Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

τι σημαίνει "κυνικός" ;

      Σε μια χώρα, όπως η βενεζουέλα των βαλκανίων, όπου οι λέξεις έχουν χάσει το αληθινό τους νόημα προ πολλού, αφού από το 1981 ως σήμερα, κυβερνάται από άχρηστους ή διεφθαρμένους πολιτικούς (δηλαδή κλέφτες, ψεύτες και απατεώνες), βγαίνει ο Σπυριδάδωνης και κάνει δηλώσεις για τα "κόκκινα" δάνεια και την πρώτη κατοικία και του απαντά αμέσως ...ο γίγαντας της πολιτικής (χαχα) Χαρίτσης, ότι είναι κυνικός !
 Βλέπετε, για τον Χαρίτση και για κάθε ανεπάγγελτο, κρατικοδίαιτο, "αριστερό" με δεξιές τσέπες, όπως αυτός, είναι ...κυνικό, να ενεργοποιούνται οι συνέπειες μιας σύμβασης που έχεις υπογράψει, όταν δεν τηρείς αυτά που υπέγραψες, αλλά καθόλου κυνικό, δηλαδή εύλογο και λογικό, να πληρώνει κάποιος τρίτος, το δάνειο που έλαβε άλλος...
  Είμαι σίγουρος βέβαια, ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του συριζα (όσοι δεν έχουν πάρει ...διακοποδάνεια και λοιπά δάνεια, τουλάχιστον), είναι με το μέρος του Γεωργιάδη και όχι του Χαρίτση, γιατί κανένας (ειδικά οι αριστεροί, χαχα) δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει ξένα χρέη !
    Το θέμα των "κόκκινων" δανείων και της προστασίας ή μη από πλειστηριασμούς, έχει κουράσει, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, ανάμεσα ...στις διαφημίσεις, εμφανίζονται "ειδήμονες", παρέα με δημοσιογράφους, πίνουν καφέδες και συζητάνε, ψάχνοντας είτε για πελάτες, είτε για νούμερα τηλεθέασης (αυτοί είναι οι μοναδικοί σκοποί).
   Το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Αστικός Κώδικας και ΚΠολΔ), πιθανόν να ήταν αρκετό, για να ρυθμιστεί το ζήτημα που προέκυψε, με τα δάνεια, λόγω της βίαιης και απότομης μείωσης των εισοδημάτων, μετά την χρεοκοπία του 2010.
  Ωστόσο, ήρθε η Λουκία-Ταρσίτσα (γνωστή ως "Λούκα") Κατσέλη και πέρασε έναν πιο ειδικό Νόμο, που πήρε το όνομα της και έτσι κέρδισε μια πρόσκαιρη υστεροφημία 10 ετών, όσο κράτησε ο Νόμος της...
    Εδώ ανοίγω μια παρένθεση, για να πω, επειδή περνάω σχεδόν καθημερινά από το σπίτι της, ότι έχει μονίμως αστυνομικό φρουρό, από κάτω, καθώς και αστυνομικούς σωφέρ-οδηγούς-φιλιππινέζες, που μεταφέρουν αυτή και τις ...σακκούλες της, στην τωρινή, φαντάζομαι, αργομισθία της.
     Ο Νόμος Κατσέλη, μετά από 10 χρόνια, μπορούμε πλέον να πούμε ότι ήταν ένα ακόμα φιάσκο και καταστροφικός για τις τράπεζες και εντεύθεν για τους φορολογούμενους, που κλήθηκαν να πληρώσουν τις ζημιές και τις αλλεπάλληλες χρεοκοπίες των τραπεζών !
     Όχι μόνον επειδή τον εκμεταλλεύτηκαν λαμόγια και απατεώνες, για να μην πληρώσουν τα δάνεια, που είχαν πάρει, αλλά και για τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογής του : δεν μπορεί π.χ να διαγράφεται όλο το ποσόν, σε συνταξιούχους και Δ.Υ, δηλαδή σε άτομα που έχουν εισόδημα και θα μπορούσαν να πληρώσουν ένα έστω μέρος.
