Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ο αρχικελευστής ως 9μηνη λεχώνα...

    Στις αρχές Αυγούστου, μου τηλεφώνησε μετά από πολύ καιρό ο Δημήτρης, με τον οποίο είχαμε γνωριστεί, ως νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΠΒ της Θήβας και κάναμε παρέα, μέχρι να χωριστούμε και ο οποίος έχει φύγει τώρα από την πόλη του, την Θήβα και ζει στην Χαλκίδα, παντρεμένος με ένα παιδάκι.
 Στην πορεία κατάλαβα, ότι με πήρε, περισσότερο λόγω της ιδιότητας μου, ως δικηγόρου, αλλά όπως και να έχει, με συμπαθεί και τον συμπαθώ (αν και παραλίγο να με καταστρέψει τότε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που ανήκει στο παρελθόν, ο Θεός έβαλε το χέρι Του και δεν μας συνέλαβαν).
 Συγκεκριμένα, ο αδερφός της γυναίκας του, είχε προβλήματα στο γάμο του και πήγαιναν προς διαζύγιο και ήθελε κάποιες νομικές συμβουλές.
 Εκεί λοιπόν, μιλώντας μαζί του και αφού μου είπε πως είναι μόνιμος στο Ναυτικό (δεν ξέρω τι βαθμό έχει, υποθέτω υπαξιωματικός, τυχαία έβαλα έναν βαθμό στον τίτλο), πέταξε εξαρχής τη "βόμβα" : ότι δηλαδή είναι σε ...9μηνη άδεια, επειδή ...γέννησε η γυναίκα του !
 Η γυναίκα του, βέβαια, ως ιδιωτική υπάλληλος, είχε επιστρέψει κανονικά στη δουλειά της και φαντάζομαι επειδή "αργία μήτηρ πάσης κακίας", τσακώνονταν και πλησίαζαν προς οριστική ρήξη...
 Πρόσφατα, ο Γαβρόγλου δήλωσε πως θέλει να χτυπάει το κουδούνι πιο αργά στα σχολεία, για να μην τσακώνονται οι γονείς με τα παιδιά, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξυπνήσουν, αλλά βλέπουμε πως υπάρχει σωρεία άλλων Νόμων, που οδηγούν ακόμα και οικογένειες σε διάλυση, όπως εδώ !
  Έτσι, έχουμε, μεταξύ άλλων, στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων και το εξής φαινόμενο : Η μητέρα του παιδιού, να είναι στη δουλειά της, επειδή είναι ...ιδιωτικός τομέας και ο πατέρας, να κόβει βόλτες σε πλατείες και malls με το καρότσι του μωρού, επειδή είναι ...στο Δημόσιο.
  Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι, πόσα άλλα σκανδαλώδη προνόμια, έχουν ακόμα επιφυλάξει για τον εαυτό τους, οι κρατικοδίαιτοι, εμείς, οι φορολογούμενοι, που τα πληρώνουμε, με απίστευτα χαράτσια και φόρους, αγνοούμε ακόμα και την ύπαρξη τους, δεν ξέρουμε δηλαδή καν τι "αμαρτίες" πληρώνουμε !
    Όπως είπε και ο Β.Λεβέντης σήμερα, στην τηλεόραση, η ΜΌΝΗ δουλειά που κάνει η Βουλή (και προφανώς όχι τώρα, εδώ και δεκαετίες) είναι ...ρουσφέτια στους κρατικοδίαιτους.
 ΑΥΤΉ είναι η ...δημοκρατία τους, η δημοκρατία της μεταπολίτευσης, να ψηφίζει Νόμους, που διαχωρίζουν τους πολίτες σε μόνιμα ευνοημένους (κρατικοδίαιτους) και μόνιμα αδικημένους (όλοι εμείς, οι υπόλοιποι) !
   Και βγαίνει μετά, ο ...πρόεδρος της (τρομάρα του) και μιλάει για ελευθερίες, ισότητες, δικαιοσύνες και άλλες τέτοιες "πίπες", ενώ στην πραγματικότητα, υπάρχει αδικία, ανισότητα και παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δηλαδή τα ακριβώς αντίθετα...
    Το να πληρώνεις έναν στρατιωτικό, επί 9 μήνες, για να κάθεται, επειδή ...γέννησε η γυναίκα του, είναι απλά μια σταγόνα στον ωκεανό αντίστοιχων παράλογων και  ...παράνομων ...Νόμων !
    Και φυσικά οι παρενέργειες τέτοιων "νόμων", δεν περιορίζονται μόνον σε διάλυση οικογενειών, δημιουργούν μια σειρά από φαύλους κύκλους, όπως π.χ τα περιβόητα κενά και την δήθεν ανάγκη νέων προσλήψεων, αφού οι υπάλληλοι που γεννούν, είτε οι ίδιοι, είτε οι γυναίκες τους, κάθονται στα σπίτια τους, 2 και 3 χρόνια ή και περισσότερα (ανάλογα με το πόσα παιδιά έκαναν), οπότε μετά λένε οι υπηρεσίες ότι θέλουμε άτομα (αφού οι εν ενεργεία υπάλληλοι λείπουν με τέτοιες και παρόμοιες, ατελείωτες, άδειες).
  Από όπου και να το πιάσεις το θέμα, το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο : ότι αυτό το Κράτος και αυτοί οι Νόμοι, θέλουν ξήλωμα-γκρέμισμα και χτίσιμο, ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΉ, όσο συνεχίζουν και υπάρχουν αυτά και παρόμοια, οι οικονομικές χρεοκοπίες, απλά θα επανέρχονται, περιοδικά...(και αντίστοιχα οι ηθικές και πνευματικές χρεοκοπίες, θα είναι συνεχώς παρούσες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.