Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

όχι να ζητάτε και συγγνώμη !

     Σήμερα, είναι η πρώτη ημέρα επαναδραστηριοποίησης της δημοτικής Αστυνομίας, στην Αθήνα, μετά από 2 περίπου χρόνια και πρέπει να κόπηκαν ουκ ολίγες κλήσεις, σε βάρος όσων είχαν "καλομάθει" από την απουσία της ή δεν είχαν μάθει ότι επιστρέφει.
   Ο Δήμος, είχε φροντίσει να ενημερώσει μία βδομάδα νωρίτερα, για το τι επίκειται, με επιστολή, που αφέθηκε στα σταθμευμένα αυτοκίνητα και την οποία υπέγραφαν ο Δήμαρχος Καμίνης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο συμπαθής ηθοποιός, Αντώνης Καφετζόπουλος !
  Αυτό, που μου είχε κάνει εντύπωση, ήταν το σχεδόν απολογητικό ύφος της ενημερωτικής "επιστολής", λες και ζητούσαν συγγνώμη, που θα χρειαστεί να επιβληθεί ο Νόμος και να τιμωρηθούν οι παραβάτες, από τα όργανα της δημοτικής Αστυνομίας...
   Ο Νόμος και η κρατική θέληση, πρέπει να επιβάλλονται, ακόμα και αναγκαστικά, όπου χρειάζεται και οι παραβάτες να τιμωρούνται, αυτονόητα πράγματα δηλαδή, για τα οποία δεν χρειάζεται καμία απολογία, ούτε εκ των προτέρων, ούτε εκ των υστέρων !
    Όσο υφίσταται ένας Νόμος, ακόμα και αν είναι σκληρός ή άδικος, ήτοι dura lex sed lex, κατά το λατινικό, πρέπει να γίνεται σεβαστός, από όλους και να εφαρμόζεται, καθώς και να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις απείθειας, στους πολίτες-εξουσιαζόμενους, που τον αγνοούν (ενίοτε επιδεικτικά και προκλητικά)..
    Διότι, πολλά μπορεί να καταμαρτυρήσει κανείς, για τις διατάξεις, που καλείται να εφαρμόσει η δημοτική Αστυνομία, π.χ το κατά πόσον είναι νόμιμο και λογικό, να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά κατοίκων (και όχι απλά εργαζόμενων στην περιοχή..) ή ακόμα και το να πληρώνεις, για να παρκάρεις σε δημόσιους δρόμους-χώρους, ωστόσο μέχρι να καταπέσει, ο Νόμος, στα Δικαστήρια, που είναι και τα μόνα που μπορούν να κρίνουν τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα ανάλογων διατάξεων, οφείλεις να συμμορφώνεσαι !
     Η μη επιβολή του Νόμου, εξάλλου, οδηγεί τους νομοταγείς πολίτες στις γνωστές σκέψεις, ότι είναι εκείνοι τα κορόιδα, που τον τηρούν και οι άλλοι, οι "έξυπνοι", που παρανομούν και δεν τιμωρούνται..
     Ως προς τις κυρώσεις τώρα, χρειάζεται ίσως ένας εξορθολογισμός, π.χ τα 700 ευρώ για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, αντιστοιχούν σε ένα και πλέον μηνιάτικο, με τα σημερινά δεδομένα, ενώ χρήσιμη είναι εδώ και η πρακτική ξένων χωρών, όπου τα κάθε είδους πρόστιμα, είναι ανάλογα με το εισόδημα και την εν γένει οικονομική κατάσταση του παραβάτη, πράγμα δίκαιο και εύλογο !
     Πιο σημαντικό, όμως, είναι, για να μείνουμε στις ξένες πρακτικές, να υπάρχει η βεβαιότητα στον παραβάτη, ότι θα τιμωρηθεί και ότι αν είναι υπότροπος-αμετανόητος, θα καταλήξει στο τέλος στη φυλακή, ακόμα και για απλές τροχαίες παραβάσεις (όπως υπέρβαση ορίου ταχύτητας)...
     Διότι, εδώ, πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, είτε σκίζουν επιτόπου τις κλήσεις και τις αγνοούν τελείως, είτε παίρνουν τηλέφωνο το "βύσμα", για να τις σβήσει, νοσηρό σύμπτωμα και αυτό των πελατειακών σχέσεων εξουσίας-εξουσιαζόμενου !
     Συνεπώς, αν έπρεπε να ζητάει συγγνώμη ένας Δήμος π.χ, αυτό θα ήταν για την ποιότητα των δρόμων κλπ. και γενικά το Κράτος, για την ποιότητα των υπηρεσιών, που προσφέρει στον -άγρια σήμερα- φορολογούμενο και όχι για το ότι επιβάλλει τους Νόμους και τιμωρεί τους παραβάτες.



1 σχόλιο:

  1. είναι φοβερό τι σκαρφίζεται ο απατεώνας ο Έλληνας, για να δικαιολογήσει την παρανομία του : αφήνουν στο ταμπλό, διάφορα χαρτάκια, με αστείες δικαιολογίες, επειδή βαριούνται να περπατήσουν, θέλουν να παρκάρουν, έξω απτη δουλειά τους, για να μην τους πέσει ο κώλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.