    Αλλά και στον άνεργο πατέρα, ο Νόμος λέει "δε με νοιάζει, κόψε το λαιμό σου, να βρεις λεφτά και να πληρώσεις διατροφή στο/α παιδί/α σου", στα δάνεια, γιατί λέμε με τόση ευκολία, ότι "αφού έχασες τη δουλειά σου ή μειώθηκε το εισόδημα σου, να σου χαριστεί το δάνειο" ;
   Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπου και εκεί οι περισσότεροι σίγουρα έχουν και ένα άλλο σπίτι (πατρικό), άσχετα αν το έχουν περάσει ή όχι στο όνομα τους, έχουν βγει κατά καιρούς, διάφοροι Νόμοι, όπως η τρέχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα από τα λιντλ, που έχουν τόσες προϋποθέσεις και  γραφειοκρατική τρέλα, που στο τέλος, δεν μπορεί να μπει κανείς !
     Ασφαλώς και οι τράπεζες έχουν τεράστιες ευθύνες, για αυτή την κατάσταση, όχι μόνον επειδή έδιναν δάνεια σε άεργους, αλλά και λόγω των τοκογλυφικών τους επιτοκίων (ειδικά σήμερα, όπου το επιτόκιο κατάθεσης είναι μηδέν).
     Επίσης, είναι λογικό και εύλογο, να "κουρέψουν" τις απαιτήσεις τους, όπως έχουν "κουρευτεί" τα πάντα και να ρυθμίζουν τα δάνεια, με τρόπο γενναίο και χωρίς να φοβούνται ευθύνες, ποινικές και άλλες !
     Από εκεί και μετά, υπάρχουν και άλλα παράδοξα στο ζήτημα αυτό, όπως : πρώτον, γιατί, δηλαδή ποιο Σύνταγμα και σε ποια διάταξη, ορίζει ότι δικαιούνται προστασίας, μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και όχι οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες ;
      Δεύτερον, με ποια λογική, η τράπεζα δίνει ένα δάνειο π.χ 100 χιλιάδων ευρώ, σε ένα fund, δηλαδή "κοράκι", με πέντε ή τρία χιλιάρικα και δεν ζητάει ...από τον δανειολήπτη δέκα χιλιάρικα, για να κλείσει το θέμα ;
     Λύση, θα πρέπει να δοθεί ...χθες και στο ζήτημα της τραπεζικής λαμογιάς των δάνειων σε ελβετικό φράγκο, λύση νομοθετική εννοώ, όπου οι άνθρωποι έχουν πληρώσει το κεφάλαιο και χρωστάνε άλλα τόσα ή περισσότερα και το επίσημο Κράτος συνεχίζει να ...σφυρίζει αδιάφορα, λες και είναι (;) τσουτσέκι των τραπεζών !
      Για να μην πολυλογούμε το ζήτημα, είναι πολύ πιο απλό, από όσο φαντάζει : όποιος έχει "κόκκινο" δάνειο, θα πρέπει να ειδοποιηθεί να πάει στην τράπεζα, να το ρυθμίσει, με "κουρέματα" και χαμηλές δόσεις, στα μέτρα του καθενός !
      Όποιος αδιαφορήσει και δεν είναι συνεργάσιμος, να χάσει και το σπίτι του και όλα, ενώ θα πρέπει να καταργηθεί κάθε προστασία και απαγόρευση αναγκαστικών μέτρων, για όσους συστηματικά δεν πληρώνουν και δεν προσέρχονται για ρύθμιση.
      Είναι μάλλον βέβαιο, πως όταν αρχίσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, κάποιοι, αν όχι οι περισσότεροι, θα γίνουν ...πιο συνεργάσιμοι και θα "θυμηθούν" πως έχουν και άλλα εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία !
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.