Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ποιος επωάζει το αυγό του φιδιού ;

   "Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν", έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, γεγονός που επανήλθε εντυπωσιακά στην επικαιρότητα, με την περίπτωση της διάσημης ηθοποιού Αντζελίνας Ζολί και το οποίο όμως δε λένε να καταλάβουν οι έλληνες -(κακοί)επαγγελματίες- πολιτικοί !
    Γίνεται τόσος ντόρος τις τελευταίες ώρες, για το περιβόητο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που κάποιοι "δράκουλες" δημοσιογράφοι, αφήνουν να εννοηθεί ότι πέφτει η κυβέρνηση, εξ αιτίας του, για μερικά κλίκς παραπάνω (πόσο τραγικοί).
    Άσχετα με το αν θα πέσει, που δεν θα πέσει, διότι δεν είναι ΤΟΣΟ ..λεβέντες (ξέρουν ότι αν τη ρίξουν, όχι όφελος δεν θα έχουν εκλογικά, αλλά θα αφανισθούν από τον πολιτικό χάρτη), η ουσία είναι άλλη : μιλάμε -ΠΑΛΙ- για κατασταλτικά μέτρα, που είναι μεν αναγκαία, διότι όπου δεν πίπτει ο Λόγος, πίπτει ο Νόμος, αλλά για τις αιτίες, που οδηγούν στην αύξηση του νεοναζισμού, ούτε κουβέντα !!
    Αν θες να καταπολεμήσεις ριζικά ένα πρόβλημα, βρίσκεις τι το προκαλεί και το χτυπάς εκεί, στη ρίζα, δεν ψάχνεις για παυσίπονα και ημίμετρα...
    Η εκτίναξη ενός περιθωριακού κόμματος, με επικίνδυνες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ απόψεις και θέσεις, έγινε ακριβώς εξ αιτίας της ανεπάρκειας και της ανικανότητας του σάπιου κατεστημένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, με σκάνδαλα, μίζες, διαφθορά και διαπλοκή παντού.
     Ακόμα όμως και μετά το 2010, όπου ξαφνικά οι πάντες ξύπνησαν και κατάλαβαν ότι αρμενίζουμε στραβά, προς τα βράχια, διότι μέχρι τότε, ίσχυε ότι "μαζί τα τρώμε", ως ένα βαθμό, οπότε δεν διαμαρτυρόμαστε κιόλας, η πολιτική ηγεσία ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τα ίδια λάθη : διορισμοί κολλητών και φίλων στο δημόσιο, αντί για απολύσεις, πάρτι σπατάλης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, την ώρα, που ο κόσμος δεν έχει φάρμακα, βιβλία και πετρέλαιο να ζεσταθεί, πηγαίνει στα συσσίτια, για να φάει κ.ο.κ.
      Όπως στην Κύπρο, ο μεγάλος ασθενής ήταν ο υπερτροφικός τραπεζικός τομέας και "κουρεύτηκε", εν μία νυκτί, έτσι και στην Ελλάδα, έπρεπε να κουρευτεί ΑΜΕΣΩΣ και ΓΕΝΝΑΙΑ, ο δικός μας ασθενής, το υπερτροφικό-ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ (!!!) δημόσιο, με απολύσεις του 35% των δημοσίων υπαλλήλων (τόσοι ή και περισσότεροι είναι οι υπεράριθμοι), τα νούμερα που ακούγονται (200, 2.000 ή και 20.000) είναι απλά ..τρίχες, μία τρύπα στο νερό (άσχετα αν γίνονται πρωτοσέλιδα).
       Και μη μου πει κανείς, τι θα κάνουν όλοι αυτοί ; Να γυρίσουν στα χωριά τους και να γίνουν αγρότες, ώστε να αυξηθεί και το ΑΕΠ και να μη μας λείπει τίποτα, αν πάλι δε θέλουν, για να κυκλοφορούν σε "τρέντι" καφετέριες των πόλεων, ας τους συντηρούν αυτοί οι βο(υ)λευτές, που τους διόρισαν ή τα κόμματά τους, με δικά τους χρήματα (αλλά τι λέω, αυτοί δεν έχουν δικά τους χρήματα, πληρώνονται από το φορολογούμενο).
        Όσο η ανεργία είναι στο 30% και στους νέους στο 70%, όσο οι νέοι (και όχι μόνον φυσικά) μαλακίζονται στα αντι-σόσιαλ μίντια, αντί να κάνουν κάτι δημιουργικό, οι ναζιστικές και άλλες "τελειωμένες" ιδεολογίες, θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, διότι, ως γνωστόν : ΑΡΓΙΑ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ !
        Ο Μεϊμαράκης, που δεν έχει δουλέψει ούτε μισή ώρα στη ζωή του, περιοδεύει ως θίασος -αυτή τη στιγμή- στους έλληνες ομογενείς και έχει το θράσσος ο αθεόφοβος να μιλάει για τις θυσίες των ελλήνων, δηλαδή των ..άλλων, των μισών, αυτών, που επέλεξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας, μακριά από κομματικά γραφεία και βολέματα σε αργομισθίες του δημοσίου, με τα λεφτά άλλων.
        Ο ίδιος και οι όμοιοί του, που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι θα πει φτώχεια και δυστυχία, να μην έχεις πετρέλαιο, να ζεσταθείς το χειμώνα ή βενζίνη, να μην μπορείς ούτε τα βασικά να καλύψεις, όλοι αυτοί που δεν έχουν πάρει μυρωδιά, από Κρίση και μιλάνε από πάνω και για ..θυσίες, θα ήταν καλύτερο να δέσουν μια θηλιά στο λαιμό τους, για το κακό που έκαναν στους έλληνες και την πατρίδα τους και να πάνε μια ώρα αρχίτερα εκεί, όπου αργά ή γρήγορα, θα καταλήξουν : στην Κόλαση !

Υ.Γ : Προκειμένου να μην θεωρηθεί εσφαλμένα ότι είμαι υπέρ της αυτοκτονίας, ενώ είμαι 100% κατά, να κλείσουμε αισιόδοξα, λέγοντας ότι όλοι μπορούμε να σωθούμε, αρκεί να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε, όμως έμπρακτα, όχι στα λόγια, αφήνοντας τα έργα του σκότους και υιοθετώντας τα έργα του φωτός ! μόνον όποιος δεν αλλάξει, θα βουλιάξει, αν π.χ είσαι πολιτικός παράγων και συνεχίζεις τα ρουσφέτια και τους διορισμούς από το παράθυρο, τότε δεν σε ξεπλένει τίποτα...

1 σχόλιο:

  1. τα χρυσά αυγά, υιοθετώντας τακτικές του πιο ακραίου λαϊκισμού, ουσιαστικά τι κάνουν ; πάνε να καλύψουν τα κενά, τις τρύπες του Κράτους, να κάνουν εκείνοι όλα αυτά, που όφειλε και θα έπρεπε να κάνει η επίσημη πολιτεία, όλα αυτά τα χρόνια, που οι πολιτικοί μας ζούσαν στη ...μαλ(θ)ακότητα και την ψεύτικη ευδαιμονία των δανεικών, που νόμιζαν ότι δεν τελειώνουν και ότι μπορούν να μοιράζουν δεξιά-αριστερά, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον και καταστρέφοντας μία ολόκληρη γενιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.