Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Απομονώστε τους "λαφαζάνηδες" !

    Αν ο Τσίπρας ήταν έξυπνος και σοβαρός, θα έπρεπε να κλειδώσει το Λαφαζάνη, σε μία ντουλάπα και να τον ξαναβγάλει, μετά τις εκλογές, καθώς δείχνει ότι είναι "ικανός", να τα τινάξει όλα στον αέρα, ακόμα και στο παρά 5 και να οδηγήσει τον κόσμο, θέλοντας και μη, να ψηφίσει ΝΔ !
  Το πρόβλημα της διγλωσσίας του συριζα, είναι γνωστό, ότι εμφανίζει δύο πρόσωπα, ως Ιανός, αφού δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους, οι διάφορες συνιστώσες του, με συνέπεια ο ψηφοφόρος, να μην ξέρει τι να πιστέψει και στο τέλος, να χάνει την εμπιστοσύνη του.
  Από τη μία, υπάρχουν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι (κυρίως Σταθάκης, Δραγασάκης και Μηλιός, όχι με τυχαία σειρά) και από την άλλη, η "πτέρυγα Λαφαζάνη" (κυρίως Μητρόπουλος, Κων/πουλου, Βαλαβάνη κ.α), που πιστεύει ακόμα στον υπαρκτό ή και στον ...ανύπαρκτο σοσιαλισμό !
  Έχει δίκιο σήμερα ο Δένδιας, όταν λέει, ότι τον κόσμο, τον τρομοκρατεί ο ίδιος ο συριζα, με τις ακραίες απόψεις στελεχών του και όχι οι αντίπαλοί του (γνωρίζω άτομο, από το συγγενικό μου περιβάλλον, που θα ψηφίσει για πρώτη φορά το Σαμαρά, αν και παραδοσιακός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, επειδή φοβάται χρεοκοπία, κούρεμα καταθέσεων κλπ με συριζα, φόβος, που προκαλείται από δηλώσεις στελεχών του).
   Μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Λαφαζάνη κυρίως, αναρωτιέται κανείς, σε ποια δεκαετία ζουν αυτοί οι άνθρωποι, είναι σαν να τους είχαν καταψύξει τη δεκαετία του 1980 και ξύπνησαν τώρα...
   Ονειρεύονται αυτοδυναμίες (τυχόν αυτοδύναμος συριζα, θα ήταν όντως εθνική καταστροφή) και ουσιαστικά μας οδηγούν σε δεύτερες εκλογές, αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο, με βάση τα όσα είπε, για δυνατότητα συνεργασίας, μόνο με ανελ και φυσικά αν συμβεί αυτό, το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης, θα είναι ΠΟΛΥ διαφορετικό, από το πρώτο, ο συριζα μπορεί να καταλήξει στη ..γνώριμη θέση της αντιπολίτευσης !
   Δεν είναι μόνο αυτό όμως, βγαίνουν και τρομοκρατούν τους επενδυτές, ότι η κυβέρνησή τους, δεν θα σεβαστεί τις υπογραφές της προηγούμενης, λες και το κράτος δεν έχει συνέχεια, λες και πρόκειται να ξανάρθει κανείς να επενδύσει, σε αυτή τη χώρα, όπου η επόμενη κυβέρνηση, ακυρώνει την προηγούμενη...
   Θέλουν να γκρεμίσουν, να καταστρέψουν ό,τι θετικό έγινε, μέσα στα χρόνια των μνημονίων (γιατί υπήρξαν και θετικές εξελίξεις, όπως ορισμένες αποκρατικοποιήσεις και ξένες επενδύσεις, που θα φέρουν χρήμα, στα άδεια κρατικά ταμεία και θα αυξήσουν την απασχόληση και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων) και να αρχίσουν να μοιράζουν πάλι χρήμα, το οποίο όμως δεν υπάρχει και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί με ..δίκαιο τρόπο !
   Η χώρα έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις, οφείλει να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ουσιαστικά κρατιέται όρθια, με δανεικά χρήματα, από εκείνους, τους οποίους απειλεί και τρομοκρατεί ο συριζα...
   Όσοι θα ψηφίσουν το συριζα, πρέπει να καταλάβουν, ότι το κάνουν περισσότερο ως ψήφο αντίδρασης και διαμαρτυρίας (ή και απελπισίας, καλύτερα), παρά επειδή συμφωνούν με όσα λέει και να εγκαταλείψουν σκέψεις αλαζονείας και αυτοδυναμίας, που είναι εκτός κάθε πραγματικότητας !
    Σκοπός μιας διαφορετικής κυβέρνησης, θα έπρεπε να είναι, η αποκατάσταση ορισμένων αδικιών, από τα Μνημόνια, αλλά ΟΧΙ σε βάρος άλλων, αδικώντας άλλους και η διατήρηση όσων θετικών έγιναν.
     Η δυναμική του συριζα, οφείλεται κυρίως στο "χάρισμα" του Τσίπρα (το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί είναι καλό για τον ίδιο και κακό, για τους άλλους), να γίνεται χαμαιλέων και να προσαρμόζεται στον εκάστοτε συνομιλητή, ωστόσο, όταν βγαίνει η "πτέρυγα Λαφαζάνη" και μας απειλεί ότι θα γίνουμε η Βενεζουέλα των Βαλκανίων, μπορεί στο τέλος, να δικαιωθεί ο Σαμαράς, που λέει ότι ο συριζα, είναι το ατύχημα, που δεν θα συμβεί ποτέ στη χώρα μας !



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.