Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

μερικά εκλογικά ακόμη

    Το πιο περίεργο σχόλιο, που άκουσα μετά τις εκλογές, είναι από άνθρωπο που ψήφισε συμμορίαΝΔ, ότι δηλαδή ακόμα και αυτοί (ή μάλλον μόνον αυτοί) "τρόμαξαν" με το ποσοστό που πήρε ο μιζοκούλης!
  Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πως ακόμα και όσοι τον ψήφισαν, το έκαναν γνωρίζοντας ότι η ΝΔ είναι εγκληματική οργάνωση, ότι ο μιζοτάκης είναι ά(χ)ριστος και ότι βλάπτει πολύ κόσμο και ευνοεί λίγους και το έκαναν, επειδή ανήκουν προφανώς ...σε αυτούς τους λίγους, αλλά τους ελέγχει η συνείδηση τους.
 Μιλάμε για 2.400.000 περίπου ψήφους, σε σύνολο 10 εκατομμυρίων, που δεν είναι λίγοι, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι η πλειοψηφία ή πολλοί, σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού και των ψηφοφόρων !
  Από εκεί και μετά, αν δούμε ποιοι ψήφισαν συμμορίαΝΔ, θα βρούμε και αρκετούς νέους μέσα σε αυτούς (στις μικρές ηλικίες, ήταν 2 με 3 μονάδες πάνω από τον συριζα), οι οποίοι, ωστόσο, έχουν πολλά ελαφρυντικά : πρώτα, της ηλικίας, ότι δεν έχουν ωριμάσει πνευματικά, δεν έχει "πήξει" ο εγκέφαλος τους (και εμείς έχουμε κάνει ανάλογες βλακείες στο παρελθόν, έχουμε ψηφίσει εννοώ συμμορίαΝΔ, στα νιάτα μας) και έπειτα ότι είναι εξαρτημένοι και επηρεαζόμενοι, από το οικογενειακό περιβάλλον, καθώς και ότι δεν ρισκάρουν τίποτα προσωπικά, ό,τι και αν ψηφίσουν...
  Αν εξαιρέσουμε το βασικό κορμό των ψηφοφόρων του μιζοκούλη, που είναι οι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι (με αυτή τη σειρά), είναι παραμύθι ότι τον στήριξαν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι το έκαναν είναι μια μικρή μειοψηφία, όπως είναι μύθος και ότι επηρεάστηκαν πολλοί, από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, στο όνομα του οποίου πίνουν νερό, οι περισσότεροι (80 με 90%) ελεύθεροι επαγγελματίες !
  Αυτό που όντως είναι περίεργο όμως και συνάμα ισχύει, είναι ότι στηρίχθηκε η συμμορίαΝΔ και από πάρα πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να εξηγηθεί...
 Μόνον υποθέσεις, μπορώ να κάνω και προσωπικές εκτιμήσεις : πρώτον, ίσως πιέστηκαν από τα αφεντικά τους, που οι δουλειές τους πάνε καλά με συμμορίαΝΔ, οπότε τους είπαν, αν θέλετε να έχετε δουλειά και μισθό, ψηφίστε μιζοτάκη ή μάλλον ...ΜΗΝ ψηφίσετε τους άλλους !
  Δεύτερον, ίσως είχαν βολευτεί και πέρασαν καλά, με ...τηλεργασίες και επιδόματα, χωρις να εργάζονται, στην εποχή κόβιντ και τρίτον και ίσως σημαντικότερο, είναι η εργασιακή σχέση εξάρτησης, που έχουν και τους κάνει πιο εύκολα "διαχειρίσιμους" και ελέγξιμους, η λέξη "ασφάλεια" τους ελκύει (την προτιμούν, δηλαδή, σε σχέση με την ...ελευθερία), είναι οι ίδιοι, που έτρεξαν να κάνουν τα κορονοεμβόλια και φορούσαν μάσκες παντού, επειδή έτσι τους είπαν να κάνουν...
 Τέλος, θέλω να κάνω και ένα σχόλιο, για το Βελόπουλο, το μοναδικό από τα "άλλα" κόμματα, το οποίο μπήκε στη Βουλή και μάλιστα ενισχυμένο !
 Ο Βελόπουλος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λέει ότι "είναι επιχειρηματίας και όχι πολιτικός" και λέει και κάποια σωστά πράγματα, όπως ο flat tax και η ανάγκη για ενίσχυση της παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα, ώστε να παραχθεί πλούτος και να αλλάξει το μοντέλο, που θέλει ανάπτυξη με ...νυχάδικα και καφετέριες.
 Επίσης, είναι ορθό ότι πρέπει να καταργηθούν οι δεκάδες ανεξάρτητες (κλαίμε) Αρχές, οι αργομισθίες των οποίων κοστίζουν 1 δις ευρώ ετησίως στους φορολογούμενους, αν και αυτό το λέει, επειδή τον "ζεμάτισε" το ΕΣΡ, με πρόστιμα εκατομμυρίων (ενώ συνήθως ρίχνει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, άρα έχει πάλι δίκιο, ότι έγινε και αυτό εκδικητικά, από τη συμμορίαΝΔ, οπότε βλέπουμε και πόσο ...ανεξάρτητες είναι αυτές οι υπηρεσίες, όπου "τζάμπα καίει η λάμπα") !
  Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Βελόπουλος, που ως επιχειρηματίας κατέχει μια βασική ικανότητα επιβίωσης, που είναι η ικανότητα να πουλάς, μπήκε ως μοναδικός από τους "άλλους" στη Βουλή, αναδεικνύει και μια (πικρή) αλήθεια και τη βασικότερη ίσως παθογένεια της σημερινής "δημοκρατίας" (γελάμε) μας...
  Και αυτή είναι ότι πρόκειται για ...τηλεοπτική δημοκρατία, αν βγαίνεις σε 5 εκπομπές των βοθροκάναλων της διαπλοκής ή αν έχεις γενικά πρόσβαση σε τηλεόραση, για να σε βλέπουν τα γίδια οι ψηφοφόροι, που ...εξημερώνονται, εε, ενημερώνονται, ήθελα να πω, από την τιβί, που ελέγχουν λαθρέμποροι και πρεζέμπορες, μόνον τότε έχεις ελπίδες να μπεις στη Βουλή, ως κόμμα και ως βουλευτής, ουσιαστικά δηλαδή κυβερνούν οι καναλάρχες και οι εκδότες, που αυτό είναι το πάρεργο τους, οι βασικές τους δουλειές είναι άλλες και μέσω των βοθροκάναλων τους, ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις, ανάλογα με ποια τους εξυπηρετεί, σε αυτές, τις βασικές, δουλειές τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.