Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

τρωκτικά στα Δικαστήρια

   Για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκρότημα του Πρωτοδικείου Αθηνών (βλ. πρώην Σχολή Ευελπίδων), στην Κυψέλη, αποτελείται από πολλά, αυτοτελή, κτίρια.
  Πριν από 10 ημέρες περίπου, είδα δύο κυρίες, μέσης ηλικίας, να περιεργάζονται ένα μακρόστενο μαύρο "πράγμα" έξω από ένα κτίριο (έξω από τα κρατητήρια, συγκεκριμένα) και νομίζω πως άκουσα τη μία, να λέει "είναι για να δένουν τα σκυλιά" (lol).
 Τον ίδιο μαύρο κύλινδρο, παρατήρησα παρακάτω και σε άλλο κτίριο και πλησιάζοντας, διαπίστωσα ότι πρόκειται για "ποντικοπαγίδα" και σηκώνοντας το βλέμμα, είδα πως βρίσκονται παντού !
 Προφανώς, σε αυτή την ανάρτηση, δεν θα ασχοληθώ με τα όχι συμπαθή αυτά τετράποδα, που έχουν κατακλύσει, όπως φαίνεται τα Δικαστήρια, για να τρέφονται από δικογραφίες ή να τις κόβουν για να φτιάξουν φωλιές, αλλά με τα άλλα "τρωκτικά"...
 Μιλάω ασφαλώς, για τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος, που συχνάζουν, στα χρόνια των Μνημονίων, στα Δικαστήρια τα αστικά και κυρίως στα διοικητικά !
 Κατά καιρούς, λοιπόν, ακούμε για ανεκδιήγητες δικαστικές αποφάσεις, που ακυρώνουν δήθεν μνημονιακές περικοπές, επαναφέρουν δώρα και συντάξεις και γίνονται πρώτη είδηση...
  Κάποιοι, μεμονωμένοι, δικαστές, άγνωστο γιατί, ίσως επειδή και στατιστικά να το δεις, όλο και κάποιο "ατύχημα" μπορεί να συμβεί, υπεισέρχονται στη θέση του υπουργού οικονομικών (και σε φάση "τσοβόλα δώστα όλα") και μοιράζουν χρήμα !
  Αν νομίζουν πως έτσι θα κερδίσουν υστεροφημία, "πλανώνται προφανώς πλάνην οικτράν", κανείς και ποτέ δεν θα μάθει τα ονόματα αυτών των δικαστών, μόνον το όνομα του συνταξιούχου, που "κέρδισε" μάθαμε και αυτό το έχουμε ήδη ξεχάσει...
  Εξίσου τραγική όμως ήταν και η απόφαση επαναφοράς των Δώρων στο δημόσιο, που αφορούσε, μάλλον, τους λεγόμενους "ιδαχ", αλλά άνοιξε την όρεξη όλων των (εν ενεργεία) τρωκτικών.
   Τραγική, γιατί όση σχέση έχουν οι όροι εργασίας αυτών, με τον ιδιωτικό τομέα, άλλη τόση έχουν και οι δικαστές μας, με την κοινή λογική !
   Όσον αφορά τις συντάξεις, οι μόνοι που θα είχαν ή έχουν κάποιο δίκιο να φωνάζουν και να προσφεύγουν στα δικαστήρια, είναι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, που έχουν όντως πληρώσει εισφορές κλπ.
  Εν τούτοις, παρατηρούμε ξανά, ότι στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων, δικαιώνονται μόνον τα τρωκτικά του δημόσιου τομέα και δη τα μεγαλύτερα εξ αυτών, ήτοι εκείνα των λεγόμενων "ειδικών" μισθολογίων !
  Το ότι ανήκουν σε αυτά και οι δικαστές, που βγάζουν τις αποφάσεις, μόνον τυχαίο, προφανώς, δεν είναι...
    Οι παρενέργειες αυτών των αποφάσεων, είναι πολλές και μία από αυτές είναι και η εμφάνιση, όπως τα μανιτάρια, διαφόρων "γραφείων", που μάλιστα διαφημίζονται κιόλας και δεν αποτελούνται μόνον (ή και καθόλου ;) από νομικούς-δικηγόρους και υπόσχονται λεφτά με το τσουβάλι στους συνταξιούχους.
    Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αναγκάστηκε προχθές να βγει ο  ίδιος ο υπουργός Πετρόπουλος και να πει "μην πετάτε τα λεφτά σας", σε αυτά τα γραφεία !
    Πραγματικά, οι άνθρωποι αυτοί, είναι για λύπηση, διότι δείχνουν σαν να προσπαθούν να γεμίσουν "τον πίθο των δαναΐδων", μέχρι να τελεσιδικήσει μια απόφαση, που τους δικαιώνει, έχει ψηφιστεί άλλος Νόμος, που επιβάλλει νέες περικοπές και συνήθως ...μεγαλύτερες.
  Δεν μπορούν ή δεν θέλουν τα "τρωκτικά" αυτά, που κυριολεκτικά δεν χορταίνουν ποτέ, να καταλάβουν ότι οι αποδοχές τους, μπορεί να καθορίζονται μόνον από την εκάστοτε κυβέρνηση, με βάση τις δυνατότητες του ...ταμείου και όχι από το Νόμο ή τα δικαστήρια ;

1 σχόλιο:

  1. Αναφορικά με την σχέση των δικαστών, με το χρήμα, είναι ίσως ενδεικτικό και αυτό : πρώτη ξαδέρφη του πατέρα μου, δικαστής, παντρεμένη με δικαστή (ως συνήθως), δεν είχε πάρει ποτέ τηλέφωνο, στο σπίτι μας και πήρε ΜΌΝΟΝ μια φορά, για να ρωτήσει, αναφορικά με μια κληρονομιά, που είχε αφήσει μια άλλη Θεία, στην Αμερική, στη μητέρα της ή στην ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.