Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

γιατί δεν πάμε μπροστά !!

   Μία από τις βασικότερες αιτίες για την κατάντια μας, θεωρώ ότι είναι η μη εφαρμογή των Νόμων και η ατιμωρησία, για τη μη εφαρμογή τους !
   Όλοι συμφωνούν στο κοινότυπο ότι "Νόμοι υπάρχουν", καλοί ή κακοί, δεν έχει σημασία, απλά δεν εφαρμόζονται και κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται ή να προσπαθεί να τους επιβάλλει.
   Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα, από την καθημερινότητά μου : μέρα, παρά μέρα, επειδή δεν κυκλοφορώ στον πράσινο δακτύλιο, αναγκάζομαι να παρκάρω στα όρια του δακτυλίου και να περπατήσω μία απόσταση, τουλάχιστον, 2 χιλιομέτρων για να κατέβω στο γραφείο. Στη διαδρομή, μέσω περιφερειακού του Λυκαβηττού, βλέπω να περνάνε, δίπλα μου, δεκάδες αυτοκίνητα, που έχουν παραβιάσει το δακτύλιο !!
   Η Ελλάδα λοιπόν, είναι ένα Κράτος, που αναγκάζει τους νομοταγείς πολίτες, να αισθάνονται μαλάκες, που δεν παρανομούν, όπως οι περισσότεροι, οι οποίοι προφανώς βασίζονται στην έλλειψη ελέγχων και τιμωρίας.
   Είναι τόσο δύσκολο για την Τροχαία, να στήνει καθημερινά μπλόκα σε σημεία εντός δακτυλίου και να τιμωρεί τους παραβάτες : αν δεν κάνω λάθος, το πρόστιμο είναι 200 ευρώ, οπότε φανταστείτε τι έσοδα θα μπορούσε να μαζέψει το Κράτος, μόνο από αυτά !
   Το ίδιο συμβαίνει και με τα εισιτήρια στα ΜΜΜ, όπου λίγα κορόϊδα πληρώνουν, ενώ οι πολλοί, οι "πονηροί" ταξιδεύουν τζάμπα και σε τόσες και τόσες άλλες περιπτώσεις.
    Από τη μία υπάρχει η απροθυμία της Πολιτείας να επιβάλει το Νόμο και από την άλλη, όσες φορές το κάνει, δεν μπορεί ή δεν θέλει να εισπράξει τα πρόστιμα.
    Στη Γερμανία, αν δεν πληρώσεις μία κλήση, το ποσόν αυξάνεται και κάποια στιγμή, αν συνεχίσεις να αδιαφορείς για τις υποχρεώσεις σου, κτυπάει το κουδούνι η Αστυνομία και έχεις 2 επιλογές : ή να πληρώσεις ή να πας φυλακή ! Δεν υπάρχουν εκεί βύσματα και τηλέφωνα, για να σβηστούν οι κλήσεις, όπως εδώ.
     Η αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας, είναι χαρακτηριστικό οικονομικά ισχυρών Κρατών, όπως π.χ της Σιγκαπούρης, ενός τόσο μικρού, αλλά και τόσο εύπορου Κράτους, όπου έχει εφαρμογή, απότι είχα διαβάσει, ακόμα και η ..σωματική τιμωρία.
    Δεν ξέρω γιατί οι Έλληνες εμφανίζουν τέτοια περιφρόνηση για τη νομιμότητα, εννοώ από άποψη νοοτροπίας, είναι κατάλοιπο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ίσως, είναι γιατί ξέρουν ότι δεν θα τιμωρηθούν, είναι στο DNA, τι να πω ! Μάλλον είναι όλα ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    Πως έχεις μεγαλώσει και τις Αρχές παίρνεις από το σχολείο και την οικογένειά σου. Η έλλειψη παιδείας, σεβασμού για το συνάνθρωπο, η απουσία της αίσθησης του καθήκοντος και της έννοιας της κοινωνικής ευθύνης, είναι ΔΙΑΧΥΤΑ παντού, αρκεί να δει κανείς πως οδηγούν οι Έλληνες ή πως κάποιος παρκάρει σε σημείο, που εμποδίζει, ενώ θα μπορούσε να αφήσει το ΙΧ, 10 μέτρα πιο κάτω (επειδή βαριέται να περπατήσει).
     Μιλάμε για γυφτιά, για πλήρη αναισθησία και αδιαφορία, για εγωκεντρισμό του αισχίστου είδους και έτσι κανείς δεν πήγε μπροστά (όχι για πολύ, τουλάχιστον).
     Το "έλειμμά" μας ΔΕΝ είναι οικονομικό, είναι έλλειμμα παιδείας και συμπεριφοράς, όταν και αν γίνουμε Άνθρωποι, θα έρθουν και τα λεφτά !












 

3 σχόλια:

  1. εδώ πριν 3 χρόνια και βάλε(!!, ψηφίστηκε Νόμος, που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και δεν εφαρμόστηκε ποτέ ! για ποια Πολιτεία μιλάμε, για ποιο "Κράτος", όταν δεν μπορεί να επιβάλλει τη βούλησή της και τους Νόμους, που έχει ψηφίσει το κοινοβούλιο ;; βάλτε τους καπνοβιομήχανους, τους εμπόρους του Θανάτου, να κυβερνήσουν καλύτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σήμερα ο Γιώργος Οικονομέας, στην πρωϊνή εκπομπή του Mega, αποκάλυψε ότι στη ..Ζιμπάμπουε, η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, εφαρμόζεται και μάλιστα αυστηρά !! όποτε, καταλαβαίνει κανείς που ζούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μία άλλη, εξαιρετικά διαδεδομένη παράβαση, εκ μέρους οδηγών, στην Ελλάδα, είναι και η ύπαρξη κοτσαδόρου, στο πίσω μέρος του οχήματος, που -κανονικά- απαγορεύεται και τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.