Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ανάσταση επιτέλους ! (πριν και από τη Σταύρωση..)

  Η Πρωτομαγιά του 2013, καταγράφεται πλέον ως ιστορική μέρα, ως η μέρα, όπου η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να γυρίσει σελίδα στο άσχημο παρελθόν και να ελπίζει σε (πολύ) καλύτερες μέρες, εφόσον οι αποκρατικοποιήσεις συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό (και όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστούν).
   Η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, έφερε κυριολεκτικά την Ανάσταση, για πρώτη φορά, τόσο νωρίς και γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία κάθε υγιή και σκεπτόμενο λογικά, πολίτη, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.
    Η αλήθεια είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ ...μας λαχτάρησε, "ψειρίζοντας" μέχρι τελευταία στιγμή το τίμημα και αν το deal χαλούσε, θα μιλούσαμε τώρα για ΤΡΑΓΩΔΙΑ κυριολεκτικά, αλλά τέλος καλό, όλα καλά !
    Αύριο το χρηματιστήριο λογικά θα υποδεχθεί με το δέοντα τρόπο τη συμφωνία και είναι πολύ πιθανόν να ξαναδούμε τις 1.000 μονάδες και ΔΕΝ θέλω καν να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε, αν ναυαγούσε (μαζί με μας)...
     Η αρχή λοιπόν έγινε και τώρα δεν μένει παρά να πάρουν σειρά τα αέρια, πετρέλαια και ούτω καθεξής, όλες οι επιχειρήσεις, οι οποίες ελέγχονται από το κράτος.
     Η συζήτηση για τα τιμήματα των αποκρατικοποιήσεων, είναι, θεωρώ, άστοχη και άκαιρη, ειλικρινά είναι ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, που με νοιάζει, αυτό που έχει σημασία, είναι ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ σε ιδιώτες.
      Το κράτος παντού έχει αποτύχει ως επιχειρηματίας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δουλειά του κράτους οι επιχειρήσεις, το κράτος οφείλει να παρέχει ορισμένες βασικές υπηρεσίες : υγείας, ασφάλειας (αστυνομία, στρατός), δικαιοσύνης, παιδείας και όχι να πουλάει λαχεία, να διοργανώνει ιπποδρομίες κλπ.
       Οι επιχειρήσεις είναι δουλειά των ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ξέρει πως να τις λειτουργήσει και να τις αναπτύξει και το κράτος δεν έχει παρά να φορολογεί τα κέρδη-έσοδά τους, προκειμένου να χρηματοδοτεί τις άλλες, τις βασικές αποστολές του !
      Από τις αποκρατικοποιήσεις ωφελούνται ΟΛΟΙ, ακόμα και οι εργαζόμενοι, που αντιδρούν, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω παραπληροφόρησης, όπως δείχνει και η πολύ επιτυχημένη πορεία του ΟΛΠ, μετά την ανάληψη του management, από τους Κινέζους.
      Ο μόνος, που χάνει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνασπισμός των δυνάμεων της ριζοσπαστικής ...οπισθοδρόμησης, που επενδύει στη μαυρίλα, το σκοτάδι, τη μιζέρια και το παρελθόν και προσπαθεί να διασώσει κάτι ήδη πεθαμένο, είναι σαν να κάνει τεχνητές αναπνοές σε κάποιον, ήδη νεκρό (την Ελλάδα του '80) !
      Η μόνη τους ελπίδα, για να αναστηθεί "ο νεκρός", θα ήταν οι προσευχές στο Θεό, αλλά και εκεί στάθηκαν άτυχοι, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι "οπαδοί" τους, διότι -ως γνωστόν- οι "αριστεροί", είναι άθεοι (χαχα).
      







1 σχόλιο:

  1. ξέχασα να αναφέρω ότι στους "χαμένους" της υπόθεσης, περιλαμβάνονται και οι συμμετέχοντες στη σαπίλα, τη διαπλοκή και διαφθορά, εκδότες του κώλου, που περιμένουν τις "χορηγίες" του ΟΠΑΠ, για να επιβιώσουν και ΠΟΛΛΑ άλλα παράσιτα, που ζούσαν με λεφτά από τα τζάνκια του τζόγου, που άρμεγαν την αν-ίερη αγελάδα ενός καταστροφικού πάθους...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.