Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

το "επιτελικό κράτος" στα "καλύτερα" του

   Είχα κόψει δύο τιμολόγια για το πρόγραμμα της "νομικής βοήθειας", στις αρχές του 2018 και περίμενα 2,5 χρόνια να πληρωθώ (που σημαίνει ότι είχα φορολογηθεί για ποσά, που δεν είχα εισπράξει), οπότε, στις αρχές Ιουνίου, μου ζήτησε η υπάλληλος φορολογική ενημερότητα.
 Την έστειλα και κατάλαβα ότι επίκειται πληρωμή, ωστόσο τα λεφτά αργούσαν και μετά από 3 εβδομάδες, αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο, να δω τι συμβαίνει !
  Τότε λοιπόν, έμαθα, ότι η πληρωμή ...είχε γίνει, αλλά τα λεφτά τα είχαν στείλει αυτοί, αυτόματα (λέει), για να πληρωθεί ένα χρέος που είχα προς ασφαλιστικό ταμείο...(που σημαίνει ότι αν δεν είχα πάρει τηλέφωνο, θα το μάθαινα μετά από μήνες).
  Μιλάμε για ένα χρέος, που είχε δημιουργηθεί πριν δέκα χρόνια, όταν η χρεοκοπία του 2010, μας οδήγησε σε βίαιη φτωχοποίηση, αφού κληθήκαμε όλοι, να πληρώσουμε αυτά που είχε φάει ο Πάγκαλος με κάποιους άλλους (σίγουρα ΌΧΙ εμάς) !
   Το 2014 είχα ξεπληρώσει τα περισσότερα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, αλλά είχα αφήσει αυτό, προς το Ταμείο Πρόνοιας, που αφορούσε δηλαδή τις παροχές υγείας, για μια περίοδο, που δεν είχα χρεώσει το Ταμείο ούτε για ασπιρίνη, ούτε για μισό ευρώ...
   Άσχετα, αν έπρεπε να πληρωθεί ένα τέτοιο χρέος, μετά από τόσα χρόνια μάλιστα, στις 23.7.2015, πριν πέντε έτη δηλαδή, είχα καταθέσει, στο Ταμείο, αίτηση ρύθμισης της οφειλής, δεν την είχα αφήσει έτσι, είχα εκφράσει (με απόδειξη και με αριθμό πρωτοκόλλου) την πρόθεση μου, να εξοφλήσω το χρέος, σε δόσεις.
   Φυσικά, μετά από πέντε χρόνια, δεν θυμόμουν καν ότι υπάρχει αυτό το χρέος, ενώ και στο σύστημα του ΕΦΚΑ, δεν εμφανιζόμουν ως "ανασφάλιστος", λόγω οφειλών, αφού πλήρωνα κανονικά τις τρέχουσες δόσεις !
  Άρα, τι πλήρωσα, τώρα ; Την ...ανικανότητα ενός Ταμείου, να εκδόσει μια απόφαση ρύθμισης ; Είναι λογικό να μην έχει βγει απόφαση ρύθμισης, επί πέντε έτη και αντί αυτού, να στέλνουν την οφειλή στο ΚΕΑΟ, ως ...ληξιπρόθεσμη ; Δηλαδή χρεώνουν σε μένα, τη δική τους ανεπάρκεια, μήπως ήμουν υποχρεωμένος να τους παρακαλάω να ρυθμίσω μια προϊστορική οφειλή, ειδικά από την στιγμή, που το σύστημα με εμφάνιζε ως "ασφαλισμένο" ;
   Μόνο απατεώνες και γκάνγκστερς τα κάνουν αυτά, αυτό είναι λοιπόν το επιτελικό τους κράτος ; Να το χαίρονται ! Βέβαια, για αυτούς, το όφελος είναι μηδέν, αφού πήραν τα λεφτά από τη μία τσέπη και τα έβαλαν στην άλλη...Για εμάς, όμως, που έχουμε πάθει ζημιά, λόγω covid και lockdown, τα χρήματα αυτά, θα ήταν μία ανάσα.
   Επειδή η υπάλληλος είπε ότι ο συμψηφισμός γίνεται "αυτόματα", αυτό θα το δούμε, κατά πόσον ισχύει, διότι με τα λίγα νομικά που ξέρω, το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει την "προηγούμενη ακρόαση" του πολίτη, πριν ληφθεί ένα δυσμενές μέτρο εναντίον του, όπως εδώ, οπότε περιμένω να μου κοινοποιηθεί και επίσημα το χαρτί, για να δω τι μπορώ να κάνω (δικαστικά, εννοείται, πλέον)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.