Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Θεός μας λυπήθηκε (ξανά) !

   Πολλά συμπεράσματα μπορούν να βγουν, από τις χθεσινές εκλογές, ωστόσο το κυρίαρχο είναι, ότι και πάλι, το ατύχημα, για τη χώρα μας, αποφεύχθηκε οριακά : αναφέρομαι φυσικά, στη μη επίτευξη αυτοδυναμίας του συριζα, που θα αποτελούσε -αληθινή- καταστροφή, οι ορδές των αξύριστων, θα ισοπέδωναν ό,τι έχει απομείνει όρθιο !
 Ουσιαστικά, το χθεσινό αποτέλεσμα, μας κάνει να ελπίζουμε, ότι όντως, αυτή η κυβέρνηση-ανέκδοτο, μεταξύ αριστεράς (από πολύ light έως hardcore) και "πατριωτικής", σχεδόν εθνικιστικής Δεξιάς, θα είναι μία σύντομη παρένθεση, δεν πρόκειται να μακροημερεύσει και η Λογική, κάποια στιγμή, θα επιστρέψει.
  Χθες, παρότι πολλοί μίλησαν, για ιστορικές στιγμές κλπ, φοβάμαι πως δεν περάσαμε, σε κάποια "νέα εποχή", αυτό που κέρδισε ΔΕΝ είναι, σε καμία περίπτωση, με όποια γυαλιά και αν το δει κανείς, το νέο, το καινούργιο, αυτό, που κέρδισε, είναι η δημαγωγική, αντιμνημονιακή ρητορική, που δεν οδηγεί πουθενά (αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση), δεν κέρδισε η ελπίδα, αλλά ο λαϊκισμός !
  Αρκεί να δει κανείς τους αρχηγούς, των δύο κομμάτων της νέας συγκυβέρνησης, για να αντιληφθεί τι έκανε χθες : μιλάμε για δύο από τους παλαιότερους πολιτικούς και μάλιστα επαγγελματίες, χωρίς πραγματικά ένσημα, δύο γνήσια προϊόντα των κομματικών σωλήνων, που για αλλού ξεκίνησαν και αλλού βρέθηκαν, ακολουθώντας το ρε(ύ)μα...
   Υποψιάζομαι ότι, ο Καμμένος, με την ίδια ευκολία, που εγκατέλειψε το κόμμα, που τον ανέδειξε, θα εγκαταλείψει και το τρενάκι, αφήνοντας το μικρό Αλέξη, να εκτροχιαστεί !
   Είναι πραγματικά ΧΑΟΤΙΚΕΣ οι διαφορές, ανάμεσα σε αυτά τα δύο κόμματα, το μόνο, που τους ενώνει, είναι το αντιμνημονιακό παραμύθι και οι διαφωνίες, δεν θα αργήσουν να φανούν : είναι σαν να περιμένεις ότι θα μακροημερεύσει ένας γάμος, ανάμεσα σε 80ρη και 25αρα...
    Ο Τσίπρας π.χ, προεκλογικά, είχε υποσχεθεί ότι θα αυξήσει τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ωστόσο, αν το κάνει, ο πρώτος, που θα αντιδράσει είναι ο ..Καμμένος, ως μεγαλοϊδιοκτήτης (χαχα) !
    Κάποια στιγμή, λοιπόν, πρέπει να τελειώσει και το παραμύθι, ότι ο λαός είναι σοφός και ψηφίζει ορθά, ότι οι πλειοψηφίες έχουν δίκιο, αφού αποδεικνύεται το αντίθετο, κάθε τόσο...Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι σε αυτή την κατάσταση απελπισίας, που τους οδηγεί να ψηφίζουν ό,τι ναναι, τους έφεραν οι προηγούμενοι ηγέτες, με τα "κατορθώματά" τους.
    Και εδώ έγκειται, το βασικό στοίχημα της χώρας, αν αυτοί, που την οδήγησαν, σε αυτό το πείραμα, σε αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις, έχουν πάρει το μάθημά τους και μπορούν να εκμεταλλευτούν το κλείσιμο, αυτής της παρένθεσης, σχηματίζοντας κάτι καλύτερο και όχι μία από τα ίδια, που θα διαιωνίζει το φαύλο κύκλο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ή αν θα προκύψει, επιτέλους, στο πολιτικό στερέωμα, κάτι αληθινά καινούργιο και αξιόλογο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.