Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

πολιτική κηδεία, αλλά ...από Παπάδες

    Το μεγαλύτερο κακό με τους συριζαίους, είναι, πως ενώ ξέρουν ότι εκφράζουν ένα 3% του πληθυσμού και ότι ήρθαν στην εξουσία-έφτασαν στο 30%, με ψεύτικες υποσχέσεις, τάζοντας, σε ένα παραλήρημα λαϊκισμού, τα πάντα στους πάντες και σε συνδυασμό με την απογοήτευση του κόσμου "από τους προηγούμενους" και την τεράστια αποχή στις εκλογές, νομίζουν πως μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους, με Νόμους κλπ. !
  Ξεχνούν τη λαϊκή παροιμία-σοφία, που επιβάλλει "να απλώνεις τα πόδια σου, μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα σου", υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους, με συνέπεια να κινδυνεύουν με ...Βατερλό ή να έχουν την τύχη του Ίκαρου.
 Αυτό φαίνεται κυρίως στην σχεδιαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση, που είναι το ύστατο μέσο μιας Χούντας, όπως η παρούσα, για να μείνει στην εξουσία, ώστε οι Νόμοι, που θα φέρνει, μελλοντικά, να μην έχουν ...αντιρρήσεις συνταγματικότητας, από τα ...Δικαστήρια !
 Φαίνεται όμως και στην "συμφωνία" Τσίπρα-Ιερώνυμου, αναφορικά με την τύχη και των καθεστώς των κληρικών, όπου το τεράστιο πολιτικό κόστος, θα σαλπίσει, λογικά, άλλη μία "κωλοτούμπα", άλλη μία στροφή 180 μοιρών...
  Ο Ιερώνυμος, ασφαλώς και ελέγχεται, γιατί πρώτα συμφώνησε και το ανακοίνωσε και μετά ...ζήτησε τη γνώμη των άλλων Ιεραρχών !
   Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι συριζαίοι θα κάνουν πίσω, διότι αυτή η "συμφωνία", μπορεί να γίνει (και θα γίνει, αν προχωρήσουν, αν θέλουν δηλαδή να αυτοκτονήσουν) ο πολιτικός τους τάφος, οι 10.000 Ιερείς είναι μια ...πολιτική τάφρος, που (εξαιρετικά) δύσκολα την ξεπερνάς.
  Αν 2.000 + υπάλληλοι της κρατικής ερτ και μια χούφτα καθαρίστριες, έριξαν τον Σαμαρά, καταλαβαίνει κανείς, τι έχει να πάθει ο συριζα, αν "πειράξει" 10.000 Παπάδες, που δεν είναι μόνον αυτοί και οι οικογένειες τους, είναι και τα "ποίμνια", σε κάθε Εκκλησία ξεχωριστά, που αγαπούν και στηρίζουν (εύλογα και δικαιολογημένα) τους "ποιμένες" τους !
  Κακά τα ψέματα, επειδή όλοι ζούμε στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων και ξέρουμε τι γίνεται, γνωρίζουμε και τι θα συμβεί, αν οι Ιερείς βγούν από τις λίστες του ΓΛΚ...
   Όσες "εγγυήσεις" και αν τους δώσουν οι ψεύτες αριστεροί, ότι θα πληρώνονται κανονικά, η πραγματικότητα δείχνει πως θα συμβεί ό,τι συμβαίνει π.χ με τους συμβασιούχους του Δημοσίου, που, κάθε τόσο, παρακαλάνε να πληρωθούν και πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση και μόνον κατόπιν διαμαρτυρίας.
   Η σύγχρονη Ιστορία της Βενεζουέλας των Βαλκανίων, διδάσκει πως όσα, κρατικοδίαιτα, "πρόβατα" βγαίνουν, από το "μαντρί" του ΓΛΚ, τα τρώει "ο Λύκος" και το μαύρο σκοτάδι και γι' αυτό, οι Ιερείς, αν θέλουν να κοιμούνται ήρεμοι και ασφαλείς,  δεν πρέπει ποτέ να συμφωνήσουν σε αυτό, που επιδιώκεται, όσες ...υποσχέσεις ή εγγυήσεις και αν τους δώσουν, οι ...αποδεδειγμένα αναξιόπιστοι, πολιτικοί απατεώνες της αριστεράς !
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.