Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

"Ο νικητής του debate"

     Είθισται, μετά το debate (λες και δεν υπάρχουν ελληνικές λέξεις), όλοι να ψάχνουν να βρουν, ποιος κέρδισε ..τις εντυπώσεις : για μένα, από όσο είδα, γιατί νύσταξα και πήγα για ύπνο, κάποια στιγμή, νικητής ήταν ο Μάκης Γιομπαζολιάς, εκπρόσωπος του καναλιού "Ε" !
  Σε αντίθεση, με τους άλλους μεγαλοδημοσιογράφους, με τα ακριβά βρακιά, έκανε τις πιο ουσιαστικές και καίριες ερωτήσεις, άσχετα αν οι απαντήσεις, ήταν "ήξεις-αφήξεις"...
  Στο λίγο χρόνο, που είχε κάθε αρχηγός να απαντήσει, πρώτα απαντούσε ..στον άλλον και στο τέλος, απαντούσε και στην ερώτηση, αλλά με το γνωστό, θεατρινίστικο στυλ, που απαιτεί η παράσταση, ε, η περίσταση, ήθελα να πω !
  Ο Τσίπρας λοιπόν, φάνηκε να επιμένει στο βασικό του επιχείρημα : "ψηφίστε εμάς, γιατί κάναμε ζημιά μόνον επί 7 μήνες, ενώ οι άλλοι έκαναν επί 40 χρόνια", το οποίο περιέργως, βρίσκει σημαντική απήχηση, στην κοινωνία...
    Αντί να ζητήσει συγγνώμη, για την εικόνα περιφερόμενου θιάσου, που παρουσίασε στην Ευρώπη και μας ρεζίλεψε παγκοσμίως, νομίζει ότι έκανε "περήφανη διαπραγμάτευση" (επειδή οι Αριστεροί δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πολεμούν ανεμόμυλους, όπως ο Δον Κιχώτης).
   Και φυσικά, οι ονειρώξεις, που έχει, για ..αυτοδυναμία, φανερώνουν έλλειψη επαφής, με την πραγματικότητα...
  Ο Μεϊμαράκης, από την άλλη, στο καίριο ερώτημα, για το αμαρτωλό παρελθόν της ΝΔ, κυρίως επί "κουρασμένου", φάνηκε απολογητικός, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά Βαγγέλα, σόρρυ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ !
   Η μεταμέλεια, εκδηλώνεται πάντα με ΠΡΑΞΕΙΣ, όχι με λόγια και οι πράξεις δείχνουν ότι τίποτα σχεδόν δεν έχει αλλάξει, στη ΝΔ : πάντα, ο εκάστοτε αρχηγός, ξεκινάει με "προσκύνημα" στην Πρώτη Σερρών, μετά φιλάει, μπροστά στις κάμερες μία Εικόνα, κάνοντας "κάτι σαν Σταυρό" και γενικά όλο αυτό το θεατριλίκι, που βλέπουμε, επί τόσα χρόνια, για να μας πείσουν πόσο κοντά είναι στις ρίζες και στο τρίπτυχο "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"...
   Αυτές οι εκλογές, πραγματικά όμως, είναι περίεργες, δεν έχεις σχεδόν τίποτα ουσιαστικό να ψηφίσεις και δεν ξέρω αν ισχύουν οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ντέρμπι, ανάμεσα στους δύο, είναι προφανές όμως, ότι αν χάσει η ΝΔ, χάνεται ! Οι συνέπειες θα είναι πραγματικά ανεξέλεγκτες, με πιθανή διάσπαση και ποσοστά, ανάλογα του ΠΑΣΟΚ, στην αρχή τουλάχιστον.
   Προσωπικά και αυτό είναι επίσης περίεργο, αν με ρωτούσαν, ποιος προτιμάς να βγει πρώτος, θα έλεγα η ΝΔ, γιατί στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, το δήθεν αριστερό πείραμα του συριζα, απέτυχε παταγωδώς, η Χούντα της φασιστοαριστεράς ΠΡΕΠΕΙ να πέσει, έστω και αν πλέον, έχει επέλθει μία σχετική κάθαρση !
   Καμιά φορά, μπαίνω μάλιστα στον πειρασμό, να ψηφίσω ΝΔ, επειδή τώρα δεν βάζουμε σταυρούς (σε "δεξιά" προϊόντα του κομματικού σωλήνα και της κληρονομικής διαδοχής), μόνο και μόνο, για να φύγουν οι άλλοι, παρασυρμένος από τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν το απόλυτο ντέρμπι, μία νίκη, με ελάχιστες ψήφους.
   Τα ποσοστά των αναποφάσιστων, είναι ΠΟΛΥ υψηλά, τόσο κοντά στην κάλπη και λένε ότι το αποτέλεσμα θα κρίνουν οι ..γυναίκες, οπότε ας έχουμε εμπιστοσύνη, στο γυναικείο ένστικτο ! Πάντως, προσωπικά, προσανατολίζομαι να ψηφίσω το ΜΟΝΑΔΙΚΟ νέο, σε αυτές τις εκλογές, την Ένωση Κεντρώων, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών...
   Όποιος δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, όποιος δεν πληρώνει "γραμμάτια" και εξυπηρετήσεις, όποιος βαρέθηκε το δικομματισμό και τον παλαιοκομματισμό, όποιος θέλει να αρχίσει επιτέλους να αλλάζει κάτι, σε αυτή τη χώρα, θεωρώ, ότι οφείλει να ψηφίσει Β. Λεβέντη !
    Είναι αρκετοί εκείνοι, που δηλώνουν ότι ..θα ψήφιζαν Ένωση Κεντρώων, ότι συμφωνούν με όσα λέει, αλλά δεν θα ψηφίσουν, γιατί "το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε ..σαρξ ασθενής" (χαχα), διστάζουν να ξεβολευτούν και πέφτουν εύκολα θύματα, στα εκβιαστικά διλήμματα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.
    Τα πάσης φύσεως, ηλικίας και είδους "τρωκτικά", αυτοί δηλαδή που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις, είναι τόσο απορροφημένοι, αφομοιωμένοι, από το σύστημα, που δικαιολογούνται να έχουν παρωπίδες, όμως κάτι 20ρηδες, που υποστηρίζουν φανατικά παλαιά κόμματα, όπως ο συριζα, για να μην ξεβολευτεί ..ο μπαμπάς, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δικαιολογία !
    

1 σχόλιο:

  1. Η (γνήσια ή επίπλαστη) ισορροπία των δύο πρώτων κομμάτων, η εμφάνιση νέων, που διεκδικούν, την είσοδο στη Βουλή, για πρώτη φορά κλπ, δημιουργούν μία σχετική αδημονία, για το αποτέλεσμα της κάλπης, ωστόσο φοβάμαι, ότι, ξανά, θα ισχύσει το "πολύ κακό, για το τίποτα" ! Από 21/9, οπότε θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση, για να εφαρμοστεί το 3ο Μνημόνιο, που είναι και ΤΟ ΜΟΝΟ σίγουρο, για την επόμενη μέρα, θα ξεκινήσει το πραγματικό θέατρο, προκειμένου τα πάσης φύσεως τρωκτικά, να συνεχίσουν να παίρνουν "τις δόσεις τους", στην πλάτη του Λαού και της πραγματικής Οικονομίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.