Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Πως θα σωθούμε από τον ..κομμουνισμό ;

   Αφού δεν βρέθηκαν οι 12 και πήγαμε σε εκλογές, ο εφιάλτης του κομμουνισμού, είναι πιο κοντά από ποτέ, αφού η παρούσα δυναμική του συριζα, δείχνει ότι θα είναι πρώτο κόμμα, στις 25 Γενάρη και επωφελούμενος, από έναν άθλιο εκλογικό Νόμο, είναι πιθανόν (κάθε άλλο, παρά σίγουρο) να σχηματίσει κυβέρνηση, μαζι με άλλους (και να δούμε το στρατούλη και το λαφαζάνη υπουργούς ! μιλάμε για θρίλερ..).
  Ο παρών εκλογικός Νόμος, που μπορεί κάποτε να υπηρέτησε το σκοπό του, ωστόσο τώρα γυρνάει ως μπούμερανγκ, στους εμπνευστές του, επιτρέπει να κυβερνά μία ..μειοψηφούσα πλειοψηφία, της τάξης του 30% και ουσιαστικά επιτρέπει σε 100 χιλιάδες τρωκτικά (διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος), να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, ανάλογα με το ποιος δίνει περισσότερο τυράκι (η φάκα είναι πάντα αόρατη, γι' αυτούς).
  Τη λέξη κομμουνισμός, δεν τη χρησιμοποιώ φυσικά, με την κυριολεκτική έννοια, του ΚΚΕ, ο συριζα κάθε άλλο παρά κομμουνιστικό κόμμα είναι (ποτέ το ΚΚΕ δεν θα συνομιλούσε με Αγγελοπούλου και Λάτση), αλλά με την έννοια της "αριστεράς", του "σοσιαλισμού", του "προοδευτισμού" και τόσων άλλων απατηλών λέξεων, χωρίς νόημα και αντίκρισμα, που συνοψίζονται σε ΕΝΑ και μόνον πράγμα : τα δικά μας, δικά μας και τα δικά τους, ..δικά μας !
   Ουσιαστικά τυχόν κυβέρνηση συριζα, δεν θα αποτελεί, όπως λέγεται "αριστερή παρένθεση", αφού μετά τη Μεταπολίτευση και την ακροδεξιά παρένθεση της χούντας και ιδίως, μετά το '81, ΜΟΝΟ αριστερές κυβερνήσεις είχαμε, στη χώρα : απλά οι Σαμαροβενιζέλοι, θέλοντας και μη, εφάρμοσαν και λιγότερο "προοδευτικά" μέτρα, ενώ ο συριζα εκφράζει το βαθύ πασοκ, τις πιο σκοτεινές όψεις των σοσιαληστών.
    Ο ιδιότυπος κομμουνισμός, που εγκαταστάθηκε στη χώρα το 1981 και κατέστρεψε την οικονομία αλλά ΚΥΡΙΩΣ και δυστυχώς, την κοινωνία, επανέρχεται λοιπόν δριμύτερος, μετά από ένα διάλειμμα "μετριοπαθών κυβερνήσεων", από το 2010 έως σήμερα !
    Αν θέλουν οι Σαμαροβενιζέλοι να δουν ποιος φταίει, για αυτήν την εξέλιξη, βέβαια, δεν έχουν παρά να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους, η κυβέρνηση αυτή έπεσε, όπως όλες, επειδή απλά δεν έκανε αυτό που έπρεπε (έχουν βέβαια ευθύνες και οι Ευρωπαίοι, που πίεσαν πολύ τις καταστάσεις και οδήγησαν σε πρόωρη εκλογή ΠτΔ, ωστόσο και δύο μήνες ή και δύο χρόνια παράταση, να έδιναν, πάλι τίποτα δεν θα έκανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση).
