Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ανατροπές και πέναλτυ...

       Ήθελα από μέρες, να γράψω κάτι σχετικό με Οικονομία και Ανάπτυξη, σχολιάζοντας τις ...προσκλήσεις της κυβέρνησης σε ξένους, να επενδύσουν εδώ, ωστόσο η εμφάνιση και εξάπλωση του κορωναϊού, κατέστησε κάθε σχετική συζήτηση, μάταιη, άκαιρη και "άκυρη".
   Βασικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου εμφανίζεται μια νέα, ανίατη, ασθένεια, κάθε συζήτηση για το μέλλον μοιάζει άκυρη και άκομψη, σημασία έχει μόνον το παρόν και πως θα εξελιχθεί η νόσος.
   Δηλαδή, ακόμα και μια νομικής φύσεως ανάρτηση, μοιάζει δίχως νόημα τώρα, εφόσον δεν ξέρουμε ακόμα, πόσο θα κρατήσει η επιδημία, αν θα περιοριστεί ή θα εξαπλωθεί, αν θα βρεθεί θεραπεία σύντομα κλπ και σε τελική ανάλυση, αν χρειαστεί κάποια στιγμή να κλείσουν ακόμα και τα Δικαστήρια...
    Την ώρα που τα Χρηματιστήρια πήγαιναν από ρεκόρ σε ρεκόρ, εμφανίστηκε αυτό, όλα ανατράπηκαν και άρχισαν να βυθίζονται δίχως φρένα, θυμίζοντας τα μεγαλύτερα "κραχ" της Ιστορίας !
   Σίγουρα, υπάρχει ένας τόνος υπερβολής στις αντιδράσεις, ωστόσο υπάρχει και το ρεαλιστικό κομμάτι : λόγω του ϊού, οι οικονομικές συναλλαγές περιορίζονται, οι μετακινήσεις το ίδιο, εκδηλώσεις και εμπορικές εκθέσεις ματαιώνονται κ.ο.κ, οπότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μεγάλη οικονομική ζημία, όχι μόνον σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, αλλά και στα Κράτη, εφόσον όλα συνδέονται.
   Εδώ πρέπει να ανοίξει παρένθεση, διότι βλέπουμε τους πρατηριούχους να έχουν πολύ γρήγορα αντακλαστικά, όταν ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων και πολύ αργά, όταν πέφτουν, (μαζί με τη ζήτηση).
     Η μία όψη, είναι αυτή, η οικονομική, αν και η κυρίαρχη είναι το πόσο θα εξαπλωθεί και πόσοι θα καταλήξουν, μέχρι να βρεθεί (;) θεραπεία, για μία ασθένεια, που δεν είναι πολύ θανατηφόρα, αλλά μεταδίδεται γρήγορα και σχετικά εύκολα.
   Πολλές σκέψεις, μπορεί να κάνει κανείς, για αυτό που συμβαίνει, ωστόσο νομίζω πως η κυρίαρχη είναι το γνωμικό "όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει" !
     Ένα μικροσκοπικό "πράγμα", που μοιάζει με ναυτική νάρκη, αλλά απείρως μικρότερο, που δεν μπορείς να το δεις καν με γυμνό μάτι, παρά μόνον με μικροσκόπιο, εμφανίζεται και ανατρέπει την πορεία των πραγμάτων, φέρνει χάος και πανικό σε όλο τον πλανήτη...
  Αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος, που αισθάνεται ενίοτε παντοδύναμος, έχοντας υποτάξει τη Φύση με την Επιστήμη και την Τεχνική-Τεχνολογία, είναι τελικά πολύ ...πιο ευάλωτος, από όσο νομίζει !
      Σίγουρα, υπάρχει και η Θεολογική διάσταση, σε όλο αυτό, αν συνδέεται με τα έσχατα της Αποκάλυψης και το Τέλος του Κόσμου ή είναι κάτι παροδικό, αυτό μένει να φανεί και να αποδειχτεί...     
    Πάντως, είναι γενική Αρχή, στην Πίστη μας, ότι κάθε ασθένεια, είναι αποτέλεσμα κάποιας "αμαρτίας", όπως (όχι τυχαία παραδείγματα...) η απληστία, η εμπορευματοποίηση των πάντων και η "θεοποίηση"-λατρεία του κέρδους και του χρήματος !
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.