Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ενός κακού, μύρια έπονται !! (τοπίο στην Αιθαλομίχλη)

  Όταν θέλεις να λέγεσαι "άνδρας", να τιμάς τα παντελόνια που φοράς και να μην τα φοράς, απλά για να μην κρυώνεις, (όπως εύστοχα παρατήρησε πρόσφατα ο Αχιλλέας Μπέος) οφείλεις, μεταξύ άλλων, ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ και αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό, όταν είσαι πολιτικός άνδρας και οι αποφάσεις σου, επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
  Το να επιμένεις σε μία λάθος απόφαση και να μην έχεις την στοιχειώδη υπευθυνότητα και την ευθιξία, να διορθώσεις την κατάσταση και να άρεις τις συνέπειες μίας "άτυχης" απόφασης, σε κάνει "λίγο", κατώτερο των περιστάσεων, για να μην πω γκέι.
   Αναφέρομαι φυσικά στη ανάλγητη και δολοφονική απόφαση εξίσωσης των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης, που συνέλαβαν κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι και ψήφισε το κοινοβούλιο, ..προθύμως.
   Από όποια πλευρά και αν εξετάσεις το ζήτημα, είναι απλά ΛΑΘΟΣ, ένα τεράστιο λάθος, με τραγικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.
   Από που να ξεκινήσει κανείς ; Από την αιτιολογία της σχετικής ρύμθισης ; Ο μοναδικός λόγος θέσπισης αυτής της παράλογης αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, είναι η ..απροθυμία, η έλλειψη βούλησης και όχι η ανικανότητα της εκάστοτε κυβέρνησης, να ελέγξει και να σταματήσει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα !
    Μετά από 2 μήνες εφαρμογής του μέτρου, ποια είναι τα αποτελέσματα ;;
1. Έχει βάλει πετρέλαιο ο 1 στους 20, αναλογικά με παλιότερες χρονιές, οπότε τα κρατικά έσοδα θα είναι στο τέλος μηδαμινά, σε σχέση με το παρελθόν...
2. 3 παιδάκια, σε χωριό έξω από την Καβάλα, βρήκαν φρικτό θάνατο, επειδή έτσι το αποφάσισαν οι βολευτές μας, να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ξυλόσομπες και ό,τι άλλο μπορούν, για να ζεσταθούν ! Το αίμα αυτών των αθώων παιδιών, σε ποιον νομίζετε ότι θα πέσει ; Νομίζετε, κύριοι της κυβέρνησης, ότι ο Θεός θα ζητήσει εξηγήσεις, από τον πατέρα τους ή κάποιον άλλον ; Όχι, στη δικά σας καμπούρα θα πέσει το βάρος αυτής της αμαρτίας, εσείς θα καίγεστε αιώνια στην Κόλαση, που βίωσαν αυτά τα παιδάκια, για μερικά λεπτά.
3. Το σύστημα με τις επιστροφές και τις επιδοτήσεις, εικάζω, από την ελληνική εμπειρία και ιστορία, ότι θα ανοίξει την όρεξη σε απατεώνες (παλιά μου τέχνη κόσκινο) και στο τέλος, θα βγείτε και χρεωμένοι από πάνω..
4. Η ατμόσφαιρα στις πόλεις έχει γίνει πλέον αποπνικτική και επικίνδυνη, εγκυμονεί κινδύνους, για τη δημόσια υγεία, από την καύση ό,τι να ναι αντικειμένων, προκειμένου ο κοσμάκης να ζεσταθεί.
5. Σε λίγο τα πάρκα δεν θα έχουν καθόλου δέντρα, από την παράνομη υλοτομία.
    Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι κάνατε (μεγάλη) μαλακία, ακριβαίνοντας το πετρέλαιο θέρμανσης, ότι το μέτρο αυτό έχει μόνο αρνητικές συνέπειες και καμία θετική και να διορθώσετε, έστω και τώρα, το λάθος σας : Δεν επιτρέπεται το πετρέλαιο να κοστίζει πάνω από 1 ευρώ το λίτρο, όσο χαμηλότερη η τιμή, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα κρατικά έσοδα.
    Πάνω απόλα, κάντε το για τους εαυτούς σας, διότι εσείς και τα παιδιά σας, θα είστε οι πρώτοι που θα πεθάνουν, από την αιθαλομίχλη και την κάπνα, αφού στα ακριβά προάστια που μένετε, υπάρχει και η μεγαλύτερη αναλογία τζακιών ανά κάτοικο.
    Άσχετα μάλιστα -και αυτό είναι το καλύτερο μέρος- αν εσείς έχετε τα τζάκια, για ομορφιά, για "παρέα" ή για "μούρη", ο Χάρος δεν θα κάνει διακρίσεις...




1 σχόλιο:

  1. Η λύση δεν μπορεί να είναι τα επιδόματα, η ΜΟΝΗ λύση είναι η μείωση της τιμής ! Αν τους ενοχλεί η διαφορά στην τιμή, μεταξύ κίνησης και θέρμανσης, ας τα εξισώσουν ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ...Με μία κοινή τιμή, στο 0,9 και ο κόσμος θα μπορεί να ζεσταίνεται και να κινείται και το Κράτος θα τριπλασιάσει τα έσοδά του ! Ο "μπουμπούκος" και οι άλλοι που δήθεν κόπτονται για τη λαθρεμπορία, ξεχνάνε ότι 3 εκατ. Έλληνες ζουν το χρόνο, με όσα βάζουν αυτοί στην τσέπη σ'ένα μήνα !! Δεν παίρνουν όλοι 6 και 7 χιλιάρικα το μήνα κύριοι βουλευτές και λοιποί καρεκλοκένταυροι, όσο πιο γρήγορα επανέλθετε στην πραγματικότητα, τόσο το καλύτερο για σας, διότι η μέρα που ο λαός θα μπουκάρει στη Βουλή και θα πάρει τα έδρανά της, για καυσόξυλα, δεν είναι τόσο μακριά, όσο νομίζετε...Αυτά για όσους -άθλιους- σκέφτονται να λύσουν το πρόβλημα, με αύξηση στην τιμή των καυσόξυλων, ο κοσμάκης και πάλι θα βρει τη λύση, θα κάψει -κυριολεκτικά- ό,τι βρει μπροστά του, ακόμα και εσάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.