Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

όταν Νόμοι και δικαστές σκοτώνουν...

    Αυτή είναι η τρίτη, στην σειρά, ανάρτηση, σχετικά με αλλαγές που πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν στο ποινικό μας Δίκαιο, κρίνοντας από δικές μας εμπειρίες και από αυτά, που βλέπουμε γύρω μας.
 Φυσικά, δεν είναι οι μόνες, αλλά τουλάχιστον και χωρίς διάθεση να περιαυτολογήσω, θεωρώ καθήκον να τα λέμε και να τα γράφουμε, ξανά και ξανά, ενίοτε, μπας και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο !
 Η άλλη "λύση", των ...πολλών, είναι να "κοιτάμε τη δουλειά μας", να μην μιλάμε και να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε δίκες-παρωδίες ή να παρακολουθούμε ανθρώπους να φυλακίζονται ή ακόμα χειρότερα, να πεθαίνουν, άδικα.
 Πρόσφατα, 11 άνθρωποι (για να μην ξεχνιόμαστε...) κάηκαν με φρικτό τρόπο, σε τροχαίο, έξω από την Καβάλα, επρόκειτο για μετανάστες (ή πρόσφυγες) και τον/τους "διακινητές" τους και φυσικά η είδηση καλύφθηκε από τους δημοσιοκάφρους, εντελώς επιδερμικά, ως συνήθως, για μερικά κλικς και μόνον...
 Προσωπικά, δεν έχω την απαίτηση από το "μπάτσο", από το "όργανο", που απλά εκτελεί, να έχει την έστω και στοιχειώδη αντίληψη και ευφυΐα, να σκεφτεί ότι καταδιώκοντας έτσι το όχημα, μπορεί να προκαλέσει τροχαίο και να σκοτωθεί κόσμος, όπως και έγινε (και έχει ξανά γίνει, αρκετές φορές) !
  Ούτε έχω την ψευδαίσθηση, ότι θα μπορούσε κάποιος ανώτερος τους ή κάποιος δικαστής, να τους ζητήσει το λόγο, γιατί έκαναν έτσι την καταδίωξη και ρίσκαραν 11 ζωές και όχι με κάποιον άλλον τρόπο, που σίγουρα υπάρχει (π.χ να δώσουν σήμα, να τους περιμένουν, στα επόμενα διόδια ή να κάνουν μπλόκο παρακάτω).
  Το πρόβλημα, ξεκινάει από αλλού, από ...τον ίδιο το Νόμο, που προβλέπει αδικαιολόγητα υψηλές ποινές, για τους "διακινητές" (λαθρο)μεταναστών, οπότε είναι ανθρώπινο, σε μια ενδεχόμενη καταδίωξη, να ξεπερνούν τα όρια (της Φυσικής), για να μην συλληφθούν, με τα ως άνω αποτελέσματα...
  Καμία λογική, πέραν της εισπρακτικής, δεν έχουν, φυσικά και οι χρηματικές ποινές, που επιβάλλονται με τη γνωστή σκέψη, που επικρατεί στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων : "Αφού, όπως ακούγεται, εσείς οι διακινητές, βγάζετε πολλά και μαύρα λεφτά, θα πάρουμε και εμείς μερίδιο (ως καλοί νταβατζήδες)".
 Μόλις σήμερα, διαβάζουμε, ότι πλέον χρησιμοποιούνται ως διακινητές ανήλικα παιδιά, χωρίς καν δίπλωμα οδήγησης, ακριβώς για αυτό το λόγο, για να μην υποστούν τις εξαιρετικά υψηλές ποινές, που προβλέπονται και να έχουν πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση, λόγω ανηλικότητας (πράγμα επίσης αμφίβολο, όταν μιλάμε για την ψωροκώσταινα και τους δικαστές της) !
  Πέραν αυτής της περίπτωσης, όπου ...σκοτώνει απευθείας ένας ατυχής και σκληρός Νόμος, υπάρχει και η περίπτωση, όπου σκοτώνουν οι δικαστές, με τις αποφάσεις και τις πρακτικές τους.
 Εδώ βέβαια, δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις, όπως στην προηγούμενη περίπτωση, αλλά μόνον εικασίες, μπορώ να κάνω, καθώς σε αυτές τις ειδήσεις, δεν δίνονται επιπλέον στοιχεία !
  Αναφέρομαι σε "περίεργες" αυτοκτονίες, που συμβαίνουν, κατά καιρούς και υποψιάζομαι μήπως σχετίζονται με το ζήτημα των διορισμών, με πλαστά έγγραφα, στο Δημόσιο...
  Ένα απλό πλημμέλημα, οι διχαστές μας, το έχουν αναγάγει, τα τελευταία χρόνια (όχι εξαρχής, έχει και αυτό την σημασία του, προφανώς), σε κακούργημα (και μάλιστα δύο, όχι ένα), που επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη, υπό το μονίμως αδιάφορο και νυσταγμένο βλέμμα της Πολιτείας, που κοιμάται και δε δίνει νομοθετική λύση, σε αυτό το θέμα, ώστε να πάψει επιτέλους αυτό το ανοσιούργημα και η δικαστική αυτή αυθαιρεσία, που ισοδυναμεί με έγκλημα !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.