    Τα λάθη του Σαμαρά είναι πολλά και μεγάλα : με υπουργούς π.χ τον Ντινόπουλο και το Μητσοτάκη, απλά δεν πας πουθενά ! Χρειαζόταν, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, να μπουν άνθρωποι, που δεν υπολογίζουν πολιτικά κόστη : ο μεν πρώτος, έχω δει να τον πλησιάσουν τρωκτικά, για ρουσφέτι, μέσα σε Εκκλησία, πριν τελειώσει η Θ. Λειτουργία, ενώ ο δεύτερος, έπρεπε από το καλοκαίρι να απολύσει 15000 τρωκτικά και -λέει- δεν ..πρόλαβε ! (έβγαζε σέλφι στο Μαραθώνιο)
     Στα ντουζένια της κρίσης, απολύονταν 1000 άτομα, από τον ιδιωτικό τομέα, ημερησίως, ήτοι 30.000 το μήνα και ο κούλης, δεν ..κατάφερε να απολύσει 15000 τρωκτικά σε 5 μήνες, ενώ αυτό θα μπορούσε να γίνει σε ΜΙΑ μέρα, με αντίστοιχη κατάργηση οργανικών θέσεων...
     Τέλοσπάντων, αυτά είναι γνωστά και λυπηρά, οι Σαμαροβενιζέλοι, επέλεξαν να σώσουν το παρελθόν, σε βάρος του μέλλοντος, να συνεχίσουν να τροφοδοτούν τον καρκίνο, με αίμα, αντί να τον αποκόψουν, έκαναν άλλα αντί άλλων ή δεν έκαναν τίποτα, όπου έπρεπε να δράσουν γρήγορα και ορθώς καταποντίστηκαν !
     Επειδή όμως, εχθρός του κακού, είναι το χειρότερο, πρέπει να δούμε αν υπάρχει ανάχωμα, τρόπος να σταματήσει το πισωγύρισμα στη δεκαετία του '80, στην αρχή του κακού : αυτή τη στιγμή, ως η ΜΟΝΗ εναλλακτική, προβάλλει το ΠΟΤΑΜΙ, στη λογική ότι στους τυφλούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
     Διότι και το Ποτάμι, φουσκώνοντας απότομα, παρασέρνει πάντα και σκουπίδια, φερτές ύλες κλπ (δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο βαλλιανάτο, χαχα) και σίγουρα δεν εκφράζει, μία (μεγάλη θέλω να πιστεύω) μερίδα από εμάς, που προσδιοριζόμαστε ως φιλελεύθεροι, της πατριωτικής, όχι εθνικιστικής, κεντροδεξιάς (η αυριανή προσχώρηση της ΔΡΑΣΗΣ στο Ποτάμι, πάντως μας λύνει τα χέρια, ώστε να ψηφίσουμε το Σ.Θεοδωράκη, με λιγότερες τύψεις) !
     Πάντως, δεν είμαι σίγουρος, αν και το Ποτάμι, η λεγόμενη συνομωσία του Καλού, θα μπορέσει να κερδίσει αυτή τη μάχη (τον πόλεμο σίγουρα, μακροπρόθεσμα, όπως πάντα) και αυτό το βασίζω στο εξής : ακούω συνέχεια ψηφοφόρους του συριζα, να λένε "ξέρουμε ότι ο τσίπρας μας κοροϊδεύει, ότι άλλα υπόσχεται και άλλα θα κάνει, ότι είναι ένας ακόμα ανεπάγγελτος" κ.ο.κ και παρόλαυτά δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν, οπότε η κατάσταση (η δική τους και κατ' επέκταση και της χώρας) φαντάζει ...αθεράπευτη.
     Το άμεσο μέλλον, θα δείξει αν τη λύση θα δώσει και πάλι ένας ηλίθιος, διότι ο ρόλος των ηλιθίων στην Ιστορία είναι πάντα καθοριστικός : αναφέρομαι φυσικά σε αυτόν, που χθες ίδρυσε κόμμα και πιθανόν να προκαλέσει τη μεγαλύτερη φθορά στο συριζα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.