Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

οι "όλα" και οι "τίποτα"

      Μετά από 25 χρόνια (ενήλικης) ζωής και άλλα 12 περίπου, ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορώ με ασφάλεια να πω, ότι οι κάτοικοι-ιθαγενείς της βενεζουέλας των βαλκανίων, χωρίζονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες.
  Από τη μία, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όσοι μπήκαν στο Δημόσιο, σε κάποια κρατική αργομισθία, με οιονδήποτε τρόπο (εξετάσεις, βύσμα, πλαστά χαρτιά, αδιάφορο), οι οποίοι τα περιμένουν όλα από το Κράτος και όταν λέμε όλα, εννοούμε ΌΛΑ : (υπερβολικούς) μισθούς, (πρόωρες) συντάξεις, (τρελά) επιδόματα, άδειες που παίρνεις και ...ξεχνάς να γυρίσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις, πλασματικές υπερωρίες και ένα σωρό άλλα, σκανδαλώδη !
  Γνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι, ότι όλοι οι (αντισυνταγματικοί) Νόμοι που ψηφίζονται από τους ανεπάγγελτους πολιτικούς, που τους εκπροσωπούν, είναι προς το δικό τους συμφέρον και μόνον...
  Από την άλλη, είμαστε εμείς, οι αυτοαπασχολούμενοι του ιδιωτικού τομέα (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, επιχειρηματίες), που έχουμε πλέον μάθει, όχι μόνον να μην περιμένουμε ΤΊΠΟΤΑ από το Κράτος, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό, είναι ...απέναντι μας, ως εχθρός-αντίπαλος !
   Αντιπροσωπεύουμε ένα 20% του πληθυσμού της χώρας, ωστόσο ΔΕΝ μας αντιπροσωπεύει κανείς και ποτέ στο ...κυνοβούλιο, σε αυτή την λεγόμενη αντιπροσωπευτική (λολ) Δημοκρατία τους, ενώ θα έπρεπε να έχουμε (αναλογικά) τουλάχιστον 60 βουλευτές και αυτό είναι κάτι που πρέπει ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ να αλλάξει και σύντομα (με τη δημιουργία Κόμματος, που να μας εκπροσωπεί).
   Για να μη μιλάμε μόνον θεωρητικά, ας δούμε τι συνέβη, τώρα με την covid : το Κράτος από το lockdown του Μαρτίου μέχρι σήμερα, συνεχίζει να πληρώνει κανονικά και πλήρως τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά, χωρίς καν να βαράνε κάρτα πολλές φορές.
   Από την άλλη, έκλεισε εμάς και τους πιθανούς πελάτες μας μέσα, υπό καθεστώς υπερβολικής τρομοκρατίας και παραβίασης συνταγματικών δικαιωμάτων, έκλεισε τους χώρους όπου δουλεύουμε (π.χ τα Δικαστήρια) και πως μας "αποζημίωσε" για αυτό ; Τι έκανε το Κράτος, για μας ;
    Μας έδωσε 600 ευρώ, για όλο αυτό το διάστημα (το καλοκαίρι, ούτως ή άλλως πέφτει η δουλειά) και μείωσε τα ενοίκια μας, για δύο μήνες !! ΑΥΤΆ, τίποτα άλλο !
   Μόνον αν είσαι ανεπάγγελτος και μια ζωή κρατικοδίαιτος, όπως οι κυβερνώντες, δίχως καμία πραγματική επαφή και εμπειρία, με την αληθινή Ζωή και Οικονομία, τα κάνεις αυτά...
    Μόνον τότε, δεν μπορείς να καταλάβεις ποιοι είναι θύματα της κρίσης covid και ποιοι όχι (ελάχιστοι, π,χ σούπερ μάρκετ και λογιστές) και τι μέτρα πρέπει να λάβεις !
     Εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση εφαρμογής του 388 ΑΚ και νομικά, μπορεί ο καθένας να ζητήσει μείωση ενοικίου και ένα σωρό άλλα, ωστόσο για ποιο λόγο υφίσταται το Κράτος, αν δεν μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για όλους και αφήνει τον καθένα μόνο και απροστάτευτο, να διεκδικήσει τα αυτονόητα ;
     Και μας άφησαν εκτός μείωσης ενοικίου ή τα μείωσαν μόνον για 2 μήνες και δε μας έδωσαν κρατικά δάνεια, με ευνοϊκούς όρους, αυτά που τα καρναβάλια ονόμασαν "επιστρεπτέα προκαταβολή" !!

      Όταν τρως και πίνεις, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, όπως ο χοντροσπυριδάδωνης, με κρατικό χρήμα, δεν μπορείς να καταλάβεις τον αγώνα που δίνει αυτό το 20% για επιβίωση, ακόμα και αν προέρχεσαι από αυτούς, όπως ο ίδιος...  
      Μιλώντας για επιβίωση, αυτό είναι και το μεγαλύτερο μάθημα, η μεγαλύτερη Ευλογία, που απολαμβάνει, αυτό το ξεχασμένο από τις κυβερνήσεις, 20% του πληθυσμού : ότι έχουμε μάθει να επιβιώνουμε, κάτω από όλες τις συνθήκες, όσο αντίξοες και αν είναι, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 80%, που θα έχει ΠΟΛΎ σοβαρό πρόβλημα, αν συνεχιστεί αυτή η αλλοπρόσαλλη "διαχείριση" (απτα λιντλ) του κορονοϊού !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.