Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

οι Δήμοι, λειτουργούν ακόμα ;

      Το ερώτημα είναι προφανώς ρητορικό, εννοώ πως αν είχαν βάλει λουκέτο, θα το είχαμε μάθει, μιλάω για το αν λειτουργούν πραγματικά-ουσιαστικά.
    Επειδή δεν είμαστε μηδενιστές, οφείλω να πω επίσης ότι είδα το πρωί, ότι ο δικός μας Δήμαρχος, καθάριζε τη νησίδα της Λεωφόρου Βεΐκου, όχι προσωπικά, αλλά οι υπάλληλοι, που είναι δουλειά τους.
    Επίσης, πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε η οδός Ασκληπιού, στην Αθήνα, ένας όμως από τους χιλιάδες δρόμους, που χρειάζονται νέα ασφαλτόστρωση, για να μην παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες...
    Ωστόσο, υπάρχει ένας χώρος πρασίνου, 100 μέτρα ...από το σπίτι του Πρωθυπουργού, που στο παρελθόν, είχα στείλει email στο Δήμο και ήρθαν όντως μετά από κάποιες μέρες, τον κλάδεψαν και τον καθάρισαν (φαντάζομαι τι κατάρες, θα είχα φάει τότε, από τους υπαλλήλους, χαχα).
    Επειδή από τότε (και πάνε χρόνια), έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και δεν είναι μόνον ζήτημα αισθητικό, αλλά και ασφαλείας, εφόσον πεζοί και καρότσια με μωρά, αναγκάζονται να κατέβουν στο οδόστρωμα, όταν τα φυτά, έχουν καλύψει το πεζοδρόμιο, με κίνδυνο να παρασυρθούν από αυτοκίνητα, θέλησα να κάνω το ίδιο και πριν κανα μήνα.
     Εκεί λοιπόν, ανακάλυψα ότι πλέον για να υποβάλλεις τέτοιου είδους "αιτήματα" στο Δήμο Αθηναίων (εφόσον από μόνοι τους, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, προφανώς...), χρησιμοποιείς μια εφαρμογή (της πλάκας, όπως αποδεικνύεται), που ονομάζεται novoville.
   Καταρχήν, για να υποβάλλεις την παρατήρηση, πρέπει να στείλεις και φωτογραφία (δεν καταλαβαίνω, γιατί να είναι υποχρεωτική...), αλλά το τραγικό δεν είναι αυτό : αρχικά, με ενημέρωσαν, μέσω εμαιλ, ότι το αίτημα μου καταχωρήθηκε και μετά από λίγες μέρες, ότι αυτό ...υλοποιήθηκε, ενώ ΔΕΝ είχαν έρθει ποτέ, ούτε για να δουν, πόσο μάλλον, για να κλαδέψουν και να καθαρίσουν !!
   Το τελευταίο διάστημα, οι Δήμαρχοι Αθήνας και Πειραιά, καλούν κάμερες και δημοσιογράφους, ώστε να κάνουν "είδηση" ότι έβαψαν μερικά παρτέρια ή καθάρισαν μια πλατεία, δηλαδή θέλοντας να κάνουν είδηση, τα ...αυτονόητα, αυτά που θα έπρεπε να κάνουν κάθε μέρα και δίχως την παρουσία καμερών.
      Για την άθλια κατάσταση των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε η Κρίση, ούτε η έλλειψη χρημάτων, ούτε η έλλειψη προσωπικού, είναι καθαρά θέμα αδιαφορίας, ανικανότητας και δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και καθαροί Δήμοι, με σωστούς δρόμους και κυρίως με πλεονάσματα και όχι με ελλείμματα, όπως οι περισσότεροι.
    Υπάρχει ωστόσο και κάτι ακόμα πιο τραγικό, που συμβαίνει στην βενεζουέλα των βαλκανίων, όταν κυβερνούν τους Δήμους, ανεπάγγελτοι, σαν τον Μπακογιάννη : ενώ ο Δημότης-φορολογούμενος, πληρώνει αδρά τους υπαλλήλους και τα ρουσφέτια των Δήμων, έρχονται Δήμαρχοι σαν αυτόν και θέλουν, λέει, να αναθέσουν καθήκοντα αυτών των (χιλιάδων) υπαλλήλων, σε ιδιώτες εργολάβους, που θα έχουν άλλους υπαλλήλους προφανώς και έτσι θα πληρώνουμε δύο φορές, για το ίδιο πράγμα !
  Περιττό να πούμε ότι, κατά κανόνα, αν όχι πάντα (όπως καταγγέλθηκε ήδη), οι προκηρύξεις-διαγωνισμοί, είναι φωτογραφικές και αυτό δείχνει πως αντιλαμβάνονται οι ...φιλελεύθεροι της ΝΔ, την επιχειρηματικότητα : βάζουν έναν φίλο ή συγγενή, να κάνει εταιρία και να παίρνει έργα μόνον από δημόσιο φορέα, δηλαδή να ζει και αυτός, από τα έτοιμα, από τα λεφτά των φορολογούμενων, όπως και αυτοί...

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.