Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ποτέ δεν φταίνε οι Νόμοι, οι εφαρμοστές τους φταίνε...

  Το ερώτημα είναι, αν θα μπορέσει τελικά, μία και μόνον καθαρίστρια, να καθαρίσει, ως άλλος Ηρακλής, ολόκληρη την "κόπρο του Αυγεία", δηλαδή αυτήν που έχει συσσωρεύσει το πολιτικό και δικαστικό σύστημα, επί δεκαετίες !
  Το θέμα με τα πλαστά πτυχία διορισμών, προέκυψε πριν μερικά χρόνια, όταν αυτός που εμφανίζεται σήμερα ως "ο καταλληλότερος", υπό την πίεση των δανειστών, αποφάσισε να κάνει μια τραγελαφική αξιολόγηση των Δ.Υ, ελέγχοντας τα ...τυπικά προσόντα διορισμού τους, μετά από 5, 10, 15 ή και 20 χρόνια.
 Από τον έλεγχο, προέκυψαν κάποιες χιλιάδες πλαστά πτυχία κλπ, πράγμα ίσως αναμενόμενο, όταν ο πόθος του μέσου ραγιά-κατοίκου της Βενεζουέλας των Βαλκανίων είναι το "βόλεμα" στο Δημόσιο, με κάθε τρόπο (άσχετα αν το τίμημα είναι εξαιρετικά υψηλό, ήτοι ότι χαραμίζεις τη μία και μοναδική ζωή σου) !
 Αφενός, είναι γελοίο, το Κράτος να ελέγχει τα δικαιολογητικά, μετά από τόσα πολλά χρόνια και ...όχι την στιγμή του διορισμού και αφετέρου, αν γινόταν ουσιαστική και όχι τυπική αξιολόγηση, θα έπρεπε να αποχωρήσουν δεκάδες χιλιάδες, οι οποίοι πληρώνονται μόνον για να βαράνε κάρτα...
  Από την αρχή και όχι για να το παινευτώ, απλά επειδή τα γραπτά μένουν και μπορεί να επιβεβαιωθεί, είχα εκφράσει τη νομική μου άποψη, ΥΠΈΡ των διωκόμενων απολυμένων υπαλλήλων, που είχαν κάνει χρήση πλαστού !
  Οι κομπλεξικοί δημόσιοι υπάλληλοι, που λέγονται "δικαστές", αντί να δεχθούν τις παρατηρήσεις των νομικών-δικηγόρων και να πάψουν αυτό το ανοσιούργημα-έγκλημα, με τις ...κακουργηματικές διώξεις, σκλήρυναν έτι περαιτέρω την στάση τους (για να δείξουν ότι αυτοί τα ξέρουν καλύτερα), με την "εφεύρεση" της απάτης, δίπλα στην (πλημμεληματική, που την έκαναν κακούργημα) πλαστογραφία και τώρα ...δρέπουν τους καρπούς της "επιλογής" τους : τους φτύνει όλη η κοινωνία και δικαιολογημένα.
  Όλα αυτά τα τελευταία, τέσσερα χρόνια, έχουν αδικηθεί και φυλακιστεί ή διώκονται με κατηγορίες που επισύρουν ...δις ισόβια και άλλοι, εκατοντάδες, τέως Δ.Υ, από σκουπιδιάρηδες μέχρι απόφοιτοι Πανεπιστημίων, ωστόσο το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια, λόγω της καθαρίστριας, μόλις πριν λίγες ημέρες !
  Κάτι η προηγούμενη ζωή της, που παρέπεμπε σε "μάρθα βούρτση" ή "νίκο ξανθόπουλο", κάτι το ασήμαντο παράπτωμα της, κάτι η φυλάκιση της, ξύπνησαν επιτέλους τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και το περί Δικαίου αίσθημα της...
  Μαζί με τη λαϊκή κατακραυγή, "ξύπνησαν", ως συνήθως, τα κόμματα (για να μαζέψουν ψήφους και όχι επειδή νοιάζονται για Δικαιοσύνη), αλλά και κάτι ...εξαφανισμένες, στα χρόνια των Μνημονίων, όπου το Σύνταγμα έγινε χαρτί τουαλέτας, ενώσεις ...για τα ανθρώπινα Δικαιώματα !
   Όπως γίνεται πάντα, στην Ψωροκώσταινα, η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, αλυσιδωτά, "κινητοποίησε" την διορισμένη από αυτό, εισαγγελία του Α.Π, λες και η τελευταία ΔΕΝ γνώριζε την ύπαρξη αυτής και παρόμοιων υποθέσεων (!), ενώ και η νομολογία που εφαρμόζουν τα Δικαστήρια, είναι ...δική τους  (σατανικής) έμπνευσης (λολ).
   Δεν θα επαναλάβω εδώ, τα νομικά επιχειρήματα, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει μόνον ένα αδίκημα, η πλαστογραφία, σε βαθμό πλημμελήματος, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στις σχετικές αναρτήσεις.
  Απλά, είναι ΤΡΑΓΙΚΌ και ανησυχητικό για τις ανθρώπινες Ελευθερίες και τα Δικαιώματα, να βγαίνουν οι διχαστές και να λένε ότι "φταίει ο Νόμος" και όχι αυτοί, δηλαδή οι εφαρμοστές του !
     Αν λειτουργούσε το Κράτος, αν υπήρχε Κράτος μάλλον, δεν θα μιλούσαμε τώρα για ενδεχόμενες "πειθαρχικές" ευθύνες των δικαστών, όσων έστειλαν στην φυλακή την καθαρίστρια και χειρίστηκαν αντίστοιχες υποθέσεις, αλλά θα έπρεπε να είχαν πάει ήδη, είτε σπίτι τους, είτε φυλακή...
  Ο Νόμος περί καταχραστών του 1950 είναι ΜΙΑ ΧΑΡΆ, ούτε αλλαγή θέλει, ούτε κατάργηση, επειδή οι διχαστές μας, δεν ...μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι καταχραστής και ποιος όχι !
   Αντίστοιχα, αν ένας Νόμος είναι κακός ή αντισυνταγματικός, γιατί συμβαίνει και αυτό, ο δικαστής, έχει, ευθεία εκ του Συντάγματος, υποχρέωση και καθήκον, να ΜΗΝ τον εφαρμόσει, άρα ποτέ δεν φταίει ο ίδιος ο Νόμος, αλλά ο εφαρμοστής...
   Όταν λοιπόν, οι δικαστές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είναι ίσως ευθύνη πλέον του Νομοθέτη, να δώσει λύση, στο πρόβλημα με Νόμο, να βγει αύριο διάταξη που θα λέει ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις, θα αντιμετωπίζονται ως πλημμεληματικές πλαστογραφίες και αν έχει παρέλθει πενταετία, θα παραγράφονται, ειδάλλως θα δικάζονται ως πλημμελήματα (με πρόβλεψη πως όσοι είναι ή έμειναν στην φυλακή, για αυτό το λόγο, θα βγαίνουν και θα αποζημιώνονται κιόλας, για άδικη κράτηση).
  Παράλληλα, βέβαια, επειδή εκτός από τον ποινικό παραλογισμό, υπάρχει και ο διοικητικός, εννοώ ότι έχουν αρχίσει και ζητάνε πίσω τους μισθούς, όσων απολύθηκαν για πλαστά (!!!), χρειάζεται και αντίστοιχη διάταξη, που θα λέει το άλλο αυτονόητο, ότι οι μισθοί δεν επιστρέφονται, ούτε χάνονται τα αντίστοιχα ένσημα !
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.