Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

δεν υπάρχει καθαρή έξοδος με βρώμικα μυαλά

    Μετά από 8 βρώμικα χρόνια Μνημονίων, τα οποία ισόπεδωσαν κυριολεκτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πιο αδύναμων και ΑΔΙΚΊΕΣ που συνεχίζονται ως σήμερα, στην κυβέρνηση ονειρεύονται "καθαρές εξόδους" από αυτά.
  Όπως και με τα προηγούμενα Μνημόνια, έτσι και με αυτό του συριζα, μπήκε το κάρο μπροστά από το άλογο : τα πιο "δύσκολα" και πιο αναγκαία μέτρα, ψηφίστηκαν τώρα, για να εφαρμοστούν ...στο μέλλον !
  Ο Φίλης και μερικά άλλα αριστερά χάπατα, είπαν ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, όταν π.χ επίκειται νέα μείωση συντάξεων...Ξεχνάει (;) ότι αυτή ήταν μια, ακριβώς, από τις προϋποθέσεις για να υπάρξει αυτή η "έξοδος", ένα από τα περισσότερα μέτρα-όρους του τελευταίου Μνημονίου.
  Ξεχνούν επίσης, αυτός και οι άλλοι, που δήθεν αντιδρούν τώρα, ότι όλα αυτά, για τα οποία έχουν αντιρρήσεις, τα ΨΉΦΙΣΑΝ και μάλιστα με μοναδική ευκολία, για να διατηρήσουν την καρέκλα στην Βουλή ! 
 Τώρα, που έρχεται η ώρα εφαρμογής των ψηφισθέντων-συμφωνηθέντων με τους δανειστές, δεν θέλουν να εφαρμοστούν, πάλι για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για να μην χάσουν την καρέκλα...Πόσο "καθαρό" μπορεί να είναι αυτό ;
   Οι ίδιοι τα επέλεξαν τα μέτρα αυτά και τώρα πρέπει να τα εφαρμόσουν : θα μπορούσαν π.χ αντί για νέο κόψιμο συντάξεων, να μειώσουν νωρίτερα το αφορολόγητο, οπότε εμμέσως θα μειώνονταν και οι συντάξεις ή να κόψουν από τους δικούς τους μισθούς και των εν ενεργεία Δ.Υ, να βρουν δηλαδή άλλους τρόπους εξοικονόμησης δαπανών, υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά δεν το έκαναν.
   Το παραμύθι με τα δήθεν τεράστια πλεονάσματα του 2017, πρέπει να τελειώνει και να μην αποτελεί άλλοθι, για δήθεν μη αναγκαιότητα νέων μέτρων...
  Εκτός του ότι είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης ορισμένων-λίγων, έρχεται σε αντίθεση με την κοινή Λογική, η ύπαρξη μεγάλων πλεονασμάτων, όταν π.χ πρώτον, το Δημόσιο Χρέος μάλλον ...αυξάνεται, παρά μειώνεται, δεύτερον, όταν το Δημόσιο χρωστάει ακόμα ...μερικά δις ευρώ, σε προμηθευτές κλπ. και τρίτον, όταν χιλιάδες συντάξεις και εφάπαξ είναι, διαρκώς, στο "περίμενε" !
 Βλέπω τώρα, να ξεκινάει δειλά, μια συζήτηση για φοροελαφρύνσεις και ακούω για μείωση του ΕΝΦΙΑ κλπ.
  Καλά όλα αυτά, αλλά οι φοροελαφρύνσεις, οφείλουν να ξεκινήσουν, από εκεί όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα βάρη και οι μεγαλύτερες αδικίες.
   Είναι εγκληματικό και βρώμικο π.χ να έχουν όλοι κάποιο αφορολόγητο όριο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να πληρώνουν φόρο με τεράστιους συντελεστές, από το πρώτο ευρώ, να έχουν επιπλέον ως βάση-μίνιμουμ φόρου, τα 650 ευρώ του παράνομου τέλους επιτηδεύματος και σαν να μην έφταναν αυτά και ...προκαταβολή φόρου, για τον επόμενο χρόνο (όπου μπορεί κάποιος και να έχει πεθάνει, που λέει ο λόγος) !
    Εξ ορισμού, λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος, όταν κυβερνούν βρώμικα και σκοτεινά μυαλά, με βρώμικες και παράνομες πρακτικές  : δε μιλάω μόνον για τους δικούς μας, ανεπάγγελτους και εκτός κάθε πραγματικότητας, πολιτικούς, αλλά και για τους τεχνοκράτες της πλάκας και τους λοιπούς εκπροσώπους των δανειστών, διότι οι ευθύνες ανήκουν και στους δύο, αφού συγκυβερνούν, ουσιαστικά, τα τελευταία 8 χρόνια.




1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας κανείς, τις δηλώσεις των συριζαίων, "οσμίζεται" την γνωστή, αριστερή, κουτοπονηριά : περιμένουν τον Αύγουστο, για να πάρουν "καθαρή έξοδο" και ...αποφεύγουν να μιλήσουν για τα επερχόμενα μέτρα, δηλαδή να παραδεχτούν-ομολογήσουν ότι έχουν πρόθεση να μην τα εφαρμόσουν τελικά, εφόσον θα έχουν πάρει αυτό που θέλουν ! Μακάρι να ήταν τόσο χαζοί και οι δανειστές, ε ; χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.