Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

μια διευκρίνιση, μια διόρθωση (και μια τελευταία προειδοποίηση)

    Επειδή με ρώτησε πρόσφατα ένας πελάτης, που διαβάζει το blog μου, τι σημαίνει "μπλε συριζαίος", ίσως πρέπει να διευκρινίσω, αν και νομίζω ότι είναι κατανοητό, ότι με τον όρο αυτό αποκαλούσα τα στελέχη και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης "Νέα Δημοκρατία".
  Μάλιστα, έχω την αίσθηση και την εντύπωση ότι είμαι ο "νονός" αυτού του όρου, είμαι ίσως ο πρώτος που άρχισα να τον χρησιμοποιώ, από τις αρχές του 2020 εδώ μέσα (εκτός, ίσως και νωρίτερα, πριν γίνει κυβέρνηση η συμμορίαΝΔ, δηλαδή) !
 Χρήση του όρου έχουν κάνει ο Κων/νος Μπογδάνος (μετά την αποχώρηση του από την εγκληματική οργάνωση ΝΔ, προφανώς), ενώ πρόσφατα ο Ανδρουλάκης, μιλώντας στην τιβί, είπε επί λέξη ότι ο Μητσοτάκης είναι ...ο γαλάζιος συριζα (απόδειξη ίσως ότι με διαβάζουν πολλοί και διαφορετικοί, από όλα τα κόμματα, εννοώ).
 Κατόπιν ωριμότερης σκέψης, ωστόσο, κατέληξα ότι ο όρος αυτός είναι λάθος και χρήζει διόρθωσης : η ΝΔ δεν είναι ο μπλε συριζα, αλλά το μπλε πασοκ και αντίστοιχα τα μέλη της είναι μπλε πασόκοι και όχι μπλε συριζαίοι !
 Για 30 χρόνια (1981-2011) κυβέρνησαν-εναλλάχθηκαν στην εξουσία, αυτά τα δύο κόμματα, το πράσινο και το μπλε πασοκ, αυτά τα δύο κόμματα είναι που κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν την χώρα μας, έστειλαν στην ξενιτιά εκατοντάδες χιλιάδες νέους, που δεν έβλεπαν (και ορθά) μέλλον εδώ και καταδίκασαν στη φτώχεια και τη μιζέρια, όσους έκαναν το λάθος να παραμείνουν στην βενεζουέλα των βαλκανίων...
  Συνεπώς, είναι άδικο και λάθος, να συγκρίνω ή να ταυτίζω τη ΝΔ με τον συριζα, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, άσχετα αν έχει πάρει στελέχη και ψηφοφόρους, από τα άλλα δύο κόμματα !
 Το πράσινο πασοκ έχει ήδη τιμωρηθεί, για την καταστροφή της χώρας, με μονοψήφια ποσοστά και το ίδιο πρέπει να γίνει και με το μπλε πασοκ, την εγκληματική οργάνωση "Νέα Δημοκρατία", που έχει προξενήσει την ίδια ή και μεγαλύτερη ζημιά στην πατρίδα και που αν ξανά κυβερνήσει, θα τεθεί υπό αμφισβήτηση ακόμα και αυτή η ίδια η επιβίωση μας, ως κράτους και ως έθνους....
  Η ΝΔ που ξεκίνησε ως "δεξιό" κόμμα, κατέληξε να είναι πιο πασοκ και από το πασοκ, αφού όλα τα στελέχη του είναι ανεπάγγελτα, μια ζωή κρατικοδίαιτα, κοπριταριά και κομματόσκυλα, που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους !
  Η αλλαγή αυτή συνέβη την περίοδο 1990-1993, όπου η ΝΔ απέτυχε να εφαρμόσει φιλεύθερες πολιτικές και έτσι έγιναν πιο σοσιαλΗστές και από τους σοσιαλΗστές του πράσινου πασοκ, σκεπτόμενοι ότι αφού ο λαός μας έριξε, ουσιαστικά, για να ξαναπάρουμε την εξουσία, θα γίνουμε πιο πασοκ από το πασοκ, δηλαδή θα γίνουμε σαν αυτούς, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό...
  Τι σημαίνει λοιπόν "πασοκ", είτε πράσινο, είτε μπλε ; Σημαίνει μίζα, διαπλοκή, αναξιοκρατία, απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς, φίλους, κουμπάρους και ...πεθερούς, διορισμοί στο δημόσιο, κυνήγι της υγιούς επιχειρηματικότητας, δηλαδή ένα κράτος λάφυρο, που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνον τους λίγους, την εκάστοτε συμμορία που κυβερνά και όσους είτε την συμπαθούν και την στηρίζουν πραγματικά, είτε υποκριτικά, από συμφέρον κλπ (η λεγόμενη "Αυλή") !
   Όπως είπα το πράσινο πασοκ έχει ήδη τιμωρηθεί-συρρικνωθεί, οι εκλογές αυτές της 21ης Μαΐου, είναι η τελευταία ευκαιρία, να πεθάνει οριστικά και το μπλε πασοκ, δηλαδή η εγκληματική οργάνωση, που λέγεται "Νέα Δημοκρατία"...
  Αν δεν ηττηθεί η συμμορίαΝΔ και δεν καταλήξει εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, χωρίς να είμαι προφήτης, φοβάμαι ότι θα ...επαληθευτούν όλες οι Προφητείες, δηλαδή θα γίνει Πόλεμος με Τουρκία και σεισμοί 7 και 8 ρίχτερ !
  Προσπαθήστε, παρακαλώ, να διαδώσετε, όσο γίνεται, αυτό το μήνυμα και κυρίως ΜΗΝ ψηφίσετε, για κανένα λόγο, συμμορίαΝΔ, εκτός αν δεν αγαπάτε τους ανθρώπους σας και τις περιουσίες σας και θέλετε να δείτε να πεθαίνουν και να γίνονται ερείπια, αντίστοιχα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.