι θα κάνω στους εχθρούς σου, δεν θέλω να μιλήσεις καν, μέχρι να τους κάνω "χαλί να τους πατήσεις" !
     Ελπίζω να σκεφθεί ο Σουλτάνος, όλα τα παραπάνω, ώριμα, ψύχραιμα και λογικά και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει αυτό, που είναι το σωστό, τόσο στη Γη, όσο και στον Ουρανό : να αφήσει ελεύθερα τα 2 νέα παιδιά, που ΔΕΝ είναι εγκληματίες και πληρώνουν αμαρτίες άλλων και ο Αλλάχ, που είναι μεγάλος, θα του ανταποδώσει αυτή την καλή και φιλεύσπλαχνη πράξη, με υγεία, νίκη στις εκλογές κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.