Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η δημοσιογραφία στα χειρότερά της !

     Το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν ξεφεύγει από τη γενικότερη μετριότητα, με κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, ανυπαρξία έρευνας και περιορισμό σε c(l)opy paste της εργασίας άλλων κ.ο.κ
  Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, όπου η δημοσιογραφική άγνοια ή ανεπάρκεια, η ανάγκη δημιουργίας εντυπώσεων, για περισσότερα κλικς και η παντελής απουσία δεοντολογίας, λαμβάνουν επικίνδυνες, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαστάσεις !
   Αυτό συνέβη-συμβαίνει και με το τρόπο κάλυψης της είδησης, του σοβαρού τραυματισμού ενός Κύπριου, σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Μυκόνου, όπου οι δημοσιογράφοι, μετατράπηκαν ξανά σε Εισαγγελείς, έβγαλαν πορίσματα και ζητούν τιμωρίες, φτάνοντας σε σημείο να υποδείξουν στις δικαστικές Αρχές, τι πρέπει να κάνουν...
   Πιο λυπηρό είναι βέβαια, ότι οι Δικαστές ..τσίμπησαν από τον ντόρο και την οχλαγωγία και μαθαίνουμε σήμερα, ότι οι κατηγορίες, μετατράπηκαν σε κακουργηματικές, από πλημμεληματικές !
   Στα σχετικά ρεπορτάζ, όσα είδα τουλάχιστον, παρατηρεί κανείς τα εξής : πρώτον, ο τίτλος, συχνά, δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο, απλά λειτουργεί ως "κράχτης, για να κλικάρεις, έλα όμως, που οι περισσότεροι δεν διαβάζουν καν το υπόλοιπο και δεύτερον, οι συντάκτες εκφέρουν κρίσεις και σχόλια, χωρίς να έχουν νομικές γνώσεις..
    Ας δούμε λοιπόν, τι προκύπτει από το ρεπορτάζ, ψυχρά και αντικειμενικά και τι βγάζουν προς τα έξω οι δημοσιογράφοι : καταρχάς, ο κατηγορούμενος, αναφέρεται παντού ως "μπράβος", ενώ ήταν υπάλληλος φύλαξης σε νόμιμα λειτουργούσα εταιρία, όπως φαίνεται !
    Για πολλά πράγματα, μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους Μυκονιάτες, όχι όμως, ότι δεν είναι καλοί επιχειρηματίες, ότι δεν φροντίζουν τα πάντα να είναι εντάξει και ότι δεν σέβονται τον πελάτη : έτσι είναι εύλογο και προς το συμφέρον τους, να νιώθει ο πελάτης ασφάλεια και όχι ότι πηγαίνει κάπου, όπου γίνονται φασαρίες και απειλείται και ο ίδιος.
     Έπειτα, τα μμε μίλησαν για "ανελέητο ξυλοδαρμό", όταν από το ίδιο το ρεπορτάζ και τις μαρτυρίες, προέκυπτε ότι ο άτυχος Κύπριος έφαγε μόνον μία σφαλιάρα και την κρίσιμη ( Μία-1, ξανά) λαβή, που τον τραυμάτισε, κατά την πτώση του, ΚΑΜΙΑ σχέση δηλαδή με την έννοια "ξυλαδαρμός", που προϋποθέτει πολλά και επαναλαμβανόμενα χτυπήματα !
     Δεν θα σταθώ στην προηγούμενη συμπεριφορά του θύματος, ο οποίος δημιούργησε φασαρία, στο μαγαζί, έφυγε και ξαναγύρισε, γιατί κάποιοι θα ερεθιστούν και θα παρεξηγήσουν (ότι είμαι της άποψης, πήγαινε γυρεύοντας, καμία σχέση), ωστόσο, από την εμπειρία μας, είναι γνωστό, ότι κάποιος, που έχει τσακωθεί, φεύγει και ξαναγυρίζει, ΣΥΝΗΘΩΣ επιστρέφει με κάποιο όπλο, οπότε το λέω, για να δικαιολογήσω, γιατί ίσως, οι φύλακες ήταν "στην τσίτα" και ίσως υπερέβαλλαν..
     Τέλος, το περιβόητο βίντεο, που δήθεν οδήγησε τον ανακριτή, στη μεταβολή της κατηγορίας, ΑΝ είναι αυτό, που είδαμε όλοι, δείχνει τι έγινε ΜΕΤΑ τον τραυματισμό, όχι ΠΩΣ έγινε, ενώ αν αληθεύει ότι η φωνή που ακούγεται, είναι του κατηγορούμενου, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ΥΠΕΡ ΤΟΥ, ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση : κανένας με ανθρωποκτόνο δόλο, δεν κάθεται να περιθάλψει μετά το θύμα του ή να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες (έλεος, δηλαδή) !
      Ορισμένοι δημοσιογράφοι, έφτασαν στο σημείο, να κατηγορήσουν αρχικά τους Δικαστές, επειδή ο κατηγορούμενος, έμεινε αρχικά ελεύθερος, έως την απολογία, λέγοντας ότι είναι ύποπτος φυγής, ενώ είχε παρουσιαστεί ..οικειοθελώς στις Αρχές, μετά την παρέλευση του αυτοφώρου (τρία πουλάκια κάθονταν, δηλαδή).
       ΌΛΑ τα στοιχεία της υπόθεσης, αν τα δει κανείς ψύχραιμα, φωνάζουν ότι εδώ ΔΕΝ υπήρξε δόλος, το όποιο αποτέλεσμα, υπήρξε προϊόν αμέλειας και ίσως υπερβάλλοντα ζήλου, εκ μέρους του κατηγορούμενου, που δεν υπολόγισε ότι η λαβή, που επιχείρησε, θα μπορούσε να επιφέρει τόσο σημαντική βλάβη !
       Επομένως, λογικά, η όποια κατηγορία, θα παραμείνει σε βαθμό πλημμελήματος και δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει προσωρινή κράτηση, εκτός αν επικρατήσει η οχλαγωγία και οι κραυγές της "κοινής" γνώμης (κατά το "κοινή" γυναίκα)...
    

1 σχόλιο:

  1. Ενδεικτικό του επιπέδου της δημοσιογραφίας μας, είναι και το γεγονός, ότι συγκεκριμένο site που προμοτάρει το νησί της Μυκόνου, δεν ανέφερε καν το περιστατικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.