Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η "νέα" κυβέρνηση

     Στον συριζα, δόθηκε η εντολή να ξανά κυβερνήσει, με το απατηλό σύνθημα "τελειώνουμε με το παλιό", ωστόσο άλλα βλέπουν τα μάτια μας, "με το καλημέρα" !
  Προσωπικά, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη, σε κάποιον Πρωθυπουργό, που χρειάζεται περισσότερο από 24 ώρες, για να επιλέξει τους Υπουργούς του (!), γράφει, σβήνει, ξαναγράφει και ανακοινώνει τη σύνθεση της κυβέρνησης, όταν όλοι έχουν πάει για ύπνο...
   Όταν τα πρόσωπα, που θα εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης, επιλέγονται με κομματικά κριτήρια και μόνον, για τη διατήρηση ισορροπιών στα δύο κόμματα, που την απαρτίζουν και όχι με βάση το τι μπορούν να προσφέρουν και πόσο σχετικοί είναι, με το αντικείμενο, τότε δε μιλάμε για κάτι "νέο", αυτό γινόταν και επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !
    Το ότι επιλέχθηκε κάποιος, για Υπουργός, ενώ πριν λίγα χρόνια, ..έβριζε τον Τσίπρα, κάποιες ατυχείς δηλώσεις, μετά την ορκομωσία, για "γεμιστά", το μεγάλο πλήθος Υπουργών και υφυπουργών, το ότι κάποιοι κλαίγονται, επειδή δεν μπήκαν στην κυβέρνηση (για λόγους υστεροφημίας και μόνον), όλα αυτά είναι αρνητικά, αλλά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα : σημασία έχει η πολιτική, που θα εφαρμοστεί.
     Όχι, ότι δεν παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα, ασφαλώς και παίζουν, διότι, όπως λένε και οι Αμερικάνοι, "δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα, σε γέρικο σκυλί", ο καθένας έχει τις καταβολές του και συμπεριφέρεται, σύμφωνα με ό,τι έκανε, μέχρι τώρα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μπήκαν στην κυβέρνηση, δε σημαίνει ότι μεταλλάχθηκαν ξαφνικά, ότι έγιναν "συριζαίοι" ή κάτι άλλο !
    Βέβαια, ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τους λίγους πασόκους, αλλά και αυτή τη φορά, όπως πάντα, από τα ..αριστερά : μπορεί να έφυγε ο καρκίνος της αριστερής πλατφόρμας, αλλά υπάρχει ένα κόμμα, μέσα στο κόμμα, οι λεγόμενοι "53", το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας, που δεν ξέρουμε τι σκέφτονται και τι θα κάνουν...
      Ο συριζα εξακολουθεί να έχει στις τάξεις του, ουκ ολίγους κομμουνιστές (δεν είναι σχήμα λόγου), οι οποίοι, ούτε εύκολο, ούτε γρήγορο, είναι, να μετακινηθούν, προς το κέντρο, για να συναντήσουν το νέο συριζα και να εφαρμόσουν τις πολιτικές του, οπότε είναι ερωτηματικό, τι θα κάνουν στην πορεία και πως θα αντιδράσουν, κατά την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της 14ης Αυγούστου !
      Πιο ανησυχητικές, από όλα, όμως, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Τσίπρα, ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, είναι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, να πάει να κλαφτεί δηλαδή στους δανειστές, να μας χαρίσουν κατιτίς : είναι η κλασική "αριστερή" λογική, τρώμε του σκασμού και όταν έρθεις ο λογαριασμός, ζητάμε σκόντο (ενίοτε με την απειλή, πάρε τόσα, αλλιώς τίποτα)..
      Με διαλυμένη Οικονομία, με κλειστές -ουσιαστικά- τράπεζες, με τα χρήματα στην Αγορά, να πέφτουν με το σταγονόμετρο, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν, με την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, με μηδέν ανάπτυξη και ανύπαρκτες επενδύσεις, θα πάμε να ζητήσουμε "άφεση χρέους", όχι για να βελτιωθούν τα προηγούμενα, αλλά μάλλον για να διορίσουμε μερικά κομματόσκυλα ακόμα, σε κρατικές αργομισθίες !
      Όμως, δεν είναι έτσι, ΠΡΩΤΑ θα νοικοκυρέψεις τα του οίκου σου, θα κάνεις τις αναγκαίες, εδώ και 30 χρόνια, μεταρρυθμίσεις, θα μειώσεις την κρατική σπατάλη, τις (υψηλές) συντάξεις και τους μισθούς στο Δημόσιο, θα φτιάξεις ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες, θα κάνεις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, θα δώσεις κίνητρα για επενδύσεις, κυρίως θα ανοίξεις τις Τράπεζες και θα επαναπατρίσεις τα χρήματα, που έφυγαν από αυτές, είναι εκατοντάδες άλλες προτεραιότητες, προτού πας να παρακαλέσεις, για "άφεση χρέους"...
      Εξάλλου, αν κάνεις αυτά, που πρέπει, αυτά, που έχεις ήδη υπογράψει, στην τελική, είναι σφόδρα πιθανό, να μην χρειαστεί καν "κούρεμα" χρέους κλπ, αλλά να καταστεί αυτό βιώσιμο, μέσω της ανάπτυξης, των πλεονασμάτων και της αύξησης του ΑΕΠ !
      Το παν είναι, να μην κάνεις όσα οι προηγούμενοι και να αποφύγεις την αδράνεια, εκείνων, με λίγα λόγια, να μην εφαρμόσεις τη λάθος πολιτική ξανά, προσδοκώντας ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, όπως είναι και ο ορισμός της ηλιθιότητας...

1 σχόλιο:

  1. Όταν γράφουν π.χ τα ΜΜΕ για μειώσεις συντάξεων, δεν πρέπει να βγαίνουν οι Υπουργοί και να λένε : "όχι, δεν ισχύει", γιατί έτσι δε διαφέρουν σε τίποτα, από τους προηγούμενους, που χαντακώθηκαν, θα λένε : "ναι, θα γίνουν, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν" και τελείωσε εκεί το παραμύθι, δεν θα ανοίξει ούτε ρουθούνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.